2DAY'S POSTS FITSPIRATION RUNNING

RUNNING | We urban run Amsterdam

Beiden komen we uit een niet zo grote stad, eentje met weilanden eromheen en veel ‘middle of nowhere’ paadjes. Gisteren avond was het dan ook tijd om eens een urban run neer te zetten. En waar doe je dat het beste? In Amsterdam natuurlijk!

Het was nog geen vijf uur s middags en Laura stond al binnen op de redactie. Ze kwam mij ophalen en nadat ik gauw mijn airmax voor mn loopschoenen verruilde waren we allebei ready.

Het plan? Gewoon gaan lopen en finishen bij het centraal station. Zo gezegt zo gedaan. Terwijl we fietsers ontwijkten, door rood (moesten) rennen, mensen ontwijkten of aantikten, wegdoken voor auto’s en af en toe even een momentje hadden om te genieten van een rustige gracht in Adam, was dit toch wel een stukje anders lopen dan in onze eigen home town.

Onderweg praatten we eerst even bij en toen kwamen de plannen op tafel. Ik kan er nu nog niks over zeggen, maar zodra er meer zekerheid is weten jullie het als eerste! Lau en ik kwamen langs mooie plekken waar we af en toe stopten voor een foto. En dan gingen we weer verder. Wat onze eindstand op 6 kilomter bracht.

We keken elkaar nog aan, wat zijn we nu toch dankbaar voor onze kleine stadjes met veel groen. We moesten er beide niet aan denken om drie/vier keer in de week door zo een chaos te moeten lopen. Of enkel het vondelpark te kunnen gebruiken. Maar we vonden het wel super leuk!

Amsterdam heeft de sfeer (terrassjes), drukte (ook toeristen) en het afwisselende (grachten, stad, het IJ, pleintjes) wat het heerlijk maakt om te lopen.

Respect voor alle lopers die wekelijks zich door de drukte wanen voor hun hardloopronde! (Misschien ben je ook wel niet anders gewent?)

Wij hadden het ontzettend naar ons zin en komen zeker nog wel een keer terug! Heb je nog plaatsen of plekjes waar ik zeker moet lopen?

Liefs, Kirsten

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mari Durieux
  12 maart 2014 at 14:52

  Volgende halte s-Hertogenbosch, krijg je een tour van de Running Junkies Den Bosch?!

  • Reply
   Girlontherun
   13 maart 2014 at 19:02

   Jaaa, ik kom zeker een keer! Alleen ligt den Bosch ruim 2,5 uur van mijn stationnetje hihi. Richting de zomer ben ik er zeker bij! (Dan regel ik wel een overnachting bij een vriendinnetje in Nijemgen :)

 • Reply
  Josianne
  12 maart 2014 at 20:17

  Ik heb 1 keer in Amsterdam gerend, in het Vondelpark, en dat was een hele fijne ronde! Helaas woon ik zelf in Hilversum en kan ik niet zo vaak in Amsterdam rennen, maar als ik weer de kans krijg doe ik het zeker!

  • Reply
   Girlontherun
   13 maart 2014 at 19:02

   Ahh, ja is echt leuk ter afwisseling, hou onze blogs vooral in de gaten, wie weet komt die kans wel sneller dan verwacht!:)

 • Reply
  Rosalie
  12 maart 2014 at 20:27

  Lekker rennen door de stad!

  • Reply
   Girlontherun
   13 maart 2014 at 19:03

   Jaa, heerlijk!

 • Reply
  Laura
  12 maart 2014 at 20:51

  Ik vind ons stoer! Vooral het moment dat ik die mevrouw op haar rug moest ‘tikken’ (duwen?), maar stoppen, nee hoor! Haha leuke ervaring, morgen komt mijn versie online :-)

  • Reply
   Girlontherun
   13 maart 2014 at 19:03

   Jaa, dat was echt grappig hihi, ik kijk uit naar je blog!

  Leave a Reply