2DAY'S POSTS FITSPIRATION

FITSPIRATION | Eet & Ren door Scott Jurek

WAUW! Dat beschrijft in één woord het boek van Scott Jurek ; Eet & Ren. Over een jongen die uitgroeit van beginnende langlaufer tot een ultramarathonloper, en alles daar tussen en omheen.  En alhoewel ik totaal geen ambitie voel voor een ultramarathon, heb ik het boek werkelijk verslonden!

Hij neemt je mee vanaf het begin tot het einde, komt na elk hoofdstuk met tips voor je technieken en met een super gezond recept. Of het nu is om een gezonde pizza te maken of voor bepaalde drankjes/koekjes voor tijdens de lange afstanden, hij geeft je veel informatie mee.

Ik moet toegeven, dit is mijn eerste boek dat ik over hardlopen heb gelezen en ik ben er bijzonder door geraakt. Hij heeft een soort liefde in mijn los gemaakt om niet alleen gewoon ‘te lopen’, maar om meer te weten. Wat doet ons lichaam? Hoe zit het in elkaar? En ook vooral om meer te lezen.

Ik ga niet veel vertellen over het boek, want dat laat ik aan jou over om te ervaren. Maar ben je verknocht aan hardlopen (of het nou korte of lange afstanden zijn) en zoek je een informatief maar ook ontzettend relaxed boek voor je rustige momentjes? Ik zou zeggen, huur, leen, download of koop hem. Hij is werkelijk de moeite waard!

Handige weetjes:
– Hij schrijft vanuit de ‘ik’ persoon
– Hij neemt je heel gedetailleerd mee door de bizarre paden van een ultramarathon
– Hij laat je voelen wat hij voelt en is daarbij ook persoonlijk
– In het midden en einde van het boek vind je een aantal foto’s
– Hij switcht van vlees eter naar planteneter en vertelt daarover, zonder dat hij je wilt overtuigen
– En het is absoluut niet saai!

(Ik ben trouwens per ongeluk op het boek gekomen door een collega die dacht dat ik dit wel leuk zou vinden. En daar had ze gelijk in!)

Lees jij wel eens boeken rondom hardlopen? Welke?
Liefs, Kirsten

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Julie Van Weehaeghe
  28 februari 2014 at 19:25

  Thx voor de tip :)

 • Reply
  Laura
  28 februari 2014 at 20:44

  Ja dit boek wil ik ook heel graag nog lezen!
  Oh en het is trouwens Jurek ipv Jurker ;)

  • Reply
   Girlontherun
   28 februari 2014 at 20:46

   Aaah, haha wat erg! Dankjewel! In het boek is zijn bijnaam Jurker, het zit er nog helemaal in! Ik ga het aanpassen :) zeker de moeite waard het boek!

 • Reply
  Martje
  28 februari 2014 at 21:51

  Running Like a Girl van Alexandra Heminsley is ook erg leuk. Over hoe ze van niet-hardloper tot marathons ging, heel veel (herkenbare dingen) over het is om te beginnen met hardlopen.

 • Leave a Reply