2DAY'S POSTS DIARY RUNNING

De bijverschijnselen wanneer je even niet kunt hardlopen

Wie dacht dat wij lopers baden in een zee van rust wanneer we even niet mogen hardlopen, die heeft het Fout. Met de hoofdletter ‘f’. Want de bijverschijnselen die ervoor in de plaats komen zijn.. op z’n zachts gezegd.. een beetje raar. Of ligt het aan mij? 

Imiddels ben ik weer up and running, maar ik kan je met gemak een paar voorbeelden aanreiken. :)
Denk hier maar eens aan:

–          Het onrustige gevoel, tenen die spontaan gaan wiebelen, adrenaline die je door je vingers voelt stromen, ongecontroleerde bewegingen van de ledematen.. Je hebt jezelf niet meer onder controle.

–          Het moment dat je wakker wordt op een zondag, het licht heeft gesneeuwd, er een waterig opgaand zonnetje schijnt en de lucht strakblauw is. En jij weet dat je niet kunt lopen. Auw.

–          Je vervolgens in hardlooptenue in de auto(!) stapt om toch het prachtige landschap in te rijden, jezelf ergens te droppen om alsnog een heel klein rondje te lopen. Al is het maar een paar honderd meter. Dit is namelijk zulk perfect (duurloop) weer. Dit mag je gewoon niet aan je voorbij laten gaan.  Simple like that.

–          Om spontaan van ik-post-dagelijks-iets-op-instagram, naar bijna onzichtbaar te gaan. De vele uploads van andere hardlopers doen stiekem toch een beetje zeer en brengen je brave rust periode in gevaar.

–          En daarnaast heb je ook gewoon weinig te vertellen. Hardlopen is immers je levensstijl.

–          Stress. Ja, stress. Wat denk je van alle doelen die gesteld zijn? Alle schema’s die gevolgd worden? Weinig tot niet kunnen hardlopen brengt het helemaal in de war.

–          Je spontaan niet meer weet wat je aan moet. Normaal voel je dat aan, je ontwikkelt een soort natuurlijk hardlopers instinct dat jou verteld of je voor lange of korte mouwen moet gaan, maar die raak je kwijt. Echt. Met een logisch gevolg: Je bent over- of underdressed. Brr!

–          Je collega’s allemaal op Strava zitten en je vanaf nu, ja NU, dus te volgen bent. Hoe lang, waar en hoe hard. No more excuses. Damn it.

Ik ben vast niet de enige met rare bijverschijnselen.  Van welke krijg jij last wanneer je niet kunt/mag/wilt hardlopen?

 

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)
Foto: Jasmine Janissen

PS: Dit weekend komt de uitslag van ClickTight winactie online, dus wil je nog snel kans maken? Klik hier!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Linda
  5 februari 2015 at 17:50

  Oh ik word in zo’n periode altijd zo chagerijnig van motiverende plaatjes en foto’s van mensen die wél kunnen rennen. En moet mezelf dan echt tegenhouden om niet ook te gaan, gezien een run altijd weer oppept haha.

 • Reply
  Mirjam
  5 februari 2015 at 21:22

  Haha leuk om te lezen! Ik word altijd heel snel moe als ik niet hardloop en heel duf! En ook gewoon verveling, want normaal ben je dan aan het hardlopen en dan heb je niets te doen!
  Fijn dat je inmiddels weer lekker aan het rennen bent :)

 • Reply
  Nena
  6 februari 2015 at 05:47

  Heel herkenbaar helaas! Ik kan door een blessure al 2 maanden niet lopen en het lijkt erop dat dat ook nog wel even gaat duren… Kan niet wachten tot ik weer mag!

 • Reply
  jacqueline
  6 februari 2015 at 07:41

  Helemaal mee eens! Ik wordt er zelfs een beetje down van. Of gewoon boos op je lichaam zijn omdat je een blessure hebt.. heel stom eigenlijk maar dat heb ik ook gehad. Nu gaat alles gelukkig weer helemaal prima en geniet ik met volle teugen

 • Reply
  Lynn
  6 februari 2015 at 09:19

  Heeeeel herkenbaar!
  Vooral dat niet stil kunnen zitten & stress. haha :)

 • Reply
  Britt
  7 februari 2015 at 18:19

  Instagram foto’s van andere hardlopers, zijn op zulke momenten toch wel killing.

 • Reply
  Jolien
  9 februari 2015 at 15:23

  oohh zo herkenbaar. Ben blij dat ik nu weer zo’n 3x per week kan hardlopen (al zijn het nog de kleine afstandjes, intervalletjes etc. zit nu op 2x 12 minuutjes;)) maar ik loop echt rond met een ooooverschot aan energie die ik niet kwijt kan! Ga wel spinnen in de sportschool af en toe maar dat is eigenlijk gewoon veel saaier. Hopelijk gaat het snel weer beter met je!

 • Reply
  Sylvahna
  10 februari 2015 at 20:41

  Zoooo herkenbaar dit!
  Ik vind het ook echt vreselijk als ik niet kan en dan wil ik zooo graag!
  Helemaal als het zulk mooi weer ervoor is.
  Ik heb meer rust tijdens het hardlopen als ik heb, wanneer ik niet mag hardlopen!

 • Leave a Reply