2DAY'S POSTS EVENTS

Foto verslag: Odlo Running Event Amsterdam

odlo-running-2

Een paar weken terug verscheen er een uitnodiging in mijn mailbox of ik deel wou nemen aan het Odlo Running Event. Natuurlijk! En zo stond ik afgelopen donderdag om 12.00 in Amsterdam bij het café Hofje van Wijs, voor een heerlijke middag al rennende met Odlo Amsterdam te verkennen. Jep, toerist in eigen land, maar het was onwijs tof. Kijk je mee?

 

Nadat we onze koffie op hadden gedronken en ons omgekleed hadden in de nieuwe gear van Odlo, was het tijd om de straat op te gaan. De rennende tourgids Paul, legde ons de basis principes uit. Naast Judith (die mee was namens UrbanRunners) en David (vandaag de fotograaf en verantwoordelijk voor de foto’s in deze blog), was verder iedereen een groentje in Amsterdam. De meeste waren afkomstig uit België, Duitsland of Zwitsterland. Dat je dus moet oppassen voor fietsers (helemaal wanneer deze rood zijn met een bordje voorop) was wel nodig.

Na een korte uitleg was het tijd om van start te gaan. In onze Odlo outfits trokken we behoorlijk wat bekijks, met de kekke tights en veelal dezelfde jasjes.

Van China Town tot aan de Wallen. Jep, Paul leidde ons overal doorheen. Zo liepen we ook door de Begijnhof, een binnenplaats waar vroeger enkel single vrouwen mochten wonen. Zelf had ik werkelijk geen idee dat dit bestond in Amsterdam, terwijl ik al jaren er vlakbij langs loop. Op de vraag of ze dan niet stiekem een scharrel mee naar huis mochten nemen, kon geen antwoord gegeven worden. We waren in ieder geval onder de indruk.

We rende richting de Cuyp, maar voor we daar waren was het eerste tijd voor een groepsfoto. De mensen van Odlo vertelde dat ze nooit normaal op groep foto’s konden staan, dus jawel, gingen we al grommend en lachend op de foto.

Al genietende van onze verse smoothies (ik had de red-orange variant op de hoek aan het begin van de Albert Cuyp markt – Lekker!!) liepen we over de markt richting de sloep die op ons te wachten lag.

Terwijl wij onze beentjes even rust gaven van al het heen en weer gesprint door de drukke straten van Amsterdam, werd de overlekkere lunch aan ons getoond. Waar iedereen tevreden op toe sloeg. Oei, wat was het bananenbrood toch lekker. En jep, terwijl ik al vol zat, pakte ik gretig nog een stukje. Hadden we verdient, niet?

Na de heerlijke hapjes en smoothies, meerdere keren bukken voor de lage grachtenbruggen en het genieten van het zonnetje die af en toe van zich liet zien was het weer tijd om… te hardlopen! Bij het Hard Rock Café stapte we uit om richting het Vondelpark te gaan.

Nadat we ook alle smalle paadjes van het Vondelpark hadden verkent, rende we via de Jordaan naar onze allerlaatste stop: Het restaurant. Want je kunt nooit teveel eten, toch?;) Waar we ons bogen over een heerlijk voorgerecht, maar waarvan ik geen idee had wat het was (het smaakte tenminste goed!) om vervolgens nog een hoofdgerecht weg te kanen. Het toetje liet ik staan, niet in staat nog iets erbij te proppen in mijn volle buik.

Na het eten begaven we ons weer richting huis. Een deel ging in de taxi naar het vliegveld, terwijl de anderen in de auto stapte voor de terugweg naar België. Tevreden stapte ik weer in de trein richting huis, het was een heerlijk dagje en het was ontzettend leuk om Amsterdam al rennend eens als toerist te ontdekken. Ennuhh.. wat vind je van die onwijs toffe tight die ik aan had? Op Instagram kreeg ik unaniem positieve reacties, als je wilt weten waar je hem kunt shoppen kun je even hier kijken.

Jep, een toffe middag met gezellige mensen!
Heb jij wel eens een stad al rennende verkent?

 

 Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

Alle foto’s zijn geschoten door David Stegenga in opdracht van Odlo.

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Wilbert
    31 mei 2015 at 17:22

    Leuk verslag. Tip: verander “Kuip” (stadion in Rotterdam) in “Albert Cuyp” (markt in Amsterdam). Dan lijk je iets minder op een toerist.

  • Leave a Reply