2DAY'S POSTS FASHION REVIEW RUNNING

Product review: K-Swiss Blade-Light Run II #1

De K-Swiss Blade-Ligt Run II. Tegenwoordig zie je overal om je heen mensen hardlopen met de meest opvallende hardloopschoenen en vanaf vandaag ben ik daar één van.Vanmiddag heb ik namelijk het bovenstaande paar mogen verwelkomen aan mijn voeten. Mijn eerste reactie toen ik ze uitpakte; ‘Wauw!’ Want die felle kleur geel, is in het echt nog feller!

First Impression
Natuurlijk ging ik ze meteen passen. De maat was gelukkig goed voor mij, ze vallen namelijk gelijk met je normale schoenmaat. (Dus je hoeft niet een maat groter te kopen!) De eerste paar stapjes verliepen goed, want ik rol lekker af aan de voorkant. Na wat heen-en-weer gesprint in de achtertuin was ik het nog steeds eens over mijn voorgaande conclusie. Het zit fijn!

Details
De schoenen zien er heel netjes uit, ook van dichtbij. Ze zijn mooi afgewerkt en het embleem zit er strak op. De veters zijn van sterk materiaal.
De schoen loopt aan de voorkant mooi omhoog, hierdoor merkte ik al tijdens lopen, dat het heel fijn afrolt. Ik heb ook het idee dat ik makkelijker op mijn voorvoet kon landen met de K-Swiss tijdens korte sprintjes.
De schoenen wegen maar 229 gram en dat is te voelen ook. Als ik mijn huidige Asics vergelijk met de K-Swiss dan is dat verschil erg groot. Ik denk dat het gewicht een groot verschil gaat maken binnen mijn trainingen.
Verder zijn de K-Swiss schoenen naadloos en dat merkte ik direct bij het veter strikken. Toen ik namelijk de veters strak trok begonnen de naadjes zich niet direct vervelend in mijn voet te vestigen, maar vormde de stof zich netjes en strak om mijn voet.
Als enige opmerking kan ik tot dusver geven dat ik het idee had dat de demping iets minder is in deze schoenen. In mijn huidige paar Asics heb ik het idee dat ik meer ‘veer’ als ik loop. Toen ik de K-Swiss aantrok, had ik het idee dat ik minder veerde. Ik ben benieuwd of ik verschil ga merken tijdens runs.

Ik loop ze nog even in en dan ga ik binnenkort mijn eerste run neerzetten. Ik ben ontzettend benieuwd!

Wat vinden jullie van de schoen, nu je hem van dichtbij kunt bekijken?

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  mira
  9 april 2013 at 20:21

  mooie schoenen, ik ben nog op zoek. Ben benieuwd hoe ze lopen!

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   10 april 2013 at 10:06

   Ik ga ze gauw testen en dan laat ik je het weten!

 • Reply
  Elsa
  9 april 2013 at 22:24

  De bovenkant vind ik mooi: strak, met een duidelijk design. Ze zien er ook comfortabel uit. De kleur: paars is wat mij betreft altijd goed!
  De zool vind ik een beetje typisch. Die lijkt mij met name voor haklanding bedoeld te zijn, door de richting van die blades die je vanaf de zijkant ziet, maar ik kan me vergissen. En is de zool heel stug? Dat lijkt op de foto zo, dat het een wat hardere zool is.
  Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   10 april 2013 at 10:05

   Ja het ontwerp is zeker mooi! De stugheid valt mee met gewoon lopen, ik ben wel benieuwd hoe dat straks gaat voelen met een run. Als ik thuis ben zal ik eend kijken hoe stug de zool precies is! Dankje!!

 • Reply
  Desirée van Kampen
  10 april 2013 at 17:14

  Ik vind ze er echt heel goed uitzien! Ben zo benieuwd hoe ze lopen, maar dat ga je ons vast wel vertellen. Qua kleur en vormgeving zijn ze al goedgekeurd! :)

  • Reply
   Richard
   15 april 2013 at 22:44

   Typisch vrouwen: Vorm boven functie…. ;-)

  Leave a Reply