2DAY'S POSTS FITSPIRATION

FITSPIRATION | Girlontherun Playlist 5k

Hardlopen met Muziek. Het geeft een extra dimensie. Voor aankomende zondag ben ik dan ook druk bezig om een lijstje met fijne nummertjes op te stellen en dan het liefst met een totaal tijd van 25 minuten. Het mogen (bijna) alleen nummers zijn die mij een boost geven, zodat ik misschien dan toch nog mijn doel ga halen van 24 minuten. Luister je mee?

Muziek is ontzettend persoonlijk, wat voor mij een kick geeft kan voor jouw een slow-down betekenen, maar toch. Wie weet hebben wij wel dezelfde muziek smaak en ben jij ook nog wanhopig op zoek naar wat nummers! Ik zeg: Enjoy!
(Ennuh, Spotify heeft nu een gratis versie dus met internet kun je ze deze ene keer wel luisteren tijdens Zandvoort. Of ga voor Premium 10,- p/maand dan kan je offline luisteren!)

Waarom deze playlist?

Het is eerste nummertje is onwijs lekker, ideaal om mee over de startlijn te komen. Met 3 min ook prima als warming-up. Maar omdat ik mijzelf ken, jup, wil vaak te snel van start. Dus word ik afgeremd door ‘ Waves’  weliswaar met een iets hoger BPM (beats per minuut) tempo, maar nog steeds chill. Na deze twee songs zou ik volgens schema bijna op de 1,5 km moeten zitten. Tijd om ietsjes warmer te lopen met het derde nummer. Tijd om de tweede kilometer aan te tikken.

Met Britney word het tijd om er een tandje bij te doen. (You need to work B**ch).  Nog niet volluit, maar wel flink. Aan het einde van dit nummer zou ik rond de 3 kilometer willen zitten. Dan komt Bruno Mars even gezellig mee doen, met het zonnetje op mijn bol mag ik nu even lekker lopen. Vrolijk. Meezingen. En weer door. (Nummertje duurt ook maar 2,5 minuut) Met Shotgun erachter aan zou ik dan eindelijk de 4 km gaan antikken. Door de hypere refreintjes in het nummer wil ik mijzelf pushen te versnellen. En dan is het een kwestie van aanpoten, aanpoten en finishen op een nummer met een perfecte beat. Eat, sleep, RUN, repeat. 4:45 duurt ie en ik hoop ermee over de finish te gaan.

Als cooling-down of als heler van mijn teleurstelling dat ik geen PR heb neergezet (ligt er maar net aan of ik gefinisht ben inmiddels) komt Addicted To You nog op. Gewoon omdat het zo een mooi nummer is en omdat het nog even een extra vibe geeft.

Op welke song(s) loop jij het fijnste?
Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun.nl ook op Facebook & Instagram!:)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Suzanne
  28 maart 2014 at 16:35

  Muziek tijdens het hardlopen is zo fijn. Ik heb standaard een lijstje hardstyle op mijn oren tijdens het sporten/lopen.

  • Reply
   Girlontherun
   29 maart 2014 at 11:52

   Ahh gaaf, daar zit zeker een lekkere beat in hihi :)

 • Reply
  Marjolein
  28 maart 2014 at 19:35

  Wauw, je hebt echt goed nagedacht over de opbouw van de nummers voor jezelf, leuk om te lezen!
  Ik hoop dat het je tijdens de race ook zo motiveert :) succes!

  • Reply
   Girlontherun
   29 maart 2014 at 11:52

   Dankjewel Marjolein! Jaa, er zit wel een tactiek achter hihi, hopelijk gaat het mij helpen!

 • Reply
  Veronique
  29 maart 2014 at 10:10

  Ik luister altijd naar muziek tijdens het hardlopen! Maar die afspeellijst verandert elke week :)

  • Reply
   Girlontherun
   29 maart 2014 at 11:52

   Ah leuk, heb je dan wel nog één nummer die steeds terug komt, of dat niet? :)

  Leave a Reply