2DAY'S POSTS DIARY RUNNING

Dam tot Damloop Training | Week 3

Ligt het aan mij of vliegen de weken werkelijk zo hard voorbij? Inmiddels is week 3 (van de 5) alweer voorbij in de aanloop naar de Dam tot Damloop. Ook deze week geef ik je weer een update!

Maandag – Lazy Ass
Vandaag moet ik voor het eerst weer naar school. Meteen een dag waarbij ik om 6:45 de deur uitga & 18:00 weer thuiskom. Dit is de laatste keer dat ik voor het eerst weer naar school ga voor de rest van mijn leven. Wow. Het 4de én laatste jaar is ingegaan en na een dag vol indrukken besluit ik om een Lazy Ass avondje te houden. Yep, I’m guilty. Geen workout vandaag. Resultaat: Druk in mijn hoofd, rust in de benen.

Dinsdag – Baantraining
Nadat ik naar een afspraak in Amsterdam ben geweest & even een bezoekje bracht aan de lieve redactie van Women’s Health magazine (mijn oude stage adres), staat de baantraining alweer klaar. Na een warming-up en de gebruikelijke loopscholing is het tijd voor het programma.
300m rustig tempo, 100 meter steeds harder versnellen, 300 meter dribbel rust. Vervolgens 300 m rustig tempo, 100 m versnellen, 300 m rustig tempo 100 m versnellen., 300 meter dribbel rust. Daarna 300 m rustig, 100 m versnellen en dat niet 1, niet 2, maar 3 keer achter elkaar en dan weer 300 meter dribbel rust. Dit is in één serie en die herhalen we nog twee keer. Met elke serie een hoger tempo. Resultaat: Pittige training, voldaan en happy gevoel!

Woensdag – Lazy Ass 2.0
Het is alweer woensdag & ik ga weer naar school. Ik doe weer niks. In de avond besluit ik een paar buikspieren te doen, maar dat is het ook wel. Oeps! Resultaat: Sinds wanneer gaan studeren en trainen niet samen?

Donderdag – Work baby, work
De hele dag aan het werk en in de avond maak ik mij (zoals elke week) schuldig aan afleveringen Suits en de eerste aflevering van Expeditie Robinson. Resultaat: Training van vandaag naar morgen doorgeschoven.

Vrijdag – Training 2
Eindelijk, daar is Girlontherun alweer. Met een vernieuwd horloge, de Garmin Forerunner 405. Tijd om met hartslagwerk te beginnen, rondetijden bij te houden en meer te analyseren. Vandaag loop ik een uur, waarbij ik 10 minuten opwarm en vervolgens 6 x 5 minuten lang een tempo aanhoud van +/- 4:50 min/km (zeg maar 12,5-13 km/u), na die vijf minuten heb ik constant 1 minuut dribbelrust, na de herhalingen loop ik nog 10 minuten uit. Resultaat: 12 kilometer in de benen, gemiddelde hartslag 163, gemiddeld tempo 11,3 km/u. TOP! En in de avond gaan we gewoon weer aan het werk :)

Zaterdag – Work baby, work 2.0
Een dag die weer in het teken staat van werken, met wat weinig slaap van de afgelopen dagen (nieuwe indrukken) besluit ik weer een Lazy Ass te zijn en helemaal niks meer te doen. Resultaat: Slaap.

Zondag – Training 3
Vandaag besloot ik de wekker op 7:45 te zetten en om iets over 8 stond ik buiten. Tijd voor een 1,5 uur duurloop waarbij ik mijn hartslag onder de 160 houdt. Waarom? Omdat ik dan op een tempo loop van 5:45-6:00 min/km. Voor mij een rustig tempo en dat is helemaal de bedoeling. Elke 15 minuten mag ik 1 minuut versnellen naar wedstrijdtempo, ik pak hem nog iets hoger en ren die 1 minuut op een tempo van 4:45 min/km. Soms wel 13,7 km/u, hierbij stijgt mijn harstlag naar ongeveer max. 169 alvorens ik alweer terug moet in mijn oude tempo.

Na 50 minuten besluit ik een energiereep in te nemen die ik laatst kocht. ’s Ochtends krijg ik geen hap door mijn keel, dus na een halve banaan leek mij het wel een verstandig moment om de reep te testen tijdens mijn duurloop. Fout. Op 50 minuten neem ik hem in, op 60 minuten voelen mijn benen als lood, mijn hoofd als een stuiterbal. Na 10-15 minuten stuitert mijn hoofd minder, zijn mijn benen weer normaal en na 1 uur en 25 minuten begint de reep te werken. Mijn benen gaan vanzelf, mijn hoofd is zen. Ik besluit er nog twee kilometer aan te plakken. Geheel tegen de regels van mijn schema in. Eigenwijze ik. Het zijn de 2 lekkerste kilometers van de loop.

Resultaat: Voortaan eet ik de reep vóór mijn run. 18,36 kilometer in 1 uur 44 min, gem. hartslag 156, gem. snelheid 10,6 km/u. Blij! Later in de middag val ik een uur in slaap, heerlijk :)

De Dam tot Damloop komt nu zo dichtbij, morgen kunnen we al zeggen dat we hem volgende week zondag lopen. Aankomende week zullen de Startbewijzen in de brievenbus vallen (altijd spannend!) en is er geen weg meer terug ;). Nog 1 week keihard trainen voor de boeg en dan is het enkel nog loslopen in de week van de 10EM zelf. Ookal heb ik tot nu toe alle trainingen gepakt (en smokkel ik soms wat door iets verder of harder te gaan dan toegestaan), toch vind ik het wel spannend. Mijn doel van onder de 1:20:00, komt neer op elke kilometer onder de 5:00 min/km, het is haalbaar. Het is mogelijk. Maar volgende week moet ik het wel doen.

Hoe gingen jouw trainingen deze week? Beginnen de kriebels al te komen?
Liefs, Girlontherun
Kirsten

 Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply