2DAY'S POSTS GADGETS REVIEW Running ♡'s WIN

ClickTight je veters & 3 x WINNEN!!!

Het is vrijdagmiddag, buiten miezert het. Op de straten vormen zich langzaam glanzende waterplassen door Amsterdam. Ik check uit in de tram en stap de Prinsengracht op. Mijn paraplu vouwt zich boven mij uit en ik begeef mij met een huppelpasje richting het oude pand. Binnen vindt de lancering plaats van de ‘ClickTight’. Een super handig ‘hebben-dingetje’ voor je loopschoenen! Benieuwd naar wat het is duw ik de grote deuren open. Let’s find out! (En ik ben niet de enige die het gaat uitvinden, want wanneer jij ook zo nieuwsgierig bent moet je vooral doorlezen! ;) Enjoy!

Een kickstarter project, heel iets anders dan wat ik van te voren allemaal zelf had bedacht (zo komen de roddels de wereld in, ik dacht door de naam aan Amerikaans & internationaal). Nee. Het is oer-hollands en tijdens een zonnige vakantie in Curaçao bedacht. Terwijl Jurriën Theuvenet (rechts vooraan op de foto hieronder) lekker aan het surfen was, irriteerde hij zich aan de veters in zijn zwembroek die nogal gemakkelijk loskomen. Om gênante situaties uit de weg te gaan bedacht hij een kliksysteem waarmee hij de veters vast kon zetten. Eenmaal met de eerste prototype bleek het nog veel handiger voor hardlopers. Veters strikken kost alleen maar tijd, je krijgt ze bij kou niet uit de knoop of ze raken los in je belangrijkste wedstrijd. ClickTight zou dat moeten verhelpen, nooit meer strikken en toch hetzelfde comfort. Maar geld om het briljante idee uit te voeren was er niet, dus besloten ze het op een crowdfunding platform te zetten met een promotiefilmpje. En dat heeft ze een behoorlijk mooi bedrag opgeleverd en bood ze daarmee de kans om hun plannetjes werkelijkheid te laten worden.

— Tijd om het de ClickTights te testen

De eerste Click
Het is niet direct duidelijk hoe het werkt. Toen ik de ClickTights in mijn handen had keek ik waarschijnlijk ook wat hulpeloos, want het werd spontaan even voorgedaan. Gelukkig staat er een handleiding in de vorm van filmpjes op de website, en heb je het eenmaal één keer gedaan dan is het eigenlijk super simpel. Je moet het gewoon even weten. Wanneer je ze op je schoenen hebt gestrikt, kun je ze voor altijd zo laten zitten.

Wat is het nu precies?
Het is een soort ‘happertje’ dat je veters vast zet. Je haalt ze twee keer door een gaatje en dan vormen de veters een strik op je schoen. Vervolgens druk je het klepje dicht en bijten de ‘tandjes’ zich vast in de veters. Je strik komt niet meer los, zonder dubbele knopen of gepriegel. Na het lopen doe je het klepje weer open en kun je heel gemakkelijk je schoen uittrekken, zonder je veters helemaal los te halen.

De luie lopers
Maar welk voordeel haal je er nou uit met een ClickTight? Sowieso is het ideaal voor de luie lopers, de lopers die hun schoenen aan de hiel uitduwen na het rennen. (Super slecht voor je schoenen trouwens, je beschadigt je hielkap hiermee haha) Maar ook voor de slimme lopers, het scheelt je tijd, maar je weet ook zeker dat je veters niet los springen. Ze zitten echt goed vast, zonder dat het knelt. En of we het nu over hardlopen, voetballen of fitness hebben, veters die niet losraken zijn altijd welkom.

 Verschillende designs
En om ze te laten matchen bij je outfit, zijn er verschillende opdrukjes mogelijk. En mocht je het echt groots aanpakken, dan kun je zelfs je eigen logo of print erop laten drukken. Hier vind je de online shop met de verschillende (standaard) designs!

En nu jij
Dat ze leuk staan zien we. Dat ze handig zijn lees je. Dat het idee potentie heeft weten we. Maar of jij ook fan kunt worden, daar moet je zelf achter komen. Dus mag ik 3 (!!) setjes weggeven aan jullie!  En jep, je mag zelf kiezen welke je wilt van deze pagina. Dus, waar wacht je nog op? Het enige wat je hoeft te doen is onder deze blog een reactie achter te laten met welke variant ClickTight waarom je hem wilt! Binnenkort worden er 3 winnaars bekend gemaakt :)

Dit is toch een onwijs gaaf product?

 Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply
  janet
  23 januari 2015 at 05:57

  Dat lijkt me super handig!

 • Reply
  janet
  23 januari 2015 at 06:00

  Ik heb ook altijd van die los schietende veters, die je in de dubbele knoop moet doen. Waarna je deze er niet meer uit krijgt

 • Reply
  Marit
  23 januari 2015 at 06:18

  Wat een grappig ding, ik heb er nog nooit van gehoord! En aangezien ik mezelf wel een beetje in de luie loper herken, zou ik graag mee willen doen! Ik vind de color explosion versie het mooist.

 • Reply
  Linda
  23 januari 2015 at 06:19

  Nooooo ik ben dus een luie loper! Zo een clicktight is dus super handig voor mij. Ik wil niet meer de luie loper zijn maar ik heb altijd hetzelfde als ik een wedstrijdje loop gebeurd er altijd maar dan ook altijd dit: halverwege gaat mijn veter los. Maar ook echt precies halverwege. Bij de zandvoort run, de dam tot dam, we own the night! En tijdens de training nooit! Met clicktight kan ik dus sowieso een minuut van mijn pr Halen. help mij aan een nieuw pr Kirsten ;)

 • Reply
  Sophie
  23 januari 2015 at 06:59

  Wat een grappige dingen! Ik moet bekennen; ik dacht eerst echt dat het lampjes waren 8) Nu heb ik niet echt problemen met losse veters (en als ze los gaan, kan ik wel vloeken!), maar het lijkt me ook handig zodat je veters hiermee nooit te strak zitten. Soms heb ik daar last van en dan moet je óók stoppen! Het lijkt me echt ontzettend leuk om dit te proberen! :)

 • Reply
  Marjan
  23 januari 2015 at 07:18

  Dat lijkt me super. Na het rennen is het heerlijk wanneer je snel je schoenen uit kan doen en als dat dan kan zonder die dubbele knoop. Ik zou kiezen voor de color explosion. Past overal bij

 • Reply
  Ellen
  23 januari 2015 at 08:13

  Wat leuk!! Ik zou heel graag colourexplosion willen hebben, die ziet er zo leuk uit! Ik heb net nieuwe schoenen, en mede door mijn zooltjes zijn mijn veters erg kort. Dit is lastig voor een dubbele knoop, daarom lijkt de clicktight me erg handig!

 • Reply
  Stacey
  23 januari 2015 at 08:24

  Jaaa ik wil heel graag mee doen! Afgelopen zondag heb ik tijdens de Vondelpark loop al staan kijken bij hun kraampje maar omdat het zo koud was heb ik me geen tijd gegund het rustig te bekijken. Het lijkt me echt ideaal voor tijdens het hardlopen en met het zebra design steel je natuurlijk ook gelijk de show dus die zou ik maar wat graag op mijn veters klikken.

 • Reply
  Mandy
  23 januari 2015 at 08:28

  Ik zou graag de ClickTight in Color explosion willen winnen! Het lijkt me een superhandige gadget, nooit meer losse veters en dus nooit meer uit het ritme van m’n run komen doordat die veters weer eens los zijn.

 • Reply
  milou antheunisse
  23 januari 2015 at 09:00

  Zo leuk bedacht! Ik zou graag de zebra versie uit de run wild collectie winnen. Dan hoeft mijn papa eindelijk mijn veters niet meer te strikken tijdens mijn lange afstandstrainingen (hij heeft het namelijk al zo druk met het meerijden, water klaarzetten, eten klaarleggen, blaren afplakken en op z’n toeter blazen ter aanmoediging, hihi).

 • Reply
  chantal
  23 januari 2015 at 09:05

  Briljant idee zeg, dat daar niemand eerder is opgekomen.. ik zou heel graag die met 10 erop willen winnen, ik train nl. voor mijn eerste 10km wedstrijd in maart. Heb nu een driedubbele knoop omdat mijn veters nogal snel losgaan..

 • Reply
  Jolien
  23 januari 2015 at 10:23

  Handigggg! Ik heb ontzettend korte veters in mijn schoenen (laatst zei iemand; waarom stop je er niet gewoon andere veters in, goed punt :P) maar die kunnen niet dubbel geknoopt worden, hardstikke onhandig! gebeurt dus regelmatig dat er wel eentje los schiet (bijna altijd mijn linkervoet, ben ik dan blond of..?). dus de clicktight – color explosion lijkt me een top oplossing!

 • Reply
  Maartje
  23 januari 2015 at 10:31

  Oeh! Die zebra lijken me geweldig! Niet meer stoppen tijdens mijn wedstrijden lijkt mij ideaal! Of ik moet leren fatsoenlijk te strikken.. Maar dit lijkt mij makkelijker;-)

 • Reply
  Tineke
  23 januari 2015 at 10:40

  super irritant toch, dat als je net lekker op tempo bent, je veters los gaan zitten…. Zou een mooie oplossing zijn die color explosion!

 • Reply
  Giulia
  23 januari 2015 at 12:22

  Oh gaaf! Ideaal voor mij, aangezien ik onlangs tijdens een 7.5 km wedstrijd nog bijna 3 minuten moest optellen bij mijn tijd omdat ik 3 keer moest stoppen om mijn veters te strikken, zucht. Ik ga voor de color explosion: staat áltijd goed en voor welke afstand je ook traint, deze kleurt je run!

 • Reply
  Muriël
  23 januari 2015 at 13:53

  Handig! Helaas is er geen één voor de 10 mijl / 16 km, dus daarom voor mij de color explosion. Ik wil dit jaar graag mijn eerste 10 mijl wedstrijd lopen. Om aan leeftijdsgenoten uit te leggen wat er nou zo fantastisch is aan hardlopen, liet ik vandaag jou blog zien. Ik kwam op dit artikel en zelfs mijn vriendin werd enthousiast.

 • Reply
  Stephanie
  23 januari 2015 at 14:02

  Oeh! Die color explosion is mooi!
  Maar stiekem wil ik die 10 km versie wel. Ik ben aan het trainen voor mijn eerste 10 km en dit zou een extra motivatie zijn!
  Naast niet minstens 2x per run te moeten stoppen om mijn (met dit weer vaak klef en nat geworden) veters te strikken. Superfijn om gewoon je flow en ritme te kunnen houden.

 • Reply
  Iris
  23 januari 2015 at 14:35

  Wat handig! Als ik eerlijk ben, heb ik eigenlijk nooit last van losgaande veters, maar van veters die niet meer losgaan haha. Ik strik mijn veters meestal iets té goed. Na een tijdje zitten mijn veters helemaal vol met kleine knopen. Dit zou dus echt de oplossing zijn!

 • Reply
  Evelyn
  23 januari 2015 at 15:55

  Handig zo´n systeempje!
  Ik ben zelf zo iemand die haar veters of te los strikt, zodat ze tijdens het lopen los gaan, of te strak strikt, waardoor ik halverwege moet stoppen omdat ik er last van heb. En dan heb je nog het vervelende probleem dat je met koude vingertoppen die iets té strakke knoop eruit moet halen, dat is niet mijn favoriete onderdeel van het hardlopen…
  Als ik zou winnen zou ik graag de color explosion willen, super leuk die kleuren!

 • Reply
  Egbert
  23 januari 2015 at 16:59

  Ik heb inmiddels de Vondelparkloop light the night run editie in m’n hardloopschoenen zitten en zou het heeel erg leuk vinden om ook nog zo’n paar aan m’n (hardloop) vriendin te kunnen geven.
  De panter en zebra versie zijn natuurlijk voor de bikini’s aantrekkelijk bij de dame’s.
  Een custom versie waarbij je de foto’s van je kinderen of partner erin kan plaatsen is natuurlijk ook een te gek idee en meer leuke kinderprints zodat kinderen hun schoenen zelf kunnen vastmaken zonder strikken?
  Helaas deze staan er allemaal niet tussen…
  dus dan zou ik absoluut voor de Colorexplosion gaan want die staan ook nog leuk op je zwembroek.

 • Reply
  esmé
  23 januari 2015 at 17:39

  Super handig! Dit gaat me zeker helpen mijn goede voornemen vol te houden (trainen voor dam tot dam). Voorkeur voor de tijgertjes natuurlijk!

 • Reply
  Lianne
  23 januari 2015 at 18:22

  Die met zebra strepen. Pasen bij alle gekleurde schoenen. Ze zijn superhanding, want bij mij zitten schoen of te los of te strak met deze clicktight is dat verleden tijd.

 • Reply
  rianne
  23 januari 2015 at 19:46

  Hi girlontherun!

  Wat een leuke actie! Als ik mag kiezen, kies ik voor de gekleurde! Past overal bij :) en is gewoon super vet! Omdat ik vaak mijn veters te strak strik krijg ik vaak een doof gevoel in mijn voeten rond de 10km.. Heel vervelend.. de enige oplossing is om de veters losser te doen, maar omdat ik dan maar een klein stukje veter over hou ben ik altijd bang dat ze los gaan en we rare stunts uit gaan halen! Dit kleine hebbedingetje zal voor mij echt een uitkomst zijn om mijn doel: halve marathon zonder doof gevoel in de voeten of losse veters te realiseren!

  Keep up the good work!
  Liefs Rianne

 • Reply
  m.frencken biemans
  23 januari 2015 at 20:00

  Als oppas oma op hockeyveld, heb ik driemaal de veters van mijn kleinzoon moeten strikken, in de kou en regen vloog zijn schoen uit, sok nat!!
  Click Tight zal zeer welkom zijn!!

 • Reply
  Mascha
  23 januari 2015 at 20:57

  Wat een superuitvinding! Met mijn steeds groter wordende zwangere buikje wordt veters strikken steeds lastiger, als dat nou eens met een click opgelost zou kunnen zijn….. Maar voor welke zou ik dan gaan….. De zebra is superleuk, de 21,1 mijn favoriete afstand, maar de roparun een geweldig evenement. Ja…… die zou ik kiezen! Leuke actie Kirsten

 • Reply
  gabriella
  23 januari 2015 at 21:05

  hihihi oeps die luie loper… dat ben ik (oke ik beloof… vanaf nu zal ik netjes mijn veters losmaken en ze normaal uittrekken… tenzij ik natuurlijk deze megahandige dingen win). Mocht ik 1 van de drie gelukkigen zijn wil ik graag de zebra’s, want tja… die passen natuurlijk wel heel mooi bij mijn zebra broek :-)

 • Reply
  Christa
  23 januari 2015 at 21:37

  Superhandig ! Die gekleurde zijn wel heel leuk :-)

 • Reply
  joyce
  23 januari 2015 at 22:24

  Mmmm ik ben dus een luie loper….het zou dus onwijs handig zijn om mijn schoenen “normaal” uit te doen!!! En helemaal gaaf zou de color explision zijn!!!! Gaaaaaafff :)

 • Reply
  Silvana
  23 januari 2015 at 22:51

  Jaaaaaaa, ik wil de 5 km versie wel! Omdat mijn veters altijd los schieten!

 • Reply
  Maaike
  24 januari 2015 at 12:17

  Ik zou graag de Run Wild Leopard willen winnen:) Altijd stress van te voren dat mijn veters los zullen schieten tijdens een wedstrijd of training, dus deze zouden heel goed van pas komen!

 • Reply
  Tessa
  24 januari 2015 at 18:54

  De 10 KM versie is wel heel gaaf :D Zou een goede herinnering zijn voor me elke run aangezien ik nu aan het trainen ben voor mijn eerste 10 Km , 16 mei (:

 • Reply
  Nathalie
  27 januari 2015 at 18:05

  Wat een leuke winactie! Lijkt me heel handig, mijn veters gaan best regelmatig los tijdens het lopen, wat natuurlijk heel vervelend is als ik een snelle tijd probeer te lopen (kost tijd om opnieuw te strikken en mijn kuiten komen hierna direct in protest). Ik vind de zebra versie erg leuk!

 • Reply
  Nelise
  27 januari 2015 at 20:38

  Gaaf! Ga dit jaar voor het eerst meedoen met de Roparun. Hóe gaaf is het dan om met een paar clicktights van de Roparun op je schoenen te lopen. Ook natuurlijk reuze handig dat mijn veters dan vast blijven zitten.

 • Reply
  Rene van Veen
  28 januari 2015 at 23:32

  Ik zou gaan voor de color explosion. Uit pure frustratie knoop ik tegenwoordig mijn veters dicht met de konijnenoortjes techniek omdat deze het dichtst in de buurt komt van een platte knoop (ik ben ooit matroos geweest, jaja) die na het hardlopen nog wel gewoon los te krijgen is. Toch blijven die dunne blauwe touwtjes het presteren om ook tijdens het lopen ieders hun eigen weg te gaan! Dus Click-‘n-Go! zou ik zeggen! :)

 • Reply
  Jolanda
  29 januari 2015 at 19:28

  Ik kwam op deze mooie blog op zoek hardloop en health tips.
  Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met hardlopen, maar heb het probleem van losse veters helaas al meerdere malen ervaren

 • Reply
  Anita Hubert
  30 januari 2015 at 01:07

  Ik ga voor “de Leopard”. In eerste instantie omdat mij dit een handig systeem lijkt. Maar ik vind het ook gewoon leuk. En helemaal super met dierenprintje.

 • Reply
  Maurits
  31 januari 2015 at 21:17

  Als ik zou winnen, zou ik voor de 5km versie gaan. Dit omdat dit de enige afstand tot nu toe is die ik normaal kan lopen. Ooit wel de 10km gelopen, maar dat resulteerde in een blessure :S

 • Reply
  Mireille
  5 februari 2015 at 19:26

  Toeval bestaat niet: ik heb net nieuwe Asics besteld , mijn oude zijn versleten oa bij de hielkap! Daar zit nu zwarte tape tegenaan om blaren te voorkomen. Voor mijn nieuwe schoenen zou de ColorExplosion versie dus wel een uitkomst zijn!!

 • Reply
  Esther Opstal
  5 februari 2015 at 21:11

  Zo,wat een mooi ontwerp! ! Ik zou graag de blits willen maken ,met de color !!
  En dat ik dan maar iets sneller mag zijn bij de finish! ! (Onderweg geen veters meer strikken)

 • Leave a Reply