2DAY'S POSTS FITSPIRATION LIFESTYLE RUNNING

Confessions Of A Runaholic

Wij hardlopers hebben het regelmatig best zwaar. Als niet-hardloper denk je dan misschien aan überhaupt je schoenen aantrekken en gaan hardlopen, maar de echte runaholic stuit tegen andere dingen aan.

SPOILER: Lees deze blog ná je workout, niet ervoor ;) (Of ren daarna je hoofd leeg)

Rustdagen
Ze horen erbij, maar het liefst skippen we ze. Maar hardlopen elke dag gaat niet, dus vullen we het aan met fietsen, zwemmen of krachttraining. Rustdag betekent niet dat we lekker rustig onze benen omhoog leggen, of misschien wel, maar we voelen ons juist onrustig, dus gaan we toch maar weer aan de gang. (Al is het maar een mega schoonmaak in huis)

Plannen, plannen, plannen
Met al die trainingen en doelen, moet je dus wel vooruit kijken.  Want als in de ochtend lopen jouw niet bevalt, dan moet je ’s avonds. Maar ga je te laat in de avond, dan kun je weer niet slapen. Terwijl een goede nachtrust juist weer heel belangrijk is, anders kun je net zo goed in de ochtend. Lastig, lastig. Een agenda is dus erg handig. En vrienden die het begrijpen ook.

Zoveel keus
Ga ik voor mijn fel roze of neon gele sportbeha? Lange tight of kort broekje? Hemdje of shirtje? Windjasje of regenjasje? Pet of  SPIbelt? Alvorens je je outfit hebt bedacht, had je al een kilometer in de benen kunnen hebben.

Lange afstanden of korte afstanden
Als hardloper dien je bijna een keuze te maken. Tenminste volgens de experts. Kies je voor de lange afstanden? Dan kies je niet voor snelheid. Dan kies je voor de kilometers en het uithoudingsvermogen. Tenminste, als je pas net begonnen bent.  Ga je voor de korte afstanden, dan kun je sneller worden. Mooiere kilometertijden, maar dus minder kilometers. Of je kiest voor een combinatie. Maar is dat dan verstandig? Zoveel om over na te denken.

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?
Liever heb je geen last van je maag / spijsvertering. En al helemaal niet wanneer je in groepsverband loopt. Maar als je na het eten gaat lopen, kost het wel even tijd voor je daar achter komt. Het is een kwaaltje waar iedereen wel ‘ns last van heeft gehad of krijgt. Uiteindelijk leer je jezelf wel kennen en weet je wat je wel en niet moet eten voor een run en hoe ver van te voren. Maar toch, ook die vervelende steken zijn soms niet te voorkomen. Of wel?

Jezelf blijven uitdagen
En om het allemaal nog leuk te blijven vinden, moet je voor jezelf constant nieuwe uitdagingen stellen. Een doel. Een eindstreep. Een finish. En of die nu over een jaar in New York is, over een maand bij de Dam tot Damloop of je eerste 5k, na die eindstreep kun je weer een nieuwe stellen. Zo blijf je jezelf uitdagen én blijft het leuk. Maar welk evenement? Het liefst allemaal, maar dan wordt hardlopen ineens een erg dure hobby met alle tickets + reiskosten. En ga je voor een langere afstand? Of een nieuw PR? Jep, ook jezelf uitdagen brengt nogal wat met zich mee.

Gelukkig zijn er ook een hoop voordelen aan hardlopen & daarover lees je volgende week woensdag :)
Herken jij deze confessions? Of vind je dat er eentje echt nog ontbreekt? Let me know in a comment!

Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

 

 

 

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  27 augustus 2014 at 10:42

  Zoooo mooi geschreven !!! Ik herken heeeel wat dingen !!! Zelf heb ik het bijvoorbeeld heel lastig met die rustdagen. Haha, als ik niet loop dan doe ik sowieso wat krachttraining, yoga of pilates. Ik kan gewoon niet zonder bewegen! Die rustdagen voelen ook niet altijd goed. Alsof ik iets mis. Dat lopen is voor mij echt een kleine verslaving. Ik vraag me soms af of het wel nog gezond is ;-) haha! Daarom dat ik mezelf soms verplicht om eens een dagje niet te lopen. En heel vaak zit ik toch tussen de 4 à 6 trainingen in de week. Maar het voelt goed en ik voel mezelf er ook beter door, dus waarom niet, denk ik dan :-)

  • Reply
   Girlontherun
   27 augustus 2014 at 13:11

   Haha precies wat jij zegt! Fijn ook om te lezen dat je het herkent :) Zo blijven we in ieder geval in vorm hihi

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  27 augustus 2014 at 10:43

  Iets anders: hoe krijg jij dat zinnetje onderaan je blog Volg Girlontherun ook op Instagram, Facebook & Bloglovin!:) – See more at: http://www.girlontherun.nl/today/confessions-of-a-runaholic/#comment-2183
  Doe je dat altijd manueel? Of is dat vanzelf met een widget?

  • Reply
   Girlontherun
   27 augustus 2014 at 13:11

   Ik voeg dat zelf bij iedere post toe hihi, geen idee of er een app voor is, zou wel handig zijn!

 • Reply
  Cindy
  27 augustus 2014 at 12:37

  Ik herken het nu al, na een paar weken. Gisteren ging ik niet hardlopen en toen ging ik strijken en vanavond en vrijdag ga ik wel lopen, maar voor donderdag heb ik weer een XCO training ingepland. Ik kan niet meer rustig op de bank zitten.. Erg leuk artikel!

  • Reply
   Girlontherun
   27 augustus 2014 at 13:12

   Haha goed bezig!! Dankjewel :)

 • Reply
  Hedwig
  28 augustus 2014 at 10:40

  En het moeilijkste: je runs zo plannen dat het precies uitkomt met de dagen waarop je je haar weer wil wassen! ;)

 • Reply
  Cornelis
  28 augustus 2014 at 11:43

  Twee dingen waar ik tegenaan loop ontbreken nog: waar haal ik in het drukke gezinsleven de tijd vandaan om langere lopen te doen en wat ga ik allemaal snaaien als ik weer terug ben :)

 • Leave a Reply