2DAY'S POSTS EVENTS

EVENTS | Twice As Nice Vondelparkloop 2014

Zoals ik eerder al zei, het event was één groot feestje! En de bovenstaande foto bevestigt dit alleen maar. Wauw! 

Voor het eerst zelf een event organiseren is best wel spannend. Met 0,0 procent ervaring probeer je er toch het beste van te maken. En vooral: ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Stiekem waren Laura en ik dan ook best zenuwachtig. Om 11:15 kwamen wij aan en zette wij gauw alle goodybags in elkaar, om ons vervolgens snel om te kleden voordat iedereen binnen zou stromen.

Nog voor half 12 kwamen de eerste al binnen. Zo maf! Maar zo leuk! Toen om 5 voor 12 iedereen binnen was en zich omgekleed had, werd het tijd om te beginnen. Laura en ik gaven een welkomstwoordje waarin we het programma even uitlegde. We zouden één of twee rondjes doen door het Vondelpark en tussendoor soms stoppen voor wat oefeningen. Ook liep fotograaf en urbanrunner David met ons mee om ons gedurende het event vast te leggen op de camera.

Het was 12:00 uur geweest en dus hoogtijd om te vertrekken richting het park. Voordat we het park instormde begonnen we met loopscholing. Gewoon een paar basisoefeningen die handig zijn voor je looptechnieken. Ik deed ze voor, legde ze uit en vervolgens deden we ze gezamenlijk met de hele groep. Fantastisch om te zien hoeveel plezier iedereen erin leek te hebben! Jullie deden het top!

En nu mocht er dan toch echt gerent worden. Een tempo bepalen is best lastig met zo een grote groep, dus het ging van iets harder naar iets zachter, naar weer wat harder. De eerste stop? Tijd voor 1 minuut planken. Met zijn allen lagen we in het gras, terwijl Laura de tijd bijhield. Jeetje, wat hadden wij het getroffen. 20 graden, zon en een Vondelpark die vol in de bloei stond.

We vervolgden onze trip door het park en kwamen uit bij de Vondelkerk. Geïnspireerd door een eerder Stadswild training, verdeelden we de groep in tweetallen. (De groepsfoto werd hier ook gemaakt :) De één gingen planken, terwijl de ander zo snel mogelijk een sprintje trok om de kerk. Dit 5x. Het was lachen gieren brullen. En iedereen hield vol! Bikkels! Nu hadden we even de tijd om bij te komen, want het zweet droop letterlijk van ons af. (Oeps, hadden we toch flesjes water moeten meegeven?) Het was ontzettend warm, maar de sfeer was zo gezellig!

Op looptempo vervolgde wij onze weg naar een grasveldje waar het tijd werd om nog even te stretchen en vooral: te kletsen. Toen de spieren weer oké aanvoelde gingen we op jog tempo richting een andere plek. Vanaf hier zouden we intervalletjes gaan doen. En omdat er verschillende looptempo’s aanwezig waren in de groep spraken we af dat Lau en ik voorop gingen. Met de stopwatch liepen we eerst ongeveer 1/2 minuten op jog tempo, vervolgens telde ik schreeuwend af ‘1,2,3 JA’ en iedereen in de groep schreeuwde dat door naar achteren, dit was het teken om een sprint te trekken. 10 Seconden lang. ‘En… STOP!’  En die werd nog veel harder doorgeroepen naar achteren, want het was heftig om te sprinten in dit weer. Op deze manier bleven we als groep bij elkaar en hielpen we elkaar. We deden dit maar liefst 4 x en iedereen deed mee. Onwijs tof!

Hierna begaven we ons op jog tempo terug richting de winkel, waar de goodybags, flessen koud water en bananen klaar stonden. Tijd om bij te komen. Tijd om te kletsen.

Wauw meiden en heren, echt te gek dat jullie er waren. Het was zo divers! Ik heb jullie volgens mij allemaal gesproken en dat vond ik uiteindelijk het belangrijkste. Toen iedereen weer richting huis was, kon ik niet stoppen met glimlachen. Wauw, wat is dit onwijs tof. Wauw, wat geeft dit een fijn gevoel. Ik liet het al wat doorschemeren, maar er komt zeker een tweede. Wanneer precies dat horen jullie nog, maar dit is het herhalen waard.

Ook wil ik iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt apart bedanken:
Run2Day Nederland met speciale dank aan Tessa & Herman, zij zorgden ervoor dat wij de winkel konden gebruiken voor alle spullen en dat we iets te drinken en eten hadden na de run. Thanks!
David Stegenga, onze top fotograaf. Hij trok vele sprintjes in het loeihete weer en deed er alles voor om de juiste kiekjes te maken. De foto’s komen zeer binnenkort op de blog en op de Facebook pagina!
SPIbelt, Body&Fit Shop, Run2Day en Women’s Health  voor de leuke goodies in onze goodybag!

 

Laten we dit gauw nog een keer doen, want ik heb genoten!
Jullie ook?
Liefs,
Kirsten
Girlontherun

Volg Girlontherun.nl ook op Facebook Instagram!:)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Sandra
  22 april 2014 at 07:57

  Leuk verslagje Kirsten. Ik vond het super leuk om wat internet-gezichten in het echt te zien en wat nieuwe meiden te leren kennen. Volgende keer ben ik er graag weer bij!

  • Reply
   Girlontherun
   23 april 2014 at 21:09

   Jaa, fijn om te lezen! Tot de volgende keer girl!!

 • Reply
  Jacqueline
  22 april 2014 at 08:21

  Helaas kon ik bij deze run niet aanwezig zijn! Maar de volgende keer zal ik er zeker bij zijn! :-)

  • Reply
   Girlontherun
   23 april 2014 at 21:10

   Gaaf! Dat gaat helemaal goed komen :)

 • Reply
  Rianca
  22 april 2014 at 08:22

  Ik baalde dat ik er niet bij kon zijn vanwege de paasbrunch. De volgende keer ben ook ik er zeker bij!

  • Reply
   Girlontherun
   23 april 2014 at 21:10

   Jaa zeker jammer, maaaar paasbrunch is natuurlijk ook gezellig! De volgende keer valt ie niet op een feestdag is het plan hihi

 • Reply
  Marloes
  22 april 2014 at 08:36

  Zeker genoten! :)

  • Reply
   Girlontherun
   23 april 2014 at 21:11

   mooizo!!:-)

 • Reply
  Joyce
  22 april 2014 at 10:02

  Ik baalde enorm dat ik uiteindelijk toch niet kon. Dacht dat mijn paasafspraak pas later op de dag stond.. lijkt me heel leuk om een andere keer erbij te zijn!

  • Reply
   Girlontherun
   23 april 2014 at 21:12

   Jaa, zeker jammer. Maar volgende keer ben je er gewoon gezellig bij! Deal :)

 • Reply
  Anke
  23 april 2014 at 05:34

  Klinkt super!

  • Reply
   Girlontherun
   23 april 2014 at 21:12

   Was het ook echt, kom je ook de volgende keer?:)

 • Reply
  Sas
  29 april 2014 at 11:56

  Erg leuk verslag en foto!

 • Leave a Reply