2DAY'S POSTS DIARY

DIARY | Goede voorbereiding is het halve werk

 

Tja, na gisterenavond  iets teveel gezellige wijntjes en slechts een paar uurtjes slaap werd het toch echt tijd om uit bed te stappen.  De zon scheen al door het gordijn heen, tijd om eruit te komen. Tijd voor een duurloop. Nou, dat doen we dan maar. 

Terwijl vele lopers vandaag al onderweg waren naar de CPC loop (waarschijnlijk wel zonder kater en met een fris gevoel) trok ik nog half in slaap mijn running gear aan. Na twee broodjes werd het tijd om de stap buiten de deur te zetten en dat was een aangename verrassing. Wauw, wat was het warm! Ik was bang geweest het koud te krijgen met korte mouwtjes, maar die twijfeling was als sneeuw voor de zon verdwenen. Beter gezegd: tijdens de run baalde ik zelfs van mijn lange tight. Had ik nu maar een kort broekje aangetrokken.

Mijn run viel dan ook flink tegen vandaag. Het was onwijs heet, ik liep in een omgeving waar ik niet bekend was en mijn lichte kater zorgde voor een nog drogere mond. Maar lopen deed ik. Op de 5 km had ik het eigenlijk wel gezien. Enkel paden die oneindig leken, midden tussen de weilanden en met de zon fel op je gericht. Best heftig en het is  alweer lang terug dat we met deze temperaturen mochten lopen.

Toen ik bij km 7 een bizar droge mond kreeg en de vermoeidheid toesloeg, besloot ik om nog één kilometer te volbrengen. Puur op karakter. Het was een lange en eentonige één kilometer..

Maar toch 8k in 45:45 min, ook al stond er 14 kilometer op mijn schema. Volgende week loop ik gewoon weer op bekend terrein, zorg ik voor een flesje water én (de belangrijkste), laat ik mij de avond ervoor niet gaan met de fles(sen) wijn.  Ik heb er alweer zin in! Want ondanks mijn belabberde run, werd ik wel ontzettend vrolijk van alle gave updates van jullie over de CPC loop. Wauw wat een PR’s en afstanden! You Rock!

Geniet van jullie welverdiende (rust) avond!
Liep jij mee? Waarom vind jij dat ik ook mee zou moeten lopen met de CPC? (Het is best een stukje rijden namelijk)
Liefs, Kirsten

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rianca
  9 maart 2014 at 19:31

  Nou hier die CPC loper. Waarom je hem moet lopen? De sfeer! En met de trein makkelijk te bereiken. Start en Finish liggen 5 minuten van Den Haag CS. En er is geen loop zo leuk als de CPC. Er staan letterlijk 21.1K lang mensen langs de kant. Ik loop hem sowieso volgend jaar weer.

  • Reply
   Girlontherun
   10 maart 2014 at 18:28

   Dat klinkt wel heel gaaf!!

 • Reply
  Anne
  10 maart 2014 at 09:44

  Goed bezig! Ik vind het altijd heel moeilijk om na een avondje stappen alsnog te gaan hardlopen. Wat ziet de nieuwe look van je blog er trouwens gaaf uit!

  Heb je misschien nog tips voor mensen die net beginnen met hardlopen en heel snel kramp krijgen in hun kuiten? Ik ben pas begonnen met hardlopen en ben bezig om aan 1 stuk door 5 km. te lopen. Ik krijg alleen op de helft al vaak ontzettende kramp in mijn kuiten en vind het moeilijk om dan vol te blijven houden.

  xx Anne

  • Reply
   Girlontherun
   10 maart 2014 at 18:30

   Dankjewel!! Jaa, blijft lastig he, hardlopen na uitgaan hihi.

   Misschien kun je kort strekken van te voren? Dus niet lang je kuit rekken, maar steeds kort achter elkaar even rekken. Zo wordt je spier niet te lang, maar wel al warm! En misschien je schoenen een second opinion geven, misschien heb je wel andere nodig! En wandelen tussendoor, goed opbouwen! Hoop dat je er snel vanaf bent.

 • Reply
  Jennifer
  10 maart 2014 at 12:01

  CPC lijkt me gewoon een heel gaaf evenement, dat vooral. Maar voor mij is het ook ver (Groningen) en ik zou het echt verschrikkelijk vinden als ik in mijn bezweette kloffie in de trein, 3 uur terug zou moeten, vooral voor mijn medereizigers!

  • Reply
   Girlontherun
   10 maart 2014 at 18:31

   Ahh ja, dan is het helemaal een eind! Maarehh, gewoon een goede deo en je loopkleren aanlaten ;) begrijpen ze wel toch?:)

  Leave a Reply