2DAY'S POSTS INFO

INFO | Zachte voetjes en knappe teennagels

Oké, ik val maar meteen met de deur in huis. Ik houd niet van foto’s van mensen hun voeten. Sommige mensen hebben een zogeheten voeten fetisch, anderen gaan bijna over hun nek en ik zit er braaf tussenin. En dat terwijl voeten best mooi kunnen zijn, maar niet in de hardloperswereld helaas. En juist daarom, verdienen ze af en toe een flinke opknapbeurt! Lees mee hoe je jouw voetjes weer laat stralen (en don’t worry, mijn voeten blijven buiten beeld).

Laatst liep ik door de Hema te struinen en toen kwam ik deze bruistabletten tegen. Mijn tenen begonnen te wiebelen. Die aandacht kunnen ze best gebruiken met al dat harde trainen. En vandaag heb ik ze eindelijk uit kunnen proberen. Verdienen jouw voeten ook wel wat liefde? Doe dan het volgende:

Wat heb je nodig: 
– Footcare bruistabletten van de Hema (8 stuks / €3,50 )
–  Voetvijl dubbelzijdig (€1,50- bij de hema )

– Nagellak naar keuze
– Bokkenpootje (hout of rubber)
– Nagelvijl
– Teiltje
– Water
– Handdoek

Vul het teiltje met handwarm water en hoog genoeg zodat je er tot aan de enkels in kan.  (Ik had het water een tikkeltje heet, wat mij wel erg beviel toen ik er eenmaal door heen was gekomen.) Gooi de bruistablet erin en kijk er even gefascineerd naar. Blijven leuke dingen. Uitgekeken? Leg dan de handdoek naast het teiltje en laat je voeten in het water zakken. Zet een chill muziekje aan, kijk je favo serie, of iets wat voor jou ontspannen werkt. En zet je telefoon op 10 tot 15 minuten met alarm. 

Na die tijd haal je je voeten eruit, droog je ze even af en loop je vervolgens naar de douche om ze met lauw warm water af te spoelen. Je voetjes voelen heerlijk zacht aan en zoals je door hebt, je eelt is ook lekker fijn. Je kunt ervoor kiezen om nu met de voetvijl aan de slag te gaan zodat ze echt ready zijn om gezien te worden, of je laat het nog even lekker zitten. (Gezien het nog net geen zomer is en je het eelt niet voor niks hebt, toch?)

Nu is je huid lekker zacht, dus trek de nagelriempjes van je teennagels allemaal wat naar achteren zodat er weer wat meer nagel tevoorschijn komt. knip ze nog even bij, vijl ze hier en daar, en in het geval je een vrouw bent, gooi er een lakje tegen aan. (Mannen mogen ook hoor!) Ik ging voor rood, lekker saai. Het is veel leuker wanneer je er een knalkleur overheen gooit. Maar die keuze laat ik aan jou!

Laat ze nog even bijkomen van al het geschrob en stop ze daarna weer in je sokken en warme sportschoenen. Wanneer je dit één keer per week doet, zullen je voeten je al heel dankbaar zijn!

Kijk jij wel eens naar je voeten? Of verwen je ze wel eens?
Liefs, Kirsten

Volg Girlontherun.nl ook op Facebook Instagram!:)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Margot
  10 april 2014 at 10:22

  Bij mij is het altijd een dilemma tussen het kort houden van eelt (vooral op mijn rechter grote teen) maar ook niet te kort. Als het te kort is krijg ik natuurlijk pijn op die plek want dat eelt is er uiteraard niet zomaar gekomen op die plek, maar als ik het niet kort genoeg vijl dan krijg ik last tijdens het hardlopen. Dan duwt dat eelt precies tegen mijn teen en dan heb ik last :(
  Ik probeer het nu 1 keer per week bij te vijlen.

  • Reply
   Girlontherun
   12 april 2014 at 15:11

   Ahh dat is heel vervelend idd! Ik denk dat elke hardloper hier ook wel last van heeft helaas :( Wel netjes dat je het bijwerkt, ik zou dit hierboven eigenlijk ook wekelijks moeten gaan doen!

 • Reply
  Linda
  10 april 2014 at 11:37

  Ik ben lui en maak een keer per half jaar een afspraak bij de pedicure. Ben ik wel iets meer kwijt maar vind ik heel erg ontspannend

  • Reply
   Girlontherun
   12 april 2014 at 15:12

   Oeh, nou ik zou dat stiekem ook wel willen doen! Een pedicure lijkt mij heerlijk en is natuurlijk veel beter dan de DIY variant. (Alhoewel ik mijzelf ook heel lui voel als ik eenmaal met mijn voeten in het teiltje badder hihi)

  Leave a Reply