2DAY'S POSTS

In een sport bh hardlopen. Doen of niet doen?

Buiten vallen de mussen van het dak, temperaturen van boven de 25 graden en jij gaat hardlopen. Trek jij dan die mooie felgekleurde sportbeha aan en ren je zo de deur uit, of trek je er met tegen zin een hemdje overheen?

Zelf lijkt het mij heerlijk om in een sport bh buiten te hardlopen. Nou gebruik ik zo’n ding als topje en draag ik daaronder nog de nodige ondersteuning, omdat ik het beeld van op en neer vliegende gelatine niet zo heel smakelijk vindt. Maar simpel weg durf ik het niet. Op zich ben ik niet onzeker over mijn buik, so that’s not the problem. Maar het feit dat er mannen (ja mannen) buiten zijn. Dat houdt mij tegen. En nou ben ik heel erg benieuwd of jij het wel gewoon doet!

En wanneer? Wat moet voor jou de minimale temperatuur zijn? Hoe reageren voor bij komende mannen (of mensen) op jou? En heb je nog bepaalde voorkeuren van omgeving? (In een afgelegen bos zou ik het ook nog wel durven. Of in een park. Zonder mensen.) En mocht jij een man zijn, kan jij ons vrouwen dan hieronder uit leggen wat jij er van vindt?

Overigens heb ik er helemaal niks op tegen als mannen zonder shirt lopen hoor :)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Joanna @HappyFeetNL
  26 juli 2013 at 16:19

  What a coincidence! This topic is my featured blog today. :)

  I don’t have muscled tummy as I am still working out on being lean but I’ve lost so much weight, that I feel more confident with my body.

  Although, I think long before I lost weight, I’ve always felt more liberated here in Europe with how I clothed myself than I was in Asia.

  This year – my second year of running – I’m even less self-conscious that my focus was how to run comfortably and not how people will look at me.

  BTW, whether I ran with my sports bra on the beach, in the woods or in the village, I only got very encouraging feedback. I got more comments on the fact I was running in such heatwave, and great that I prepared (bottle of water with me) and was dressed appropriately.

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   26 juli 2013 at 16:31

   Heey Joanna,
   Thank you for your comment! Your last point about the encouraging feedback is a really good one. If u say it like that, it’s almost a logical answer. You still run, while the most people lay down on the beach.
   Keep going on with the good work! :) Are u still running al those marathons?

   • Reply
    Joanna @HappyFeetNL
    26 juli 2013 at 19:45

    Thanks Kirsten for always being a positive spirit and support! :) Nice that you are back to running and blogging.

    Yes, still on the triple marathon goal.

    The 16 km barefoot running with my bikini top on the beach helped me gain confidence to shed my shirt off the beach. It was so relaxing to see so many people smiling and cheering you on, you forget what you have on (or what you do not have on hahaha)!

    I have to add, I think I’ve been lucky with the routes and area I chose to run without my shirt. Most of the people who bike, run, walk there knows me and they just greet me without any funny strange looks.

    The hesitation to do what is not the “norm” is understandable. Perhaps because I am older, and just happy I am finally running, that I am able to do now, what I was not able to do/did not want to do or even imagine I could do in my 20’s.

    Hope you have a great weekend!

 • Reply
  Dina
  26 juli 2013 at 16:37

  Oei, ik vind dit ook lastig. Persoonlijk ga ik ook met een hemdje eroverheen hardlopen. Ik houd er ook niet zo van om (door mannen) bekeken te worden.

 • Reply
  Linda
  26 juli 2013 at 16:44

  Persoonlijk heb ik er een shirtje over. Maar als mensen het doen, geen problemen mee

 • Reply
  Andrea
  26 juli 2013 at 17:07

  Op de atletiekbaan geen ongebruikelijk gezicht maar waar ik woon (biblebelt) hou ik toch een beetje rekening met de omgeving. Hoe graag ik ook enkel in sporttop zou trainen :-)
  Trouwens fijn dat je weer terug bent ;-)

 • Reply
  Laura
  26 juli 2013 at 17:36

  Ik doe er zelf een shirtje over, ook simpelweg omdat ik geen zin heb in opmerkingen van vervelende mannen, maar als ik mensen zie het wel gewoon doen vind ik dat heel stoer!

 • Reply
  Lindsey
  26 juli 2013 at 19:21

  Ik loop met deze temperaturen regelmatig in mijn sport BH op de atletiekbaan is het normaal. Natuurlijk wordt er wel eens getoeterd of gefloten. In het begin durfde ik het daarom ook niet. Maar aan de andere kant denk ik maar zo ik ga niet anderen laten beslissen of ik wel of niet in mijn sportbh mag lopen. Ik vind die van nike ook meer op een top lijken. En ik denk maar zo het is ook wel weer een compliment als ze kijken haha. Maar goed gewoon rocken in die sport BH! Als iedereen het doet wordt het gewoon.

 • Reply
  Bente
  26 juli 2013 at 20:00

  Ik hou ook altijd maar een shirtje aan. Krijg al genoeg bekijks van mannen met kleding aan dus ik waag het er niet op….

 • Reply
  Dion
  27 juli 2013 at 14:38

  Ik denk dat het het beste is voor zowel de vrouwen als mannen om met dit weer maar geen BH aan te doen.

 • Reply
  Kirsten Lofers Adema
  27 juli 2013 at 14:45

  Wauw wat een reacties allemaal! Wat stoer dat vele van jullie het wél gewoon doen, dat zou idd gewoon moeten kunnen, maar het is wel iets waar wij ons overheen moeten zetten. Ik ga het maar eens uit proberen op vakantie, misschien kan ik dan wennen het ‘gevoel’ en durf ik het ook in Nederland.
  Keep on running girls!

  @Dion, als enige mannelijke reactie, helaas, die vlag gaat niet op, en ik schat in dat dat ook meer een mannen gedachte is dan menig vrouwen gedachte hihi. ;)

 • Reply
  Zelly
  12 juni 2015 at 14:20

  Als het warm weer is ga ik gewoon in mijn sport bh lopen.

 • Reply
  marit
  19 mei 2017 at 17:12

  doe ik ook altijd in een sport bh hardlopen

 • Leave a Reply