RUNNING

5 Voordelen van hardlopen op een rij

20160414_193318

 

Hardlopen heeft zo haar voordelen. Behalve dat je er uithoudingsvermogen mee creëert en wat makkelijker ‘ja’ zegt op taart bij de koffie, is het ook mentaal een goeddoener. Vijf voordelen van hardlopen op een rij, waar jij je als ‘hardloopverslaafde’ vast in zal herkennen!

 

  1. Je bent de baas over jezelf. Een dag vol stress achter de rug? Een agenda die overloopt? Je telefoon die maar niet stopt met trillen? Wanneer jij aan het eind van de dag thuiskomt, trek je lekker je hardloopschoenen aan om je hoofd te legen. En binnen no time ben jij weer helemaal zen! En zet je, of lekker eigenwijs je telefoon uit, of voorzie jij je collega’s nog even van een inspirerende frisse kijk op alles!! You rock :)
  2. Je ontwikkeld killer-legs. Als je maar regelmatig de deur uitgaat om even lekker actief te rennen, verschijnen vanzelf die gespierde kuiten en bovenbenen in je spijkerbroek! (Wat trouwens ook weer zo zijn nadelen heeft met broeken kopen, maar daar hebben we het een andere keer wel weer over.. ;)
  3. Je leeft en beleeft. En het volgende geldt misschien niet voor iedereen, maar in deze tijd kijken we nog maar weinig echt om ons heen. Onze blik is zo vaak op een computer of telefoonscherm gericht, dat we de natuur en al haar prachtige vormen soms niet eens meer bewust meemaken. Hardlopers zijn bikkels, die rennen (het liefst) het hele jaar door. En zien dus ook hoe de planten & bomen nu weer in bloesem staan en de eenden die hun pulletjes achter zich aan slepen. Genieten!
  4. Je bent sociaal. Ja, echt! Hoewel hardlopen misschien de meest asociale sport is die ik ken (alleen loop je het lekkerst , schijnt), zijn hardlopers weer wel super sociaal na hun run! Er bestaan zoveel loopgroepen, zowel online als offline. En dat verklaart maar weer… wat we onderweg tekort doen, halen we daarna gewoon weer in. En geef toe, dat geeft toch een goed gevoel?
  5. Je inspireert. Want doordat jij hebt besloten een stuk te gaan rennen, zullen mensen om je heen misschien ook wel besluiten nog even een rondje te doen wanneer ze jou zien lopen! En je probeert natuurlijk al je vrienden aan het hardlopen te krijgen, wat ze stiekem wel inspireert. Daadwerkelijk met je meelopen is een tweede… maargoed… Dat je ze erover na laat denken geeft al veel voldoening :)

 

Wat zijn jouw favoriete voordelen van hardlopen?

Liefs, Girlontherun

Volg Girlontherun ook op YoutubeInstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply