2DAY'S POSTS DIARY

½ Week Update: Floor17 lounge + Winnen, Student-Af & Serieuze kilometers

Het was mij een druk weekje, maar wel een héle leuke. Dat gaf mij zelfs de reden om de weekupdate in twee delen op te splitsen zodat ik alles kwijt kan, maar je niet overload met een giga weekupdate. So sit down, lay back and enjoy reading!  Happy zondag! :) 

Maandag – Kick Ass Start
Met mijn ogen nog gesloten, mijn haar in de pluis en een bed dat zo zacht aanvoelt dat je met geen mogelijkheid eruit kunt stappen, grijp ik in het donker naar mijn telefoon. Gotcha. Ik swipe mijn wekker uit en zak weer terug onder de warme dekens. HO. STOP. Binnen vijf seconden zit ik rechtop (dat gaat nou eenmaal niet zo snel om 7 uur in de ochtend)  en bedenk mij dat ik naar de sportschool zou gaan. Ik geef mijzelf twee keuzes: 1. Negeer je gezonde verstand, zet je telefoon uit en beloon je warme bedje dat ze zo lekker ligt… of 2. Je gaat er nu, maar  dan ook nu nu nu nu! uit, trekt direct je sportkleren aan, maakt een havermoutsmoothie en stapt in de auto naar de gym om te doen wat je wilde doen. En hoe  verleidelijk het eerste aanbod ook mocht klinken, ik luisterde naar het tweede. En zo kwam het dat ik nog geen uur later, met de slaap nog in mijn ogen, mijn haar in een pluizige staart en een smoothie achter de kiezen, op de loopband stond. En daarmee was nog niet alles gedaan, want na 5 kilometer was het tijd voor een flinke krachttrainingssessie. Jep, laat dat lichaam maar werken. Het is tenslotte een kick ass start van de week! Gotcha!

Dinsdag – Last day of the student
Dinsdag was een vreemde dag. Zo’n dag waarop je nog een hele dag hebt, maar eigenlijk daar niet meer op kunt vertrouwen. Zo’n dag waar je al dagen naar uitkijkt, maar wanneer hij dan aanbreekt liever onder de bank kruipt en je ziek meldt. Het was dinsdag, de dag van mijn allerlaatste tentamen ooit (hoop ik). In ieder geval voor mijn opleiding. En alsof de docenten dat graag nog even extra inwrijven, werd het tentamen in de avond gegeven. Van 20:00 – 21:30 maar liefst. Waarschijnlijk om te testen of je wel écht geleerd had, want geloof mij, je concentratie is na een dag vol indrukken net zo betrouwbaar als de dienstregeling van de NS. Het moet wel héél strak geregeld zijn, zonder vreemde gebeurtenissen, wil je op tijd tot de juiste antwoorden komen. Maar ligt er een blaadje teveel op de baan (gnifgnif) dan kun je het wel vergeten. Gelukkig ben ik één van die studenten die redelijk op tijd was begonnen, met het gevolg dat ik aardig door kon pennen. Afijn, toen ik om 21:15 buiten stond was ik best tevreden. Voor het allerlaatste tentamen ooit, mocht ik niet klagen. Tijd voor wijn!

Woensdag – Skylounge bij Floor17 Amsterdam
Nu de stress van studie op een iets lager pitje staat, mocht ik vandaag mijn entrée maken bij het Ramada Appolo Amsterdam hotel, waar ik samen met nog een aantal bloggers Floor17 mocht betreden, een skylounge met uitzicht over heel Amsterdam en waar je ook prima kunt eten. Na een alcoholvrije cocktail met bieten, komkommer, selderij & cranberries, en heerlijke hapjes (denk aan tomaten met mozzarella, garnalen cocktails etc.) werd het tijd om in beweging te komen. Trainster Asmara Heyder van Only4Ladies (een fitnessschool in A’dam speciaal voor vrouwen) zette ons op de 10de verdieping af en wij mochten vervolgens 7 verdiepingen omhoog rennen. De eerste die boven was? Die wint een dinercheque. Now you got me. Want wanneer jij mij een beetje kent, dan weet je dat ik bloedje fanatiek ben. Ik was dan ook, zacht gezegd, pittig overdressed in mijn tight, Nike Free’s en yoga-top, toen ik een blik op de andere (over het algemeen niet sportende) bloggers wierp. Oeps. Toen het startschot klonk bleef ik kalm. Ik begaf mij ergens op de derde plek. De trappen waren smal en hoe fanatiek ook, van trek & duw werk houd ik niet. Maar die trappen gingen bijzonder snel voorbij, voor ik het wist naderde het bordje: ‘nog 2 trappen’. Tijd om de sprint in te zetten. En stiekem voelde ik mij wat lullig, maar ik haalde ze net op het laatste moment nog even in, om als eerste boven te komen. 50 seconden, niet slecht, maar dat had sneller gekund. Gelukkig kreeg ik niet de tijd om daar over in te zitten, want we waren nog niet klaar. Terwijl buiten de zon inmiddels onder was gegaan, transformeerde Amsterdam in een waar lichtjes paradijs. Prachtig. En met dit spectaculaire uitzicht matte Asmara ons nog even af met de laatste oefeningen.

 Toen we menig burpee & squat voldaan hadden, stonden de handdoekjes & flesjes water voor ons klaar. Niet veel later plofte we op de loungebanken neer bij de openhaard, werd er kip geserveerd op een gigantische plaat en praatte we nog even na over de trappen, onze blogs en het hotel. Want wauw, dat ik hier binnenkort eens een nachtje ga verblijven weet ik wel zeker. Ze hebben een mini ijsbaan op het dak, serveren zonder kaart maar met verse producten, er is een fitnessruimte inclusief sauna en wanneer je het een beetje goed boekt heb je een kamer op een hoek met prachtig uitzicht over het bruisende Amsterdam. Genoeg over het hotel, eerder was het de bedoeling dat wij op het ijs allerlei oefeningen gingen doen, echter door het bizarre weer (regen, storm, sneeuw etc.) was de ijsbaan gesloten en werd het dus een run door het trappenhuis, maar… ik heb wel 2x een bon gekregen waarbij je naar Floor17 gaat en een uur kunt schaatsen en daarbij een hot chocomel krijgt. Dus… heb jij in januari nog een dagje Amsterdam op de planning staan? Of woon je er? En wil je je beste vriend(in) of je lover meenemen om even te schaatsen met een giga uitzicht? Laat dan even een reactie achter, ik pik er 2 uit waar ik de bon zo snel mogelijk naar toe zal sturen. Belangrijk: Ik heb twee bonnen in de aanbieding, ze zijn alleen nog in Januari geldig en je kunt er een uur mee schaatsen! Het hotel bevindt zich aan het Rembrandtpark in Amsterdam, ongeveer 10-15 minuten van het centrum af. 

Na nog een paar drinks & bites bij de openhaard, was het tijd om naar huis te gaan. Met een dinercheque in mijn tas en een rode blos van het sporten nam ik afscheid van o.a. Josianne & de Healthysisters  Rachida & Najima Kharbouch.

Een mooi begin van de week, al zeg ik het zelf. En mocht jij een gaatje hebben in januari om te schaatsen in A’dam laat dan vooral even een reactie achter!

 Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Lotte
  18 januari 2015 at 16:24

  Wat een mooi eerste deel van de week meis! Druk maar leuk :)

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2015 at 09:43

   Dankjewel Lot! Zeker druk, maar erg leuk :)

 • Reply
  Nikki
  18 januari 2015 at 16:33

  Dat klinkt als een mooi begin van de week! Poeh, zo vroeg op maandag opstaan en naar de sportschool? Daarvoor moet je wel een hoop wilskracht hebben! Ik ben benieuwd naar je rest van de week. En gefeliciteerd met je laatste tentamen!
  Vrijdag 30 januari ga ik mijn allerbeste vriendin die ik van internet ken voor het eerst ontmoeten, ook al kennen we elkaar nu al een aantal jaartjes. Ik zou het super vinden als we samen kunnen gaan schaatsen in Amsterdam! Een betere ontmoeting kan ik me niet wensen.

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2015 at 09:44

   Hoi Nikki,
   De tweede helft komt vandaag :)
   Bij deze mag ik jou feliciteren met het ticket, stuur mij even een mailtje op info@girlontherun.nl met je NAW-gegevens, dan doe ik hem zo snel mogelijk op de post :) Super leuk dat jullie elkaar nu eindelijk voor het eerst echt gaan ontmoeten, alvast heel veel plezier!

 • Reply
  Stefanie
  18 januari 2015 at 17:57

  Leuk verslag van je week! Vooral dat evenment van floor 17 lijkt me erg leuk zijn geweest ;)

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2015 at 09:51

   Thanks girl! Ja was erg leuk :)

 • Reply
  Danielle Toen
  18 januari 2015 at 19:16

  Wauw wat gaaf! Enne hoe heeft je knie het gehouden zo met die trappenrace?

  Ik heb een heel lief vriendje en wat zou ik hem graag willen verrassen met schaatsen. Ookal is het een bambi on ice hij zou het wel echt super leuk vinden. Ik vind dat hij wel weer een verrassing verdient omdat hij zelfs terwijl hij zelf eigenlijk keihard moet leren voor tentamens mij gewoon bijles geeft in wiskunde omdat ik een herkansing heb die ik moet halen (heb maar 1 jaar om al mijn vakken te halen anders is het over en uit). Vorige keer haalde hij zijn tentamen niet omdat hij mij moest helpen voor mijn eerste poging en nu helpt hij me weer keihard voor mijn tweede poging. Nu moet ie van mij eerst zelf leren hoor! Maar hij verdient echt een mooie romantische verrassing!

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2015 at 09:50

   Ja, was heel erg leuk. Mijn knie houdt zich ontzettend goed, gelukkig! Langzaam word ik weer de oude hihi :)

   Bij deze mag ik jou (en je vriendje) feliciteren! Jullie krijgen de voucher toegestuurd, wil je even een mailtje sturen naar info@girlontherun.nl met je NAW-gegevens, dan doe ik hem zo snel mogelijk op de post!

   • Reply
    Danielle Toen
    20 januari 2015 at 17:28

    Dat is goed nieuws over je knie! Al helemaal dat je weer het gevoel heb dat je weer de oude wordt. Vind het wel ontzettend knap hoe jij van iets negatiefs iets positiefs hebt gemaakt. Ik kon dat niet toen ik geblesseerd was.

    Ontzettend bedankt voor de schaatskaartjes. Wij gaan er goed van genieten!

 • Reply
  Jolien
  18 januari 2015 at 19:50

  Keertje schaatsen met mijn zusje (ze is net verhuisd naar Amstelveen, ik ga vrijdag bij haar eten :)) zou ik leuk vinden! Ik werk in Amsterdam dus moet geen probleem geven nog in januari te gaan.

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2015 at 09:48

   Ah super lief van je om het aan je zusje te willen geven, heb hem alleen aan de bovenste verloot. Sorry! Heb even kaartjes getrokken met de namen.. Wel super fijn dat je zusje nu lekker dichtbij woont, zeker leuke dingen blijven doen :D

 • Reply
  Benthe
  18 januari 2015 at 20:44

  Dat lijkt me raar – opeens student af zijn. Je hebt hem vast wel gehaald!

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2015 at 09:46

   Lief van je! Ik hoop het ook, voelt nog steeds wat vreemd!

 • Reply
  Josianne
  19 januari 2015 at 06:02

  Ik baal nog steeds dat je nét voor mij finishte haha! Maar je hebt het supergoed gedaan :D En volgende keer kletsen we langer!

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2015 at 09:46

   Ahh, ja sorry! Ik zat ook al zo in twijfel van; ga ik nu echt serieus lopen of niet? Toen won mijn fanatieke mindset het op het laatst :p Volgende keer moeten we zeker wat langer kletsen, leuk je nu een keer gezien te hebben!

 • Reply
  anne
  22 januari 2015 at 07:23

  Wowie dat floor 17 moet ik echt eens heen! Skyline van A’dam is ’s avonds vast geen Manhatten maar wss net zo de moeite waard!
  Wat een heerlijkheid om geen tentamens meer te hebben, ben je nu dan echt klaar of moet je nog scriptie/stage?
  Vind je maandag echt te gek beschreven haha, maar je moet echt uitgebreider over je krachttrainingenschrijven hoor! Voor de iets fanatiekere dan recreatieve hardlopers die zich zeer waarschijnlijk ook aan je blogs wagen;)
  Benieuwd naar deel 2! Ann

 • Reply
  Maurits
  28 januari 2015 at 08:44

  Heb je ook ergens het recept voor die havermoutsmoothie?

 • Leave a Reply