2DAY'S POSTS RUNNING

Dam tot Damloop training | Week 1

Vanaf nu schrijf ik elke zondag een update over mijn damloop trainingen die week so far. Welke training volg ik? Wat doe ik ernaast? Maak ik al progressie?

Als ik eerlijk naar mijzelf kijk, kun je dit pas de eerste volwaardige week noemen waarin ik heb getraind voor de Damloop. Met die conclusie getrokken, besef ik mij al gauw dat er nog maar vier weken training overblijven. Ai. Dat is best een tegenvaller, vooral wanneer ik mijn doel nog eens voor mijn ogen haal.

16,1 km In een tijd onder de 1 u en 20 minuten. Afijn, met nog vier weken te gaan en al één week erop zittende, blikken we daar eerst maar eens op terug. Wat ging goed? Wat ging minder goed?

Maandag – Lappendag
Huh wat? Lappendag..? Een begrip in Hoorn, de laatste dag van de kermis, hét moment om om 9:00 uur in de ochtend bij je vrienden te verzamelen en de fles wijn al open te trekken. Om vervolgens vanaf een uurtje of 11/12 tot 16:00 met een massa aan mensen op de ‘Rode Steen’ (plein) te drinken, te lachen en te dansen op de muziek.  En ik stond er dus ook.
Om toch alvast wat alcohol eruit te zweten (ik ben erg gevoelig voor pijnlijke katers) besloot ik mijzelf na het gefeest een half uur in het zweet te trappen op de hometrainer. Resultaat: Kater weg, Workout volbracht!

Dinsdag – Baantraining
Op dinsdag avond heb ik altijd mijn baantraining bij de atletiekvereniging. Vanavond op het programma: 10 kilometer koppelloop. Oftewel, samen met een maatje van de vereniging om de beurt een rondje op de baan (400m.) In totaal is dat 13 rondes voor de één en 12 rondes voor de ander. Wanneer je maatje haar ronde doet, heb jij tijd om op adem te komen. Ik liep samen met mijn trainer en een andere (snelle) loper de rondes, op een heel constant tempo van steeds rond de 1 min 33 per rondje. Een heel pittig tempo om 12x vol te houden, maar onwijs fijn. Echter, na de training begon mijn spierpijn al. Resultaat: Spierpijn, maar voldaan!

Woensdag – Doe je ding
Ik rol een  matje uit op mijn slaapkamer, pak mijn kettlebells, zet de muziek over de boxen aan en hijs mij in mijn workout kleding. Een half uur lang doe ik allerlei oefeningen, van buik tot benen, van balans tot kracht. Resultaat: Nog meer spierpijn, dus het werkt?

Donderdag – Interval duurloop
Vandaag pak ik weer mijn schema erbij. Voor vandaag: 10 minuten warming-up, 8 x 3 minuten op tempo met 2 minuten dribbelen erachteraan en vervolgens 10 minuten uitlopen. Met de stopwatch in de hand verlaat ik mijn huis en wonder boven wonder gaat het heel gemakkelijk. Ik heb zelfs het idee dat de tijd sneller gaat. Maar oeioei, dat dribbelen. Ik doe het. Maar ik haat het. Veel liever zou ik mijn pas op tempo doorzetten, maar dat is de bedoeling niet. Uiteindelijk behaal ik toch nog de 10,5 km in een uur. Een flinke meevaller achteraf! Resultaat: Spierpijn is al minder, Blij met de kilometers in de benen!

Vrijdag – DIY HIIT
Op Pinterest kwam ik een ideaal schema tegen voor High Intensity Interval Training. En die pakte ik er dus bij. Weer hetzelfde matje uitgerold als woensdag, het springtouw uit de kast getrokken en een half uur in het zweet gewerkt. Met mijn tong uit mijn mond kwam ik weer tot rust. Met 3 sets kwam ik op een half uur uit. Resultaat: Happy de Peppy na mijn zware werkdag. Zie ik nou buikspieren?

Zaterdag – Lekker Niks
Ook al was mijn plan #7dagenactief, ik heb er maar 6 van gemaakt. Voor nu dan nog. Ik had gewoon even een avondje voor mijzelf nodig en mijn spieren ook.  Zodat ik morgen weer kan knallen! Resultaat: Spieren zijn rustiger, ikzelf ben onrustiger.

Zondag – Duurloop
Vandaag is het tijd voor een lekkere duurloop. Het idee is om vandaag 75 minuten te lopen, dat zijn toch afstanden die ik al een tijdje niet meer gelopen heb. Ik sta op het punt om zo naar buiten te gaan, dus over deze duurloop lees je binnenkort meer. :) Moedig je me aan?

Als ik over het algemeen mijn week door scroll, ben ik best tevreden. Met zes workouts in zeven dagen, begint dit eindelijk ergens op te lijken. Wel is er nog behoorlijk wat werk aan de winkel, ik heb namelijk nog geen idee of de tijd realistisch is die ik in mijn hoofd heb voor de Damloop en bekaf zijn na 3 sets oefeningen zie ik liever ook anders. We gaan ervoor!

Train jij ook voor de Dam tot Damloop? Of voor een andere?
En heb je nog bepaalde dingen die je graag wilt lezen over mijn trainingen?

Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jolien
  24 augustus 2014 at 14:01

  leuk om te lezen zo’n weekoverzichtje! :)

 • Reply
  anne
  25 augustus 2014 at 09:10

  Jaaa leuk zo’n overzicht!!! Ben benieuwd hoe die kettlebells en hiit workouts eruit zagen! Zou ook meer willen lezen over je sportschool bezoeken!:) verder echt leuke blog, je schrijft ook heel lekker. Lekker opgevouwen op de bank, thee met girlontherun haha

 • Leave a Reply