2DAY'S POSTS DIARY

Het is weer tijd…

Om nieuwe doelen te stellen!
Jep, ik begin al onrustig te worden. Tijd dus om alles even op een rijtje te zetten en keuzes te maken. 

Om mijn doelstellingen zo wel overwogen als mogelijk te maken, ga ik gewoon een basic rijtje af bij mezelf. Je kunt het zien als een soort checklist van mijn gedachten, even alles netjes op een rijtje zetten om vervolgens de knoop door te hakken.

Waar sta ik nu?
Op dit moment heb ik vorige week de Dam tot Damloop achter de rug, met een tijd van 01:18:50 op 16,1 km en een 48:28 op de 10 kilometer. Ik heb hem ontzettend vlak gelopen (dus bijna elke kilometer even snel) en dus zou er nog veel meer in moeten zitten in een 10 kilometer dan de tijden die ik nu  loop. Ook herstelde ik heel snel, wat een goed teken is. Tijdens de Damloop besefte ik echter wel dat dit ver genoeg is voorlopig. Ik wil heel graag sneller worden, maar hoe langer de run, hoe zwaarder het wordt. Nou heb ik nog nooit getraind voor een snelle 10 of 5, en dat ben ik nu aan het overwegen. Een ding is zeker: geen halve marathon of afstanden langer dan 10 kilometer de komende tijd.

Waar wil ik heen? 
Ik wil naar snellere tijden. Mijn 5 kilometer tijd staat nu op 23:32, die zou ik heeeel graag richting de 21 minuten krijgen. Mijn 10 kilometer tijd staat op 48:28, die zou ik maar wat graag richting de 45 minuten versnellen. Ja, dat zijn behoorlijk hoge doelen en verwachtingen van mijzelf. Maar ik ben ervan overtuigd dat alles mogelijk is, als ik maar op de juiste manier train en het volhoudt. Sommigen trainingsmaatjes beginnen al over tijden als: 10 kilometer richting de 40 minuten, en hoe graag ik dat ook zou willen, ik weet ook dat er wel een goed idee achter moet zitten.

Wat ga ik doen?
Twee dingen. 1: Kletsen met mijn trainer. Wat is verstandig? Hoe kom ik naar die snelle tijden? Wat voor training? En 2: terug naar de sportschool. Een tijd was ik er heel actief, maar dat verzwakte ook weer enigszins. Nu ben ik er alweer regelmatiger te vinden. Het trainen van je ‘core’  heeft zoveel voordelen voor het hardlopen (kom ik later nog op terug), dat het zonde is om er niks mee te doen. En oke, het is ook nog eens keigoed voor je figuur :)

Welke doelen heb jij jezelf gesteld? Wat hoop je nog in 2014 te behalen?
Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  26 september 2014 at 19:13

  Zondag loop ik de halve marathon in oostende en ik wil hem binnen de twee uur uitlopen :)

  • Reply
   Girlontherun
   28 september 2014 at 09:17

   Ah heel veel succes vandaag!! Ben benieuwd hoe t ging! :D

 • Reply
  Linda
  26 september 2014 at 19:48

  Hahaha heel grappig! Ik wil ook voor een snelle 5 en 10 gaan. Ik heb alleen geen idee waar ik moet beginnen. Als je tips heb zijn ze welkom!

  • Reply
   Girlontherun
   28 september 2014 at 09:18

   Top! Ik zal er binnenkort een blogpost over schrijven :)

 • Reply
  Manon
  27 september 2014 at 06:28

  Leuk dat je jezelf weer nieuwe doelen stelt! Ik wil ook heel graag m’n tijden verbeteren, maar ondertussen ook langere afstanden trainen. Moet dus nog even uitvogelen wat ik nu het best kan doen allemaal. Maar ik ben stiekem al een klein beetje jaloers op jouw tijden haha :D

  • Reply
   Girlontherun
   28 september 2014 at 09:19

   Lief!! Ja lastig he, hoe verder je gaat lopen hoe lastiger het is om sneller te worden! Maar dit kun jij! :)

 • Reply
  Marjolein
  27 september 2014 at 18:14

  Ik merk dat ik het langere lopen ook heel leuk vind, misschien wel leuker dan 5km. Daarom wil ik nu eerst kijken of ik een halve marathon nog steeds leuk vind, of dat dat toch echt te gek wordt en ik liever bij de 5-10-16km blijf ;)

  • Reply
   Girlontherun
   28 september 2014 at 09:20

   Slim! Gewoon voor jezelf op onderzoek uitgaan inderdaad! Ik ben benieuwd hoe de halve je bevalt, ik vond hem erg leuk! Maar weet wel dat ik voorlopig even korter blijf lopen :)

 • Reply
  Mathieu
  7 oktober 2014 at 16:13

  Hey Kirsten, waar heb je die fantastische broek en dat topje gehaald? :) merk? :)

  • Reply
   Girlontherun
   8 oktober 2014 at 08:04

   Hoi Mathieu,

   De tight bij Reebok! Hij is via de webshop te koop, te vinden als compressie tight, ik geloof ongeveer 45 euro!:) Het topje is van H&M, kost een tientje en is er ook nog in andere kleurtjes :)

   Liefs,
   Girlontherun

   • Reply
    Mathieu
    9 oktober 2014 at 10:59

    Dank je Kirsten, heb er meteen eentje aangeschaft! :)

    Gr. Math. X

  Leave a Reply