2DAY'S POSTS

PR op de 5 km.

e5c787e0d5ffd343946409ade1be5b22

Vorige week had ik een flinke setback , maar deze heb ik vandaag in een flinke comeback gedraaid. Afgelopen dinsdag liep ik een rustige 5 km. loop in 29:39. Op een heerlijke tempo met het warme zonnetje, maar toen ik thuis kwam kreeg ik helaas weer giga kramp in mijn rechter onderbeen, een oude en bekende blessure.

Vervolgens heb ik daar een ijsdouche op gehouden. Want ik begon even te rillen bij de gedachte dat dit mijn halve marathon flink in de weg kon gaan staan! Na de douche zo’n 10 x op heel warm, tot aan heeeel koud op de achterkant van mijn onderbeen gehouden te hebben, had ik het idee dat hij deels verlamd was. Maar wauw, het helpt echt! Daarna voelde ik het amper meer en ook de volgende dag kwam hij niet terug!

(Gewoon aan het einde van het douche, de douchekop richten op je pijnlijk plek, vervolgens de knop van douche naar heel heet, ik deed +/- 38 graden, naar heel koud +/- 20 graden. Dit herhaal je een aantal keer, je went eraan, en vervolgens ben je klaar.)

Vanochtend reed ik nog met de auto naar Purmerend om gezellig met mijn moeder een rondje te lopen in het centrum daar en op de terug weg zag ik allemaal fietsers en hardlopers. Mijn benen begonnen alweer te kriebelen. Toen ik thuis was heb ik meteen mijn hardloopschoenen aangetrokken en ben ik erop uit gegaan. Mijn doel? 9 Kilometer lopen.

Mijn run begon moeizaam, mijn benen voelde nog niet heel erg sterk en ik schatte in dat dit een vermoeiende run ging worden. Toen ik eenmaal op gang kwam liep ik heerlijk op mijn muziek. Op 4 km. hoorde ik de vrouwenstem van Endomondo zeggen: 4 km. in 21 minutes nog iets. En daar was het moment, ik dacht er over na… hmm 4km in 21 minuten, dat is best snel.. Ik ga die 5 km. gewoon als pr neerzetten! En daar ging ik, wauw ik ging keihard. Ik liep de laatste kilometer in 4:58 minuten en behaalde daarmee mijn PR van 5 km. in 26:19 minuten. Yess!! Het gevoel was echt heerlijk en wat was ik trots, mijn lichaam deed alles eraan om zuurstof te krijgen en toen ik weer rustig verder liep begonnen mijn benen dan ook als draadjes te voelen.

Maar toen moest ik nog terug.. de bijna 4 kilometer terug gingen goed, maar zwaar. Ik heb in tijden niet meer zoveel uit een run gehaald. Uiteindelijk liep ik 8.88 km in 47:46 minuten. Het liefste was ik door gegaan tot de 10km. (2x een PR in 1x?) Maar mijn lichaam schreeuwde om rust. Na een rustige uitloop en weer wat strekken kwam ik weer via de voordeur binnen.

En daar lag een cadeautje voor mijzelf van mijzelf :-)

Wat is er nou leuker dan na een PR je sale kleren binnen te krijgen? Altijd leuk, al helemaal op een overwinningsmoment.

Dit alles geeft me weer even de power om keihard door te zetten met mijn halve marathon schema. Want ik voel me nu weer fantastisch en dat is een erg fijn gevoel die ik graag vast houdt.

Over 2,5 week staat de 5km. Zandvoort Circuit Run op het schema, ik heb er nu al zin in. Hopelijk kan ik dan een top PR neerzetten, want vandaag was dat eigenlijk helemaal niet de bedoeling :-).

Hoe gaat het met jullie PR’s, schema’s en trainingen?
Keep on Running Girls(and Man)! 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Elsa
  8 maart 2013 at 20:33

  Wat gaaf! Dat is nog eens lekker terugkomen. Dat PR op de 5 km moet je over 2,5 week wel kunnen verbeteren lijkt me zo.
  Leuke beloning ook! Zo af en toe moet je jezelf eens een cadeautje geven hè?
  Ik ga volgende week een aanval doen op mijn 10 km PR, verbeteren wordt steeds lastiger…

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   11 maart 2013 at 18:08

   Jaa, volgende week ga ik er keihard voor. Hoop het echt nog te verbeteren. Oh wat goed! Het wordt steeds lastiger he, dat verbeteren. Wat is je huidige PR?

 • Reply
  Janie van der Heijden
  9 maart 2013 at 17:40

  Goed bezig jij! Wat is het heerlijk om een PR neer te zetten he! Komt wel goed met jou!

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   11 maart 2013 at 18:08

   Ja echt wel! Dankjewel!

 • Reply
  Richard van der Heijden
  9 maart 2013 at 19:14

  2 woorden: Goed gedaan!

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   11 maart 2013 at 18:09

   1(3)woord(en): Dankjewel!

  Leave a Reply