2DAY'S POSTS

Mijn allerlaatste blog als Girlontherun

10857143_598729383562399_7739558561714067018_o

Jep, de kogel is door de kerk. Na lang wikken en wegen heb ik dan toch eindelijk de beslissing gemaakt. Het was absoluut niet gemakkelijk, maar wel de juiste keuze. Dit is de laatste blog op Girlontherun.nl, want na vandaag stop ik ermee. Uiteraard verdient dit een toelichting en wil ik jullie ook graag nog even onwijs bedanken! Lees je voor de laatste keer met me mee?

Van groentje tot prof
Ik was 18 toen ik aan dit avontuur begon. Ik startte mijn blog, stond aan het begin van mijn opleiding, schreef er vol passie op over hardlopen en zonder dat het ooit echt de bedoeling was groeide mijn kleine blog uit tot een volwassen blog. Eentje die regelmatig vernoemd werd op websites (o.a.: voque.nl, womenshealth.nl) of verscheen ik online met een interview over mijzelf als blogger (getloud.nl, noordhollandsdagblad.nl). Ook de media pakte het op, waardoor ik als runfluencer in het harldooptijdschrift Runner’s World verscheen, geïnterviewd werd door het Noord-hollands dagblad over mijn leven als hardlopende blogger en mijn hoofd zelfs op de huis-aan-huis reclame folders verscheen van de winkelketen Runnersworld. Als klap op de vuurpijl deed ik maar liefst twee keer een tv-debuut, eenmaal bij RTV-Noord-Holland na de Dam tot Damloop en eenmaal bij het programma ‘Smaakmakers’ op AT5, waar ik mocht vertellen over mijn blog en mijn trainingen en een week lang hun Twitter Account beheerde. Van groentje bloeide mijn blog uit tot een professionele. Eentje waar veel tijd in ging zitten, waarvoor ik wekelijks persevents afstruinde, een eigen evenement opzette met medeblogster RunningLau en tientallen samenwerkingen aan kon gaan met grote sportmerken waardoor ik jullie de nieuwste kleding kon showen en winacties kon houden.

Niet commercieel
Al vanaf het begin riep ik: ‘Het is een uit de hand gelopen hobby’. Zo heb ik het ook altijd gezien en ervaren. Ik ben ik. Mijn blog is ik. Ik ben niet anders dan jullie, ik maak dezelfde fouten (denk maar aan al die marathondromen (die er dus nooit van zijn gekomen uiteindelijk)), de blessures die ik doormaakte, maar ook de PR’s die ik liep en de kick die ik kreeg van het trainen. Naarmate mijn blog groeide, kwamen er ook steeds meer aanbiedingen om commercieel te worden, zoals advertenties plaatsen, wekelijks gesponsorde blogs schrijven (waarbij ze betalen voor wat je schrijft) etc. Nooit ben ik hier op in gegaan, mijn blog is mijn hobby, ik schrijf omdat ik het leuk vind en niet omdat anderen willen dat ik bepaalde dingen zeg. Dat zorgde soms voor vreemde blikken ‘Want je wilt toch geld verdienen met je blogs?’ En tja, dat klopte ook wel, maar niet als dat betekende dat ik contracten moest tekenen waardoor er zomaar midden in mijn blogpost advertenties gaan opspringen of waardoor ik blogs moest schrijven met daarin verborgen linkjes naar andere pagina’s. Begrijp mij niet verkeerd, het is fijn dat deze mogelijkheden bestaan en bloggers zouden eigenlijk gewoon een normaal inkomen moeten krijgen voor al hun moeite, maar ikzelf als ‘schrijver’ of ‘blogger’ en toch ook wel ‘lezer’ vond dat dat het ten koste zou gaan van de kwaliteit.

Nieuw avontuur
Maar wanneer je al bijna 3 jaar aan het bloggen bent en daar geen (maand)salaris mee binnen haalt (en dat uiteraard ook mijn eigen schuld/keuze is) dan kom je erachter dat een blog inderdaad onwijs persoonlijk is. Want mijn leven staat op het punt om te veranderen, van 18 jarig groentje ben ik nu bijna 22, heb ik een serieuze relatie (waarmee ik binnenkort maar al te graag ga samenwonen), is mijn studie Communicatie bijna afgerond en wil ik straks het echte werkveld in. Mijn leven veranderd. Van een periode waarin de keuzes voor mij werden gemaakt (de studie bepaalde mijn dagen), mag ik nu zelf keuzes gaan maken. En aangezien deze blog nooit commercieel is geweest, maar altijd persoonlijk, is het misschien zo gek nog niet dat die mee verandert. Ik sta aan het begin van een nieuw avontuur, een eigen woning, wellicht een eigen onderneming en opzoek naar een baan in de Communicatie-branche. Een geheel avontuur waar voor mijn gevoel ook een nieuwe blog bij hoort. Daarom zal ik niet helemaal verdwijnen van de online aardbodem (don’t worry), want hoewel Girlontherun.nl dan stopt met bestaan (mijn blog blijft overigens online, maar op non-actief, dus je kunt gewoon lekker terug lezen), komt er wel weer wat nieuws online.

Save the last change
Is de naam van mijn nieuwe baby, op www.savethelastchange.com zal ik mijn nieuwe avontuur voort zetten (komt later dit jaar online). Met deze keer niet mijn persoonlijke belevenissen in de hardloopwereld, maar in het ontdekken van de nieuwe wereld rondom interieur styling. Mijn nieuwe plekje om inspiratie op te doen en mij voor te bereiden op mijn volgende stappen in de toekomst. Een andere hobby van mij die ik nu graag oppak middels het bloggen. Een nieuw avontuur die mij weer nieuwe energie geeft. En waar ik (sommige van) jullie graag weer hoop tegen te komen!

Jullie zijn de beste
Zo, dat is er dan eindelijk uit. Pfoeh. Heftig! Het is zo maf. Nu staat het er echt, nu komt het echt online. De knoop is doorgehakt. Het liefst wil ik jullie nu allemaal persoonlijk gaan bedanken, maar ik doe het bewust niet, want ik ben veel te bang dat ik iemand vergeet (en mijzelf kennende kan ik daar dan ontzettend erg over in gaan zitten) en er zijn natuurlijk ook veel ‘stille lezers’. Maar ik wil jullie wel onwijs bedanken, van een enkele bezoeker per dag, naar soms wel 1.000 unieke bezoekers op één avond. Van onbekenden online lezers, naar vriendschappen (zowel online als offline) en lezersevents. Zonder jullie had ik nooit zoveel plezier gehaald uit deze blog, had ik nooit al deze mogelijkheden gekregen en was ik niet wie ik nu ben. Zo ontzettend niet normaal dankbaar ben ik jullie. Voor de wijze lessen, de vele adviezen en de meelevende reacties. Jullie zijn een inspiratiebron voor mij. Ik heb bijna 3 jaar lang met alle plezier geblogd en ik wil die 3 jaar dan ook graag net zo vrolijk afsluiten. Thanks voor alles <3

 

JULLIE ZIJN DE BESTE!!!

 

PS: Uiteraard blijf ik hardlopen, ik ben en blijf een hardloper. Hardlopen is tenslotte onze levensstijl! Dus wie weet lopen we elkaar nog tegen het lijf in de toekomst! :)

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Linda
  30 juli 2015 at 09:14

  Hoi Kirsten,
  Jammer dat je stopt met Girl on the Run, maar ook wel begrijpelijk na een aantal jaar is het tijd voor wat anders, ik heb genoten van je hardloopverhalen. Gelukkig blijf je wel lopen en hoop ik dat we at en toe kunnen bijkletsen bij evenementen! Ik ga je missen op het hardloop platform maar ga zeker je nieuwe blog volgen!
  Groetjes,
  Linda

 • Reply
  Mari Durieux
  30 juli 2015 at 09:16

  Kleine Heldin!! Goed gedaan Kirsten, bij jezelf begonnen en bij jezelf ermee geëindigd! Mag je trots op zijn! Thanks voor de inspiratie, Xxx

 • Reply
  Vlienelien
  30 juli 2015 at 09:17

  Jammer Kirsten, maar je keuze is begrijpelijk. Je moet altijd voor jezelf kiezen. Heel veel succes met wat er gaat komen!

 • Reply
  Sander Gordijn
  30 juli 2015 at 09:19

  Bedankt Kirsten voor al je inspiratie. Ik heb altijd met veel plezier je blogs gelezen. Knap dat je zo’n keus durft te maken en heel veel succes met je verdere loopbaan als blogger. Ik haak denk ik toch af bij je nieuwe onderwerp;)

 • Reply
  Renate
  30 juli 2015 at 09:23

  Bedankt voor je inspirerende en vrolijke blogs! En veel succes en geluk met alles wat er in de toekomst op je pad komt!

 • Reply
  Simon Laan
  30 juli 2015 at 09:28

  Goede keuze! Ga voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik zal je blogs missen, het plezier, de kennis en het enthousiasme dat er vanaf straalde. Ik blijf je volgen. Simon

 • Reply
  sander
  30 juli 2015 at 09:35

  Ga je volledig stoppen met het concept Girlontherun? Dus ook de instagram en twitter account? Ik altijd wel met veel plezier je blog gelezen. En het heeft mij ook wel kunnen inspireren. Jammer dus dat het stopt, maar ik kan je ook zeker geen ongelijk geven. In je leven moet je nieuwe avonturen (durven) aanpakken, en moet je andere dingen laten gaan.
  Ik wens je heel veel succes met alle nieuwe uitdagingen in je leven, en wie weet ga ik je in de toekomst ook weer volgen en je misschien nog eens treffen bij een hardloop event.

  Groetjes Sander en super veel succes

 • Reply
  Elissa
  30 juli 2015 at 09:35

  Niets meer dan respect dat je het heel dicht bij jezelf hebt gehouden, ‘Nee’ hebt durven gezeggen. Dat zette jou toch altijd op een positieve manier ten opzichte van een aantal andere blogs.
  Ik heb genoten van je hardloopverhalen, tips en avonturen. Heel erg veel succes met je plannen met een goude hardlooprandje :)

 • Reply
  marleen
  30 juli 2015 at 09:39

  oh wat super jammer! ik ga je hardloopverhalen wel missen (deed ik al eigenlijk!)… goed dat je nooit in zee bent gegaan met het commerciële, wel jammer dat je je hardloopavonturen niet kunt combineren met je nieuwe project :( blijf je wel op instagram actief?

 • Reply
  Femke
  30 juli 2015 at 09:50

  jij bedankt ! blijf je wel doorgaan met je instagram?
  succes met het vervolg van je avontuur :)

 • Reply
  Lianne
  30 juli 2015 at 10:06

  Wat gaat de tijd snel. Lijkt als de dag van gisteren dat we samen in het Vondelpark liepen tijdens jou clinic. Jammer dat je stop. Maar wel tof dat je zover ben gekomen, en dat je altijd voor je zelf bent op gekomen en niet commercial bent gegaan. Succes met al je nieuwe plannen en uitdagingen.

 • Reply
  Jolien
  30 juli 2015 at 10:18

  Jammer dat je stopt! heb je niet vanaf het begin gevolgd maar het laatste jaar heel consequent heb ik erg van je verhalen genoten :)
  Succes met je studie/relatie/nieuwe blog en gelukkig hebben we instagram nog ;)

 • Reply
  Justin
  30 juli 2015 at 10:28

  Hi Kirsten heel veel succes met jouw nieuwe avonturen! Het is ook belangrijk om stappen te maken. En ik geloof dat we jou niet uit het oog zullen verliezen

 • Reply
  Annemieke
  30 juli 2015 at 10:50

  Prachtig geschreven. Ik ben trots op je dat je deze keuze durft te maken!!
  XXX

 • Reply
  Lotte
  30 juli 2015 at 11:00

  Ben zo onwijs trots op je mop!

 • Reply
  Laura
  30 juli 2015 at 11:54

  Wauw Kirsten, wat een dappere keuze! Heel moeilijk, maar uiteindelijk is je hart volgen het beste wat je kunt doen. Als blogger weet ik maar al te goed hoeveel tijd er in gaat zitten en dan wordt het uiteindelijk inderdaad toch eem keus om er je werk van te maken, of dit via een andere manier doet. Het is een full-time bezigheid! Blij een deel van je hardloopjourney met je gedeeld te hebben. Vond ons event ook zo gaaf! Heel veel succes met deze nieuwe stap in je leven. Geniet ervan!

  Liefs,

  Lau

 • Reply
  Yamila
  30 juli 2015 at 13:07

  Ha lieve topper, wat een moeilijke beslissing. Mega dapper dat je deze keuze hebt gemaakt! Good luck met alles en hoop snel even bij te praten!
  Liefs,
  Ya

 • Reply
  Tamara Kops
  30 juli 2015 at 15:56

  Hoi Kirsten,
  Wat knap van je dat je deze beslissing hebt kunnen nemen. Heb met veel plezier je verhalen gelezen en je hebt echt een schrijverstalent. Altijd erg goed geschreven. Heel veel succes met al het moois wat je wachten staat. Gaat helemaal goed komen.
  Liefs!

 • Reply
  sanne
  30 juli 2015 at 17:32

  Ik heb je blogs altijd met veel plezier gelezen.
  Een goede keuze om op een bepaald moment te stoppen.
  Heel veel succes in de toekomst!
  x

 • Reply
  Stefan
  30 juli 2015 at 18:17

  Moeilijke keuze, maar je mag jezelf troosten met het behaalde succes! Zo’n klein meisje, zo groot geworden in 3 jaar tijd. Ben trots op je, Zus (je) xxx

 • Reply
  Bob
  30 juli 2015 at 22:57

  Jammer kirsten, ik las met plezier je hardloopverhalen veel herkenning en zelfs een ienieminie rolletje voor mij, haha…
  Ik zal je nieuwe blog ook gaan volgen…succes met het vinden van een baan…volgens mij moet het voor jou geen probleem zijn om je in de markt te zetten…zeg ik als recruiter.

 • Reply
  René van Veen
  31 juli 2015 at 08:50

  Een dapper besluit, heel veel succes met alles wat komen gaat!

 • Reply
  Marcel van Kanten
  2 augustus 2015 at 20:08

  Heb je blogs met plezier gelezen en was leuk om vanuit rTV NH en AT5 met je samen te werken. Veel succes met je nieuwe avonturen. Ik heb n.a.v. jouw allerlaatste blog ook een blog over jou geschreven https://www.linkedin.com/pulse/einde-van-een-social-influencer-marcel-van-kanten ;-)

 • Reply
  francien
  3 augustus 2015 at 14:09

  Kirsten, hoe vaak heb ik op dat punt gestaan? Vaak. Mijn droom is rennend de wereld over. Daar zoek ik mijn eigen merken bij. Dat dat niet makkelijk is, dat weet ik. Jij maakt een besluit, dat ik maakte toen ik moest kiezen voor mijn oude baan. ik heb daar geen moment spijt van gehad. Dat mag jij ook niet hebben van deze keuze. De juiste keuze maken is het aller moeilijkste. Ik denk dat je de afgelopen jaren een bijzonder goed blog hebt neergezet. En alles wat je daarmee geleerd hebt kun je straks heel goed in de praktijk brengen en gebruiken bij een nieuwe uitdaging. Geniet ervan.

 • Leave a Reply