2DAY'S POSTS INFO

Alles over hardlopen tijdens je zon vakantie

Je koffer is gepakt, je hebt je sportschoenen al aan in het vliegtuig en je korte broekjes collectie bestaat meer uit ademende stofjes dan modebewuste spijkertinten. Jouw idee? Hardlopen op je zonnige vakantiebestemming! Alleen hoe hou je die goede moed vol, en laat je je niet verleiden tot het neerploffen bij het strand/zwembad, om vervolgens enkel voor een glas drinken nog een stuk te lopen? Ik zet een aantal tips voor je op een rijtje, die het je net even makkelijker maken. 

 • Start vanaf de eerste dag met een ritme. Is dat wat lastig, omdat je dagen daar anders ingedeeld zijn? Zorg dan dat je in ieder geval elke dag op een bepaalde tijd je bed uitkomt, als je wilt blijven lopen, dan heeft je lichaam een ritme  nodig. 
 • Doe het  wanneer de zon nog maar net opkomt of al onder is. Dat zijn de meest koele momentjes van de dag. Kijk wat voor jezelf het prettigste loopt en pas daar weer je ritme op aan. Ga elke dag (of de keren dat je gaat) op hetzelfde tijdstip. Zo went je lichaam en weet ze wat komen gaat.
 • Bereid je voor. Hardlopen in de warmte is heel wat anders dan in ons kikkerlandje (alhoewel we nu ook pittig hoge temperaturen binnenslepen!). En eist dan ook even iets meer voorbereiding. Zorg bijvoorbeeld dat je een klein flesje mee hebt en eet al iets vooraf. Zo stijgt de hitte niet naar je hoofd en ga je je niet flauwtjes voelen. 
 • Heb kleingeld of een pinpas op zak, krijg je dan ineens erge dorst dan kun je een flesje drinken halen en word je flauwtjes dan kun je een taxi aanhouden. Ook niet onbelangrijk: het visitekaartje van je verblijf of een adres bij je dragen. Scheelt een heleboel creatief handen-en-voetenwerk om uit te leggen waar je heen moet!
 • Loop in het nu. Laat het zweet lekker van je lichaam druipen, geniet van de hitte die je lichaam langzaam overneemt en zelfs van die zoute druppeltjes boven je lip. Je hoeft niet hard, je hoeft niet eens ver. Maar je loopt tenminste. Zelfs in die drukkende hitte ga jij wel de deur uit. Besef je even dat er van deze run helemaal niks afhangt, wees lekker in het hier en nu. En stop ook tussendoor als je iets moois ziet, op vakantie heeft het geen start of finishlijn. 
 • Beslis je om toch een keer overdag te gaan lopen, vergeet dan de zonnebrand niet. Want dat gaat hard. Ook is een petje niet verkeerd, het houdt je hoofd lekker koel  en je hoeft geen zonnebril op tijdens het lopen.(Want een zonnebril met zweet blijft niet altijd even goed zitten)
Heb jij nog handige tips voor in de vakantie om toch te blijven hardlopen? Ondanks de hitte en het andere klimaat? Laat het hieronder weten, hoe meer tips hoe meer verantwoord we die zon bestemming al lopend veroveren!
Liefs, Girlontherun
Kirsten
Volg Girlontherun ook op Instagram & Facebook!:)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nathalie
  17 juli 2014 at 14:18

  Fijne tips! Ik had vorig jaar ook mijn hardloopschoenen in mijn koffer zitten, maar heb ze ongebruikt weer mee naar huis genomen. Dit jaar ga ik weer een poging doen!

  • Reply
   Girlontherun
   21 juli 2014 at 09:33

   Heel goed! Fijne vakantie!

 • Reply
  Sanne
  18 juli 2014 at 12:18

  Fijne tips! Ik blijf dit jaar in eigen land, maar bij een verdere vakantie zal ik mijn hardloopschoenen ook zeker meenemen!

  • Reply
   Girlontherun
   21 juli 2014 at 09:33

   Ja het is de ideale manier om het land te verkennen! Als je samen bent dan :)

  Leave a Reply