2DAY'S POSTS

Gouden tips van Christina Koelewijn

Christina Koelewijn is een hard werkende vrouw. Met haar eigen bedrijfje ‘ Femme Fitaal’ werkt ze bijvoorbeeld voor Nike. Ze volgt trainingen en werkt zich zo steeds hoger op. Doorzettingsvermogen en motivatie zijn haar op het lijf geschreven. Zij gaf 7 gouden tips voor ons:

  Eerst krachttraining daarna cardio voor extra vet verbranding.

♥   Verbranding is hoger bij krachttraining en gaat langer door, door vervolgens cardio te doen, gaat je vetverbranding nog langer door.

  Core training is ontzettend belangrijk omdat het je houding tijdens het hardlopen heel erg verbeterd en je longinhoud vergroot.

   Blijf jezelf uitdagen in je trainingen, je komt op een vlak moment als je 3x in de week 10km. loopt, je lichaam is het dan gewend. Ga dan eens 1x per week langer lopen en doe 2x per week wat anders. Zo krijg je je energie weer terug.

♥   Combineer je duur afstanden met NTC. Bij duur afstanden is je hartslag op een gegeven moment heel constant in een tempo, waardoor je het heel lang kunt volhouden. Met NTC train je interval. Je lichaam moet steeds heel veel pompen om je weer te laten op staan vanuit zit positie.

♥   Door te dribbelen op de plaats wordt je snel en door korte sprintjes te trekken ook.

   Daarnaast krijg je van krachttraining een strak lichaam en niet van cardio. Je zal misschien eerst aankomen, omdat spieren meer wegen dan vet, maar vervolgens wordt je lichaam wel strakker door dat je die spieren opbouwt.

Zo logisch als de tips klinken, zo handig zijn ze! Dus waar beginnen we voortaan mee? Kracht of cardio?

Heb jij Girlontherun al geliked op Facebook? Doe het snel & klik hier! 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Desirée
  24 april 2013 at 11:39

  Super handige tips! Ben benieuwd of ze ook echt werken. Ik ga het uitproberen! :)

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   24 april 2013 at 17:05

   Ja leuk he! Het was ook echt een leuk gesprek, ik ben benieuwd of het helpt bij je! Zou wel moeten natuurlijk ;)

 • Reply
  Janie
  26 april 2013 at 18:01

  Sinds ik core-stability doe en wat krachtoefeningen is mijn lichaam drastisch veranderd. Ik ben inmiddels een stuk gespierder geworden. Je moet er wel veel tijd in steken en vooral doorzetten. Maar uiteindelijk pluk je er wel de vruchten van. Ik ga er lekker mee door minimaal 2x per week en hoop zo nog een strakker lijf te krijgen!

  En niet te vergeten met het hardlopen is het stukken verbeterd. Had ik eerst veel rugpijn, last van mijn heupen, dat is nu verleden tijd!

 • Leave a Reply