EVENTS

Running for those who can’t, Wings For Life x Puma

Wings-For-Life-event-PUMA-Girlontherun

Hardlopen, we doen het bijna dagelijks. Het is al zo vanzelfsprekend om je hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan voor een run, dat we er maar weinig bij stilstaan dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Hoog tijd om daar nu dus een moment voor te pakken! Lees je mee? 

Wings For Life Pre-Run
Vorige week donderdag was ik aanwezig bij de pre-run van de Wings For Life Run. Samen met o.a. Girlslove2runRunninglau, Glow Magazine & Annemerel liepen wij met PUMA alvast warm in Amsterdam. Hier ontmoette ik ook Chris Khourie, die door een motor ongeluk nu in een rolstoel zit. Vanaf zijn borst tot aan zijn tenen verlamd.  Met open mond stond ik te luisteren naar zijn verhaal.. Stel je voor, van de een op de andere dag niet meer te kunnen hardlopen…

Maar Chris Khouri is niet iemand die opgeeft, al binnen 6 maanden was hij weer aan het sporten. En op een aangepaste manier, volbrengt hij nu zelfs triatlons! Een ware inspiratie als het op daadkracht aankomt. Hij drukte ons in ieder geval het belang van ruggenmergonderzoek op het hart. En laat dat nou net het doel zijn van de Wings For Life Run… geld inzamelen!

Wings For Life Run

Volgende week zondag 8 mei om 13:00 uur is het namelijk zover, dan organiseert Red Bull de Wings For Life Run voor de tweede keer in Breda. Een ‘ global running event’ , waarbij wereldwijd tegelijk wordt gestart. In plaats van naar de finish toerennen, ren je weg voor de finish. Met Max Verstappen in de ‘Catcher Car’ achter je aan (heel vervelend, ahum ;), is het jouw doel om niet ingehaald te worden!

De Catcher Car start 30 minuten later dan de lopers en rijdt weg op een snelheid van 15 km/u. Na een uur verhoogt de snelheid heel langzaam, tot alle lopers ingehaald zijn. De laatst overgebleven man en vrouw ontvangen een beker en een prijs van Wings For Life.

Maar die prijzen vormen een bijzaak, wanneer je je bedenkt voor wie en wat je loopt. Het event staat helemaal in het teken van ‘Running for those who can’t’ . Vorig jaar haalde Wings For Life met dit event 4,2 miljoen euro (!!) op voor ruggenmergonderzoek.

 

PUMA_PHOTOGRAPHY

Je kunt je nog tot 4 mei hier inschrijven, wees dus snel. 100% van je inschrijfgeld gaat naar het ruggenmergonderzoek en wanneer je je inschrijft via een Runnersworld winkel, ontvang je ook nog gratis het Puma Wings For Life Run shirt! :) 

Ik ben er in ieder geval bij volgende week zondag! Zie ik jou daar ook??

Liefs, Girlontherun

Volg Girlontherun ook op YoutubeInstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Linda
    29 april 2016 at 13:15

    Jaaaa :D Tot zondag!

  • Leave a Reply