2DAY'S POSTS FOODIES REVIEW WIN

FOODIES | My Protein Review en (kleine) winactie!

Al een tijdje terug ontving ik van MyProtein een leuk pakketje. Met gelletjes, sportpoeder en (eindelijk) een roze shake beker! Tijd om eens te testen. 

Ik ontving de set toen ik nog in mijn marathon periode zat. In die tijd stond dan ook de halve marathon nog op de planning op 19 mei. En tja, die is inmiddels van mij to-do lijstje geschrapt en heeft plaats gemaakt voor baanwedstrijden en max. 10 km lopen. (Ook super gaaf natuurlijk!)

Dit maakt wel dat ik de energie gelletjes nog niet perfect heb kunnen testen. Op een warme dag (inmiddels paar weken terug) ben ik naar buiten getrokken en nam ik een energie gelletje mee. Er stond 10 km op de agenda. Het was bijzonder warm. Ik denk één van de eerste warme zondagen van dit jaar. Mijn mond was droog en ik had zo een behoefte aan water. Maar die had ik niet. En wel mijn energiegelletje. Dit is het moment waarop ik hem geproefd heb, en oei dat was even zuur. (Gelletjes staan er overigens om bekend dat ze niet echt heel lekker zijn), toch heb ik wat naar binnen weten te krijgen en het was een mengeling van : ahhh vocht en oeiii kleef. Maar het heeft mij gered van de uitdroging :)

Vorig jaar tijdens mijn halve marathon weet ik wél nog hoe blij ik met een gelletje was. En hoe stom dat ook is, volgens mij was dat dezelfde. (Ik had hem van een vriend gekregen.) Want de herinnering kwam spontaan in mij naar boven tijdens die warme loop. Ik was toen bij de 16 km (moest er nog 5,1) en trok mijn gelletje tevoorschijn. In het begin wat kleverig, maar oh ik heb genoten van de vocht en de smaak die nog een tijdje achter blijft. En het belangrijkste, daar neem je hem tenslotte voor in, hij werkte. Ik kreeg daarna een boost en liep al gauw weer gemakkelijk verder. (Ik geloof nog steeds dat dit gelletje mij door de halve heeft getrokken, met mijn crappy voorbereiding was het een welkome boost.)

Dus als je nog van plan bent om een halve of hele marathon te gaan lopen dan is het een dikke aanrader om er één of twee mee te nemen. Het is even slikken, maar je zult mij en je gel dankbaar zijn.

Wat ik wel nog kan gebruiken tijdens mijn baan trainingen / wedstrijden dat is de poeder. En die gebruik ik dan ook vaak. Je stopt iets van 1,5 / 2 schepjes in een beker van 500 ml en you are good to go. Waarom? Het helpt je spieren achteraf sneller te herstellen, kan je net die extra boost geven tussen je training door en is gewoon lekker. Je kunt ook iets minder of meer schepjes gebruiken, het ligt er net aan hoe intensief je gaat trainen en hoe lekker je het vindt.

De shakebeker vind ik wel echt een uitkomst. Ik zie ze overal op Instagram voorbij komen en , buiten dat ze er gewoon leuk uitzien, begreep ik het nut niet helemaal. Want met een normale beker kun je toch ook shaken? Nee Kirsten, hier zit een soort balletje in. En wanneer je vervolgens je poeder, superfoods of wat je er ook in stopt gaat shaken in de beker, zorgt het balletje ervoor dat het niet klontert. Ook is de grotere opening waardoor je kunt drinken een uitkomst. (Je wilt niet weten hoe mijn bidon er soms uitzag nadat er iets te lang een shake in had gezeten, tututuu)

Ik ben er helemaal happy mee, en sinds ik de 5 (!) overgebleven gelletjes niet meer gebruik, kun jij ze winnen! Zo krijgen ze toch nog een goed huisje. Het enige wat je hoeft te doen is GirlontherunNL volgen op Instagram en hieronder je eigen Instagram naam + favo sportquote neer te zetten :)
(Zo motiveren we elkaar ook weer meteen!)

 Hoe zit het met jouw gelletjes, poeders en shakers?
Doe je mee met de actie?
Liefs, Kirsten
@GirlontherunNL

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Mandy
  16 april 2014 at 14:09

  Wat een leuke actie, ik ga toevallig op 18 mei m’n eerste halve marathon lopen dus die gelletjes zouden zeker van pas komen! Mijn instagramnaam is mandyvdhoeven. Mijn favo sportquotes zijn er twee, namelijk ‘Just do it’ van Nike en ‘You know you’re a runner when “you’re crazy” becomes a compliment’.

 • Reply
  Tahira
  16 april 2014 at 14:10

  Uiteraard volg ik je al! Ik heb nog nooit gelletjes gebruikt, maar zal er toch aan moeten gaan geloven als ik straks een marathon ga lopen.

  Mijn favoriete sportquote is van Jilian Michaels: ‘Unless you puke, faint or die, keep going.’

  (Mijn instagramnaam is tahiravdmeulen.

 • Reply
  Jolien
  16 april 2014 at 14:23

  benieuwd naar de gelletjes! heb er nog nooit een gehad maar eerlijk gezegd lijkt het me vies ;) halve marathon staat overigens pas in januari (hopelijk) op het programma, maar de dam tot dam ga ik wel lopen dit jaar :) eiwitpoedertjes vind ik wel fijn na het sporten maar vooral gemengd met fruit! mijn favoriete quote is ‘you’re stronger than you think’ omdat dat naar mijn mening echt zo is! Als je echt niet meer kan en toch nog een setje herhalingen of het laatste stukje van je rondje hardlopen nog iets kan aanzetten dan geeft dat zo’n heerlijke voldoening waardoor je je echt beter voelt! mijn IG naam is jolienklamer en uiteraard volg ik je al ;)

 • Reply
  karen
  16 april 2014 at 14:24

  Iijkt me superhandig voor de marathon v.amersfoort 10km
  hopelijk nieuwe pr
  die drinkbeker komt altijd wel van pas

 • Reply
  Esther Bergsma
  16 april 2014 at 14:30

  Ook ik volg je al een tijdje op instagram. Ik denk dat deze gelletjes goed van pas kunnen komen tijdens mijn trainingen voor de halve in juni. De gelletjes stonden nog op het programma maar ik stel het elke keer uit omdat het me echt niet lekker lijkt. Jij hebt me overtuigd. Ik moet er aan geloven!

  Mijn motto is: ‘Don’t give up, you are n’.

  (Mijn instagramnaam is esthrbrgsm).

 • Reply
  Esther
  16 april 2014 at 14:32

  Oeps, dat ging niet helemaal goed. Opnieuw.

  Ook ik volg je al een tijdje op instagram. Deze gelletjes komen zeker goed van pas tijdens mijn trainingen voor de halve in juni. Ze stonden nog op het programma maar ik stel het elke keer uit omdat het me echt niet lekker lijkt. Jij hebt me overtuigd. Ik moet er aan geloven!

  Mijn motto is: ‘Don’t give up, you are not going to die’.

  (Mijn instagramnaam is esthrbrgsm).

 • Reply
  Stefanie
  16 april 2014 at 14:36

  Die gelletjes komen goed van pas tijdens mijn training voor de marathon van Amsterdam! :) Mijn favoriete quote: Don’t run away from challenges, Run over them!

  Groetjes! Stefanie
  IG: Stefanie__ (dubbele underscore)

 • Reply
  Linda
  16 april 2014 at 14:45

  Lijkt mij super handig voor de Dam tot Dam! Ik moet echt knijterhard trainen dus een gelletje zal dan wel fijn zijn!
  Mijn instagramnaam is Lindalynn_nl en mijn favoriete quote is when someone tells you ‘You can’t” Just turn around and say “watch me”

 • Reply
  hilde
  16 april 2014 at 15:08

  Ook ik volg je al een tijdje en ik blijf je volgen vanwege je ervaringen op de baan. Ik gebruik bij de lange afstanden vanaf 15k altijd gel en water. Ik ben nog zoekende naar de lekkerste gelletjes, maar tot nu toe nog niet de “ware” gevonden. Met deze winactie hoop ik weer eens wat nieuws te testen in aanloop naar de marathon van amsterdam. Mijn favo quote: eat sleep run repeat.

  • Reply
   hilde
   16 april 2014 at 15:10

   Btw mijn instagramnaam hilde84

 • Reply
  Inge
  16 april 2014 at 15:45

  Wat een toffe actie :)
  Een maandje geleden liep ik mijn eerste halve marathon. En het was zwaar, de zon scheen en het was warm, te warm… Mijn benen stonden op de 17 km stil, ze konden echt niet meer en ik, ik snakte naar water, heel veel water. Ik had echt een boost nodig, maar die had ik niet bij me (had van die dextrosnoepjes in m’n tas laten zitten, dom haha)
  Nu loop ik 25 mei mijn tweede halve marathon (als een soort revange) en zou het echt ideaal zijn om zo’n gelletje te nemen om m’n lichaam een boost te geven.
  Ik vind de keuze is gelletjes erg lastig dus om deze uit te mogen proberen, zou echt heel handig zijn.

  Trouwens ik vind het echt een knappe beslissing om je te richten op kortere afstanden. Je bent echt super snel!!!! Wel een moeilijke beslissing, maar die marathon kan altijd nog. Snelheid heeft niet iedereen, maar jij wel!

  Mijn favoriete (sport) quote is:
  It always seems impossible until it’s done
  Mijn insta naam is: xingiee

 • Reply
  Rianne
  16 april 2014 at 16:01

  Hoi girlontherun!
  Dit jaar is het tijd voor de echte wedstrijdjes.. dus meer trainen en meer km-tjes maken.. Daar kan ik wel een sporthulpje bij gebruiken..

  Uiteraard volg ik je al op instagram.. mijn nickname is : running__rian
  mijn sport quote: nobody said it was easy.. so just keep going!

  Zet um op met je tainingen :)
  Groetjes Rianne

 • Reply
  Anne
  17 april 2014 at 06:37

  Oh ik wil die gelletjes graag proberen!
  Mijn favoriete quote is: “train insane or remain the same”. Deze quote kan je op ieder trainingsniveau toepassen en motiveert me om steeds weer een stapje verder te gaan als ik denk dat ik niet meer kan!
  Instagram: noticedbyanne
  Liefs!

 • Reply
  Eske
  17 april 2014 at 08:01

  Mijn favoriete sportquote; no matter how slow you go, you’re still lapping everyone on the couch!

  dus mocht mijn training een keer niet lekker gaan, dan denk ik aan deze quote en dan ga ik er weer tegenaan! Ik ben erg benieuwd wat de gelletjes voor mij kunnen doen nu ik voor langere afstanden wil gaan trainen. :)
  mijn IG naam is eskeklamer

 • Reply
  BeautyinsideandoutNL
  17 april 2014 at 12:07

  Af en toe gebruik ik weleens een gelletje. Het helpt wel maar ik vind ze ontzettend vies! Vorig jaar toen ik nog aan het trainen was voor de halve marathon nam ik alleen in de laatste weken gelletjes om eraan te wennen voor de marathon. Nu zit ik soms ook wel drie uren op de racefiets en heb het dan toch ook echt wel nodig!

  Favoriete quote:
  “the only bad workout is the one that didn’t happen”

  Instagram: beautyinsideandoutnl

 • Reply
  Anne Solveig
  17 april 2014 at 17:47

  Leuke actie, maar ik sla even over! Verder wel heel interessant om te lezen!

 • Leave a Reply