2DAY'S POSTS RUNNING

RUNNING | Baantraining tijdloop

Gisteren avond was het weer tijd voor mijn baantraining, gezien ik nog steeds veel last heb van hoofdpijn keek ik er extra naar uit. Een week niet gelopen, is een week niet geleefd, deze keer ging ik op tijd lopen, zonder de tijd weten… Hoe?

Een redelijk rustige training, in de aanloop naar de 5 km van Zandvoort. 5×800 meter met tussendoor 200 meter wandelen/dribbelen.

Mijn coach vertelde dat ik deze training ‘vlak’ moest lopen, dus elke keer de 800 meter op een vast tempo. Maar zonder horloge of meet apparatuur. Tja, normaal loop ik redelijk hetzelfde tempo in mijn duurlopen so we give it a try. Hij timede elke ronde voor mij en gaf mij bij elke 400 meter de tussenstand.

Het ging bijzonder goed! Eerste keer 400 m op 2:30 en tweede in 2:40.  De tweede keer naar 2:20 per 400 meter, en dat ging eigenlijk best goed! Vervolgens 400m in 2 minuten en de tweede 400 meter uitkomen op 4 minuten. Alleen ging ik vanzelf steeds iets sneller, waardoor ik eronder kwam. Oeps.

Ik vond dit een leuke training, omdat het je heel bewust maakt van je looptempo en.. hoe een kleine verandering al veel verschil maakt. Zo liep ik het rondje waarin ik snel mijn haar al lopend in een knot deed, meteen tien seconde langzamer dan dan het rondje erna.

Met 5.94 km was ik weer tevreden en woensdag mag ik weer :)

Heb jij nog leuke tips voor een training? En ben jij je bewust van je looptempo of ben je daar niet mee bezig?

Liefs, Kirsten

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rosalie
  11 februari 2014 at 21:45

  Van mijzelf moet ik niet teveel bezig zijn met hoe hard ik hardlopen, anders ga ik daar alleen maar opletten en wordt ik zenuwachtig ofzo.

  • Reply
   Girlontherun
   12 februari 2014 at 13:58

   Met je eens! Het is niet de relaxte manier van hardlopen!

  Leave a Reply