2DAY'S POSTS

Serieuze voorbereidingen voor de Halve Marathon van Hoorn

wkae up with ..

Lui?!
Ik moet er aan geloven. Het trainen voor de halve marathon neemt zo niet echt een vorm aan. Wanneer ik tijd (of zin) heb loop ik een half uur buiten en hou het dan alweer voor gezien. Ik sloof me zo nu en dan uit in de sportschool en meld me aan voor leuke evenementen. Maar ook bij deze evenementen is de afstand niet langer dan 5/6 km..

Dus… het wordt tijd voor een drastische verandering. Ik wendt mijzelf tot een schema voor de halve marathon. In het nieuwe magazine van Runners World staan 3 soorten 12 weken schema’s voor de halve marathon. Voor de lezers; ik ga voor het tweede schema. Het gaat hierbij om 3 á 4 trainingen in de week. Die ik redelijk rustig opbouw.

Het vol kladderen van mijn agenda, gaf mij best al een goed gevoel, moet je nagaan als ik het schema echt ga volbrengen! Over 14 weken is het 2 juni 2013 en loop ik de halve marathon van Hoorn, gezien het schema train ik voor een tijd tussen 01:45:00 & 02:10:00, dus ik ben nu al benieuwd. Mijn streef tijd is 02:00:00, maar ik ben bang dat dat wel wat hoog gegrepen is. Maar ik ga er voor! Het schema moet in ieder geval als een stok achter de deur fungeren.

Elke week zal ik een update geven over mijn trainingen van de afgelopen week. Hoe gaat het? Hou ik mij eraan? Het zijn vragen die ik mijzelf nu al afvraag.

Mijn weekend
Voor vanavond trek ik mij terug op de bank. Over 1 uur ben ik te spotten, als het goed is, op Nederland 3 bij College Tour met Richard Gere. Twee meiden met knalgele jasjes aan ;)

Vanmiddag heb ik samen met mijn vader 4 uur lang over de motor beurs in Utrecht geslenterd. Echt ons jaarlijkse uitstapje en ik heb nu ook ein-de-lijk een motorpak aangeschaft! (Wordt het eindelijk tijd voor langere ritjes achterop de motor bij paps ;-) Ik heb vorig jaar een eerste motor les gehad, maar mijn rijbewijs komt pas na mijn studie. (money money money…)

Mijn weekend begint in ieder geval al goed! Morgen een dag werken, ’s avonds op verjaardag, zondag wordt het tijd voor studie én (jaja) hardlopen! Ik heb er zin in :)

Hebben jullie nog plannen voor het weekend?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Andrea
  22 februari 2013 at 20:03

  Ik zit voor de tv!

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   25 februari 2013 at 10:40

   Helaas kwam ik niet in beeld :(( Maar het was al leuk om erbij te zijn! Wat vond je er van?

 • Reply
  janie van der heijden
  22 februari 2013 at 20:08

  Succes! Ik ga je zeker volgen!

 • Reply
  Elsa
  24 februari 2013 at 13:55

  Goed bezig! Met zo’n schema in je agenda plan je je trainingen veel makkelijker in. (“Sorry, ik kan niet, ik móet 15 km hardlopen vanavond…”)
  Ik ben heel benieuwd hoe het je vergaat met het schema.
  Ik had voor vanmorgen een 10 km loop in de agenda staan. Erheen gefietst, blijkt die afgelast te zijn. Wel begrijpelijk (ca. 7 cm sneeuw), toch jammer. Weer terug gefietst en met een loopmaatje het bos in gedoken. 14 km heerlijk gelopen in de verse sneeuw.

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   25 februari 2013 at 10:36

   Goed bezig joh! Ja vandaag is officieel de eerste dag. Voor vanmidag/vanavond staat er een 45 minuten durende ontspannen duurloop op het schema. Ik ben erg benieuwd :)

  Leave a Reply