2DAY'S POSTS EVENTS RUNNING

#justdoit Nike run Amsterdam

Rond 18:30 loop ik richting de Nike store in Amsterdam. Ietwat onzeker kijk ik om mij heen en besluit op een afstandje nog even te wachten. Voor ik het weet voel ik mijn telefoon trillen, David. Ik kijk in de verte en zie hem aan komen lopen, nog geen vijf minuten later staan we binnen in de Nike store. Vandaag loop ik mee met de groep, vooral voor de gezelligheid, maar ook omdat ik al erg nieuwsgierig was! 

Terwijl wij nog behoorlijk vroeg zijn (om zeven uur begint de Run pas), zijn er al aardig wat mensen. Verbaasd kijk ik om mij heen, totaal geen idee hebbende van hoe dit hier altijd gaat. Ik vraag aan David (van urbanrunners.nl!) hoeveel lopers er ongeveer meedoen. Doodleuk antwoordt ‘ie ‘Ach, de ene keer 50, de andere keer 100’ . Ik weet mijn mond snel weer dicht te klappen, tja, die had ik niet zien aankomen. GAAF!

Al gauw wordt het tijd om ons om te kleden, van hoge laarzen naar  mijn roze Adidas (Oeps! Haha) loopschoenen, lange tight en lang shirt. Ik stap de groep weer binnen en sta gewoon versteld van hoeveel lopers hier op afkomen, en hoe Nike dit wekelijks gratis(!) organiseert. Dit moeten we bij mij in het kleine stadje ook hebben! Ook leer ik Roland van Paridon eindelijk eens in het echt kennen, ik volg al een tijdje zijn Instagram (@RQCG). Na nog meer gesprekken, met nog meer leuke mensen, is het tijd om naar buiten te gaan. Terwijl we de trap aflopen naar de benedenverdieping valt het nog een keer op hoeveel mensen meelopen. Zo leuk!

Na een kort uitleg blijkt dus dat er drie groepen zijn: the beginners lopen 4 kilometer, the intermediate lopen 7 kilometer en the advanced runners lopen 10 kilometer (of meer). Binnen deze drie groepen kun je weer voor drie snelheden kiezen, 10 km/u, 11 km/u en 12 km/u. David en ik besloten voor de 7 kilometer te gaan en voor de snelheid van 11 km/u. Zo kunnen we toch nog lekker blijven kletsen tijdens het lopen.

We horen ‘Let’s GO!’  en schieten weg. Dwars door de drukke straten van Amsterdam, richting het Leidseplein en het Vondelpark. Meerdere keren sla ik doodsangsten uit, waarop David mij uitlacht. Ik als ‘polderloper’ in deze ‘grote stad’  in  het donker. Met verkeer. En snelheid. Tja, dat vind ik soms best spannend! David heeft er de grootste lol in en weet de situaties veel beter in te schatten dan ik. Ik zet dan ook mijn verstand op nul en zorg gewoon dat ik bij David blijf.

We gaan door het Vondelpark en nog vele straatjes waarvan ik de naam niet weet. Wat ik wel weet: Het is VET!. Wanneer we 6,5 km er op hebben zitten begin ik het weer te herkennen (haha). We zijn bijna bij de Nike store, lopen samen een stuk voor de groep uit en besluiten een eindsprint erin te gooien. Over de gladde keitjes van  het SPUI, zo de Kalverstraat in richting de Nike Store. We zoefen lettertlijk kriskras tussen de mensen door. Even lijk ik David in te gaan halen, maar op een paar seconden verschil ‘finisht’  hij vlak voor mij. (Wat hij niet weet is dat ik mij inhield natuurlijk, anders dan was ik er al lang geweest ;)

Terwijl we uithijgen geven we elkaar een high five. Great job. Met een glaasje water komen we bij in de Nike store. Jep, dit was echt heel leuk. Het is jammer dat ik nog moet reizen en straks mijn kickbokslessen op woensdag volg, anders zou ik dit zeker vaker doen. Ik vond het heel leuk om zo door Amsterdam te lopen. Daar waar het ook allemaal kan. Waar mensen je gaan toejuichen of hard op vragen of ‘de loopgekte is losgebarsten’. Prachtig! Iedereen die met plezier meeloopt en vervolgens uitgeput maar voldaan  naast elkaar ploft.

Jep, als je nog een loopgroep zoekt in omgeving Amsterdam, ga dan elke woensdagavond rond 18:30 naar de Nike Store. Leuke mensen en leuke rondjes!

Dit was dag nummer 3 dat ik heb hardgelopen. Ga ik deze week 7 dagen hardlopen redden?
Hebben ze bij jou in de buurt dit soort runs?
Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Chantal
  9 oktober 2014 at 09:02

  Bij mij in de buurt zijn er de Running Junkies ze lopen alleen 10 km, en ik pas 7 km dus ik moet nog even trainen en dan ik meedoen.

  • Reply
   Girlontherun
   9 oktober 2014 at 11:44

   Wel gaaf! Trainse nog! :)

  • Reply
   Wilbert
   9 oktober 2014 at 18:57

   Dat is niet zo, Chantal. De “Slow and Sexy” groep doet meestal 7 km op een tempo van ongeveer 5:45/km.

 • Reply
  Mari Durieux
  9 oktober 2014 at 11:45

  Vet hé door Amsterdam, de eerste keer dat ik dat deed in 2012 heb ik de hele nacht niet geslapen van de adrenaline kick. Maar kom ook maar eens met ons in Den Bosch meerennen op woensdag.

 • Reply
  Linda
  9 oktober 2014 at 12:02

  Klinkt leuk. Helaas voor mij niet haalbaar! Zaterdag heb ik een trainingssessie van Nike en Woman’s Health in Amsterdam dus ben benieuwd!

 • Reply
  JustGetFitter
  9 oktober 2014 at 19:46

  Haha zo leuk! Ik ga eens kijken of ze dat hier ook hebben. 7 dagen hardlopen ga je zeker redden! Succes iig :)!

 • Leave a Reply