2DAY'S POSTS RUNNING

RUNNING | What a lovely sunday

Op tijd naar bed, uitslapen, rustig wakker worden en vervolgens naar buiten. Met een shake die klaarstaat in de koelkast voor erna, was het plan om een duurloop te volbrengen.Eenmaal buiten stond er een fris windje en een er hing een waterig zonnetje in de lucht. Hup de polder in, voor mijn favoriete rondje van 9 kilometer. Het lopen ging lekker, twee dagen terug stopte ik bij drie kilometer omdat mijn lichaam geen zin had en mijn hoofd evenmin. Maar vandaag… heerlijk! Op een lekker tempo liep ik door, na drie kilometer komt de eerste bocht (ik loop een vierkant rondje) BAM, tegenwind. Oei ,daar had ik dus niet aan gedacht. Maar omdat ik om de drie kilometer ongeveer van hoek draai, maakte het eigenlijk niet zoveel uit.

Ik weet niet waar de energie vandaan kwam, maar ik liep regelrecht een runnershigh in. Mijn benen gingen vanzelf, mijn ademhaling was goed en mn hoofd was ontspannen.Bij de 7 km hoorde ik iets rond 34 minuten. TROTS! Dit was weer een PR. (Nike+ gaf een PR op de 5 km aan in 25:17? minuten, maar ik heb hem vorig jaar ooit in 25 minuten gelopen tijdens de Nike WOTN run.)

Bij 8 km. was ik bijnaa thuis, ik besloot hem uit te zetten toen ik stond te wachten bij een stoplicht. Het was mooi. Onder de 40 minuten, helemaal blij! Tot ik na een paar minuten het stoplicht op groen sprong. Nog één kilometer te gaan. Toch de apps weer opnieuw aan en gaan. Hoog tempo, ging makkelijk, hijgen als een gek, verbaasde voorbijgangers, grote stappen en mond open. Gefocused op mijn oordopjes, op hét moment dat mijn app zou vertellen dat ik een kilometer had volbracht. En ik ging hard.

En daar was hij, 1 kilometer volbracht in 4 minuten en 13 seconden. En wat voelt dat goed. Twee PR’s zetten op één dag. Like what?! Na de run nam ik mijn heerlijk verdiende shake in, een warme douche en nu lig ik heerlijk op mijn bed te bloggen. Tijd voor rust en herstel. What a lovely sunday!

Liep jij vandaag ook?
Liefs, Kirsten

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rosalie
  19 januari 2014 at 16:05

  Ik heb ook lekker gerend!

  • Reply
   Girlontherun
   19 januari 2014 at 16:07

   Fijn om te lezen Rosalie! Ik denk dat het door het heerlijke weertje komt =)

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  20 januari 2014 at 09:27

  Ik heb ook een super loopje gehad!!!
  Toch gek he dat het de ene dag super gaat en de andere dag je met geen meter vooruit geraakt.

  Gr. Julie

  • Reply
   Girlontherun
   20 januari 2014 at 13:42

   Jaa heel maf! Wat fijn dat jij ook heerlijk hebt gelopen!!

  Leave a Reply