2DAY'S POSTS MARATHON

MARATHON | Mijn marathon schema

Ik ben dus aan het trainen voor de marathon. Naja, nog niet echt, maar bijna!! Ik zal je een beetje up2date houden met mijn aanpak. Allereerste ben ik natuurlijk bezig met een schema! Ik wil er één met doordeweeks niet té verre afstanden, want dan is het niet meer te combineren met mijn stage straks. En daarvoor heb ik er één gevonden!  Hier staat het officiële schema waar ik mij aan houdt, alleen pas ik hem aan naar mijn eigen loopgedrag. Het schema in de link is een Marathon schema voor beginners. Oftewel hardlopers die nog niet eerder een marathon hebben gelopen. In principe zou je met dat schema in 4,5 maand ready zijn voor de marathon. Mits je geen rust neemt, niet smokkelt en nooit ziek bent natuurlijk.

Zelf wil ik in februari 2014 beginnen met het trainen voor de marathon van Amsterdam in oktober. Op dit moment ben ik bezig met het opbouwen naar mijn oude conditie. (Met mijn oude conditie liep ik met best veel gemak de 10 km en met iets minder veel gemak de halve marathon ;). Daar heb ik dus nog  2 maanden de tijd voor.  Tussen februari en oktober zitten +/- 8 maanden. Dus heb ik bijna dubbel zoveel tijd voor hetzelfde schema. Hierboven zie je dat ik daarom eigenlijk elke week dubbel pak. Want zelfs dan, heb ik nog 4 weken over aan het einde voordat de marathon is. Die 4 weken heb ik dus reserve en ik weet nu al dat ik die nodig zal hebben, bijvoorbeeld als ik op vakantie ga (dan kan je wel trainen, maar niet met dezelfde intensiteit) of als ik ziek wordt e.d.

Het schema is nog niet af, dit is enkel mijn opzet. Ik ga hem nog helemaal fine tunen tot dat ie precies klopt. Dan zal ik hem sowieso online zetten! Vind jij het handig om ook een opzet te hebben? Dan wil ik hem ook tegen die tijd als bestand online zetten, wie weet kan ik je ermee helpen. (Als excel of pdf)

Een slimme meid is goed voorbereid :)
Hoe bereid jij je voor op je komende doel(en)?
Liefs, Kirsten

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Hilde
  9 december 2013 at 16:35

  Heb je je al ingeschreven?
  Ik ben bang dat ik met je mee doe, haha. Mijn volgende doel is een
  marathon, maar durf me simpelweg niet in te schrijven, watje dat ik ben.
  Er zijn meer redenen om me wel in te schrijven dan niet!
  Ik heb nu geen blessures, loop makkelijk een halve marathon, heb tijd om te trainen, etc. etc.
  Maar een inschrijfformulier invullen, ho maar!
  En als ik wel dat inschrijfformulier in durf te vullen, dan wordt het ook de marathon van amsterdam.

  • Reply
   Girlontherun
   9 december 2013 at 21:10

   Ahh heel cool! Ik heb mij nog niet ingeschreven. Maar dat wil ik na de kerstmaanden doen ;)

   Ennuhh.. Als er geen redenen zijn om het niet te doen, dan gewoon doen!! Wat heb je te verliezen? Behalve het inschrijf geld :)

  • Reply
   Barbra
   11 december 2013 at 17:35

   This is a topic which is near to my heart… Many thanks!

   Where are your contact details though?

 • Reply
  Erik
  30 december 2013 at 19:38

  Ik begon vorig jaar net als jij met een schema voor de marathon van Amsterdam. Uiteindelijk liep ik te lang door met een paar pijntjes en kon helaas niet meedoen vanwege een blessure.

  Vooral rustig opbouwen, dan moet het helemaal goedkomen:)

  Veel succes!

 • Leave a Reply