2DAY'S POSTS DIARY

DIARY | Running Tag Q&A

Julia van de (super leuke & inspirerende) blog hapjesprinces.be, tagte mij om de Hardloop Tag in te vullen.  Dus bij deze  :) . Gewoon wat leuke vragen, die je je misschien wel afvroeg (of niet) en waar ik antwoord op  geef!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

Pfoeh, eigenlijk toen ik 1 was. Ja echt! Ik zag laatst filmpjes terug van vroeger (uniek, want wij hebben zelf nooit gefilmd) en daar kon ik net mijn eerst stappen zetten. Terwijl mijn vriendjes en vriendinnetje op rustig tempo heen en weer liepen, liep ik letterlijk en figuurlijk als een zombie rond. Met mijn armen naar voren voor evenwicht en veel te grote en harde passen om vooruit te komen. Ik viel ook behoorlijk vaak weer om. Het zat er al vroeg in dus ;)
Maar ik ben echt begonnen op de basisschool, met de scholieren loop en wist daar ook prijsjes te bemachtigen, of tijdens sportdag met sprinten. Op de middelbare school was ik er alleen nog het eerste jaar mee bezig toen ik mee mocht doen aan de Mission Olympic, een veldloop. Eigenlijk sinds ik ben gaan studeren heb ik hardlopen weer echt opgepakt dus ik reken zelf altijd vanaf dat moment. 3 jaar echt dus. En sinds een half jaar elke week :)

Waarom ben je in eerste instantie gaan hardlopen?
Om het weer op te pakken. Het is zo een heerlijke sport, afzien, vechten, maar ook veel prestatie. Ik ben niet echt een teamplayer (alhoewel ik ook dol ben op een potje voetbal), maar wil graag zelf prestaties neer zetten die niet afhankelijk zijn van anderen. (En vooral: van mannen winnen!) En op de basisschool was ik gewoon erg snel, zo zonde dat ik het nooit eerder heb opgepakt!

Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Tja, stiekem heb ik deze al beantwoord in mijn eerste vraag hihi. Ik denk dat ik er altijd wel al eentje ben geweest, maar dat het zich nu pas echt aan het ontplooien is!

Loop je het liefst alleen of samen? 
Die is makkelijk : Alleen. Maar dat heb ik altijd al gehad.  Ik vind het heel lastig om beneden mijn ‘kunnen’ te lopen, ja echt erg, dan gaat het zo kriebelen en ga ik er alsnog van door. (Veel te fanatiek, zelfs wanneer het niet nodig is!) Gelukkig weten de mensen dat en laten ze me dan bij voorbaat al alleen lopen. Maar… ik ben wel altijd in voor een heerlijke funloop of gezellig kletsen tijdens herstellopen!

Wat is je favoriete hardloopschoen?
Op dit moment de Nike Free 5.0. Maar alleen voor de baan. Deze heb ik pas sinds kort, maar ik vind het ontzettend fijn lopen, voor langere afstanden buiten de baan ga ik toch voor meer demping. Ik heb daarvoor de Nike Women’s Revolution, een goedkope schoen die waarschijnlijk niet echt top is, maar ik loop er heerlijk op!

Waar loop je normaal gesproken?
Twee keer in de week op de baan en 1 keer in de week buiten. De laatste tijd is dat eigenlijk altijd een wedstrijd of een evenement. Ik heb de weilanden al een tijdje niet meer gezien!

Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Hmm.. lastig. Die zijn eigenlijk niet zo bijzonder denk ik. Ik ben wel op hele bijzonder plekken geweest met de mountainbike tijdens mijn vakantie vorig jaar. Langs prachtige rivieren en door de bergen. Ja, ik had daar wel graag de loopschoenen willen aantrekken!

Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Ik had een keer muziek in mijn oren tijdens een ronde en liep helemaal in mijn eigen vibe, maar op een weg waar eigenlijk een auto in het midden past en twee fietspaden erop bedrukt staan. Toen besloot ik over te steken en vergat achter mij om te kijken, het scheelde echt een haartje of ik was voor een motor gekomen. Toen werd ik wel even wakker geschud, en ik had nog medelijden met de motor bestuurder, jeetje wat moet die geschrokken zijn!

Heb je al eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Tja, vroeger een aantal. Waarmee ik derde werd op de 1,5 km? En eerste op de sprint. Maar dat waren scholen competities. Nu ben ik sinds kort begonnen met wedstrijd lopen, dus mijn eerste was eigenlijk vorig weekend nog hihi. En volgend weekend staat er weer eentje op de planning.

Als je al een wedstrijd hebt gelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?
De wedstrijden op de baan zijn allemaal bijna hetzelfde, maar als ik het even op een evenement houd dan zeker weten de halve van hoorn. Over de organisatie valt nog het een en het ander te klagen, maar het parcours. Tja, het is gewoon als thuiskomen. En ik heb hem twee keer gelopen met een prachtig zonnetje, dat scheelt toch al een hele boel! Ik zou graag een keer in het buitenland lopen, dat lijkt mij pas echt gaaf.

Wie is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
Ik heb  niet echt 1 iemand eigenlijk. Usain Bolt heeft me geïnspireerd met zijn boek en Scott Jurek ook, maar verder haal ik vooral onwijs veel inspiratie van alle jongens en meiden op Instagram en de blogs om mij heen. Ook lees ik graag verhalen van vrouwen die die dingen bereiken. Ongeacht of dat nu op hardloopgebied is.
Als ik er twee moet kiezen op hardloopgebeid dan zijn het Andrea (@runandrearun)  & Jacolien (@runningjacolien). Deze vrouwen trainen keihard en zijn gewoon onwijs goed in wat ze doen. Ik hou ervan. De mannen moeten we blijven uitdagen (en het liefst verslaan!).

Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Jup, ik ga twee keer in de week naar de sportschool. Hier doe ik mijn krachttraining, meestal begin ik met een beetje cardio (15 minuten hardlopen de band) en dan ga ik door naar mijn parcours. Daarbij pak ik al mijn spieren even goed aan!  Heerlijk, vooral als ik de volgende dag spierpijn heb. Dan weet ik dat ik mijn best heb gedaan.

Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
De halve marathon, 21,1 k. Ik zou het zo weer doen, maar dan met iets meer voorbereiding!

Wat is jouw top 5 powersongs?
Hmmm. De laatste tijd loop ik steeds vaker zonder muziek, want op de baan draag ik geen telefoon of oordopjes bij mij. Maar zoals vandaag bij de 10k van Hoorn gebruikte ik een oude playlist. Deze nummers hebben een hoog tempo en zijn super aangenaam:

1.Blaster Jaxx – Faith
2. Britney Spears – Work Bitch
3. Bruno Mars – Runaway Baby
4. Yellow Claw – Shotgun ft. Rochelle
5. Avicii – Addicted to You

Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
In de top drie eindigen bij een wedstrijd op de baan. Maakt niet uit welke afstand.
De marathon van New York lopen.
En in de top 10 eindigen bij een groter evenement. (Tot nu toe kwam ik op plaats 20 bij de 5km in Zandvoort Circuit Run).

 

Hope you enjoyed! Heb jij nog bepaalde leuke vragen voor mij? Stel ze! Als het er genoeg zijn maak ik er een blogpost van, anders beantwoord ik ze hieronder :)

(Morgen komt het verslag van de 10 van Hoorn online!)

Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun.nl ook op Facebook Instagram!:)

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  jacolien Ruizendaal
  18 mei 2014 at 19:28

  Hey,
  Leuk om te lezen!!
  Liefs Jacolien. (Runningjacolien);-)

  • Reply
   Girlontherun
   20 mei 2014 at 18:11

   :) :)

 • Reply
  Marloes
  18 mei 2014 at 19:33

  Lekkere hitjes!!! ;)

  • Reply
   Girlontherun
   20 mei 2014 at 18:11

   Ja he, sommige zijn echt oud, maar zo een fijn tempo!

 • Reply
  Tim
  18 mei 2014 at 19:41

  In Nederland is een heus hardloopvirus. In steden doen jong en oud in grote getale mee aan loopwedstrijden, het hele jaar door. Vooral jongeren en twintigers hardlopen meer als ooit te voren. Hoe verklaar jij deze trend:?

  • Reply
   Girlontherun
   20 mei 2014 at 18:09

   Daar ga ik een blog over schrijven! Thanks voor de inspiratie en het is inderdaad een hele bijzonder verandering!

   • Reply
    Tim
    21 mei 2014 at 20:07

    You’ve welcome :) Benieuwd naar je blog!

    • Reply
     Tim
     21 mei 2014 at 20:08

     You’re welcome natuurlijk. Rare corrector :S

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  19 mei 2014 at 06:25

  Top :) ik merk dat er heel veel het liefst alleen lopen. Ik ook!

  • Reply
   Girlontherun
   20 mei 2014 at 18:11

   Jaa, hihi best een individuele sport en tegelijkertijd zoveel gezamenlijke evenementen, heerlijk!

 • Reply
  Running tag: Q&A
  11 maart 2015 at 09:05

  […] ik net was begonnen met hardlopen kwam ik een leuke vragenlijst over hardlopen tegen op Girl on the Run. Nu ik echt ben begonnen met hardlopen (en ook weer tijdelijk gestopt) is het tijd om deze eens in […]

 • Leave a Reply