2DAY'S POSTS DIARY RUNNING

Week Update # 2 – 7 Trainingen

Oké, oké, het was een beetje rustig op Girlontherun, maar dat is soms een best goed teken. Ookal zou ik het liefste elke dag bloggen, dat zit er gewoon niet altijd in. Maar.. mijn wekelijkse update mogen jullie wél van mij eisen. Dus hier ben ik dan, in mijn joggingbroek, op de bank, lekker rozig van een hele dag buiten werken op de TCS  Marathon na een warme douche, met een verse update van mijn trainingen deze week. En dat waren er veel, zeven, om precies te zijn. Lees je mee?

Maandag
Nieuwe week, nieuwe kansen. Vanaf nu het doel? Wel 7x trainen, maar in 6 dagen tijd. Zo heb ik toch nog een rustdag (thanks lieve lezers voor dit idee!).  Gisteren liep ik nog een PR tijdens de Ajax run op de 10k (in 45:54) en deze ochtend stond ik alweer buiten voor een hele rustige herstelloop. Ik liep 5,5 kilometer met een gemiddeld tempo van 6 min 45 / kilometer. Loslopen met een fijn muziekje in. Top!
Rond etenstijd verkaste ik alweer naar de sportschool, waar ik enkel wat wandelde op de loopband om vervolgens heel kort even wat oefeningen te doen. Dit werd abrupt verstoort door een telefoontje, waardoor ik weer even achter de pc moest kruipen en dus naar huis moest gaan. Balen! Maar misschien achteraf gezien helemaal niet zo erg ;)
Resultaat: Benen voelen goed! Zelfs na gisteren en vanochtend trainen. Herstel gaat steeds sneller en beter. Lekker!! 

Dinsdag
Zoals jullie wel weten, baantraining dag. En niet zo maar eentje, nee een bijzonder. In plaats van op de baan metertjes te maken, gingen we nu off-road. Jep, crossen! Heuveltje op, heuveltje af, kriskras door het gras, over hele lage hordes en bankjes, onder een stang door en een klein stukje door het zand. Hele andere koek dan hardlopen, geïnspireerd door het crosslopen schreef ik dan ook een informatief stukje erover, gewoon voor  het geval je hart sneller ging kloppen door het stukje hiervoor ;).
Crossen viel mij zwaar, sneller in de verzuring, zachtere ondergrond en dus meer energie kwijt, en minder grip. Maar ook heel bevredigend. Juist omdat het zwaarder is. Je meerder spieren pakt in je enkels en je veel meer moeite moet doen om op tempo te blijven.
Resultaat: Smaakt naar meer, maar dan moet ik ook de juiste schoenen gaan aanschaffen. (Toch wel een vereiste!) Wellicht later deze maand?

Woensdag
Kickboksdag en meteen de laatste. Alhoewel het nog steeds erg leuk was, kom ik er wel een beetje op terug. Ik ben nogal blauwe-plek-gevoelig en werd dan ook de volgende dag wakker met blauwe plekken rond mijn enkels, pijnlijke schenen en zelfs een iets dikkere enkel. Wellicht een combinatie van het crosstrainen (extra belasting van je enkels) en vervolgens het trappen tegen een zak wat nog nieuw is.
Resultaat: Afijn, ik werd er niet happy van.

Donderdag
Want vandaag voelde ik het tijdens het lopen. En toen ging er een belletje rinkelen: Gave sport, maar deze combinatie is nu (nog) niet best. Ik wil beter worden in hardlopen en kickboksen zou als ‘tussendoortje’ voor ontspanning moeten zorgen, door de pijnlijke plekken voelde dat niet meer zo. Uiteindelijk wel lekker getraind! Een shortie, want ik zat middenin mijn studiewerk, 4,5 kilometer, op lekker flink tempo. Om mij vervolgens weer op het studeren te storten.
Resultaat: Het vele trainen begint nu al als normaal te voelen! Happy mee!

Vrijdag
Dit is zo’n dag waarin in één keer van alles samen komt. Zo stap ik begin van de middag in de auto richting de Expo van de TCS Amsterdam Marathon om de collectie van Lornah Kiplagat te bekijken (Gaaaaaf!), waarover ik binnenkort meer vertel op mijn blog, ook ontmoet ik haar in het echt, helemaal GAAF! Vervolgens hup in de auto terug en de hardloopschoenen aan. Met 1,5 km warming-up plant ik mijzelf op de loopband voor interval training.Eerst een warming-up nog even van 5 minuten, en vervolgens 2 minuten interval, van 11,5 km/u  naar 15-16 km/u. Dit 5 keer en vervolgens nog 10 minuten uitlopen. Bracht de teller in totaal op toch weer om en nabij 6-7 kilometer. Lekkur!
Daarna ging ik samen met mijn gymbuddie door het krachthonk in voor de gebruikelijk lunges, squats, buikspieren etc.
Resultaat: Bijna 2 uur in de sportschool geweest! Allebei verbaasd, maar zo blij! Dit gaat de goede kant op :)

Zaterdag
Uit mijn werk besluit ik snel naar buiten te gaan, om 18.00 sta ik dan ook buiten de deur. Ik moet voor het donker thuis zijn i.v.m. mijn kledingkeuze en een arme hond die uit moet. Ik besluit een heuvel interval te doen. Warming up, en vervolgens steeds diezelfde heuvel in volle vaart op en herstellend afdalen naar beneden. Dit herhaal ik vijf keer, alvorens ik met de cooling-down begin.
Resultaat: Dit was training zeven. I did it! En het voelde lekker.

Zondag
Vandaag was ik van 8.45 – 18.00 in en rondom het Olympisch Stadion te vinden. Ik mocht een hele dag aan het werk voor de TCS Amsterdam Marathon en dat was gaaf! Wat een sfeer, wat een mensen, wat een afstanden! Voor mij was het een rustdag (hoewel ik uiteindelijk ook de 18 km met wandelen aantikte), maar voor jullie was het een dag van presteren. En dat deden jullie. Mijn neef liep de marathon, van harte gefeliciteerd! Ik ben zo trots op je! Gabriella, Laura, David en Marieke, jullie ook van harte met jullie halve marathon prestaties! En laten we de HalfCrazyRunnersCrew niet vergeten, ik kwam ze in de ochtend tegen (Roos, Marlous en Erik), zij liepen alle 3 de marathon,maar ook Eva en Lianne die ik nog (met mijn gestresste kop) tegen het lijf liep, ook zij volbrachten de marathon, toppers!! En nu vergeet ik er nog veeeel te veel, maar iedereen die aan de start stond (van de 8 k tot de 42,2) jullie zijn gaaf. En volgend jaar hoop ik met jullie te starten :D
Resultaat: Rustdag voelde niet helemaal als een rustdag voor mijn benen, ach, we zien het morgen wel weer. Het was de perfecte afsluiting!

Conclusie
Het 7 keer trainen is CHECK, DONE, FINISHED. Nu volhouden. Toch merk ik wat op: Waar is mijn duurloop gebleven? Een snelle 10 zonder duurlopen gaat natuurlijk niet samen.  Dus ik heb weer iets om door te werken in mijn trainingen :D en wellicht dat de (iets meer) vrije tijd die eraan komt ook wel meehelpt ;)

En nu jij: HOE GING HET? HOE WAS HET? Liep je ook?
Of mocht je net als ik supporteren? Wie was vandaag jouw Super Hero?

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Gabriella
  19 oktober 2014 at 20:02

  Jeetje wat een drukke week! En dan vandaag ook nog heel de dag in touw geweest, bikkel! Heb je helaas gemist maar wel tof dat je het een beetje gevolgd heb (oké was ook niet te missen op instagram en Facebook

  • Reply
   Girlontherun
   20 oktober 2014 at 18:12

   Dankjewel Gab! Jaa, en ik ben zo trots op jou met je prestatie op de halve! Top Tijd!

   • Reply
    gabriella
    21 oktober 2014 at 12:05

    wat lief!!! zo’n top tijd ga jij zeker weten ook nog een keer lopen!!!

 • Reply
  Manon
  20 oktober 2014 at 04:24

  Pfoeh je hebt echt heel veel gedaan! Ik heb niet één keer hardgelopen afgelopen week, shame on me :(

  • Reply
   Girlontherun
   20 oktober 2014 at 18:13

   Ojee! Hoe kan dat nou? :( Deze week ga je hardlopen, ik voel het :D

 • Reply
  Marieke
  20 oktober 2014 at 07:37

  Wow, wat een week! Respect! En wat lief dat je mij noemt in je blog, dankjewel! X

  • Reply
   Girlontherun
   20 oktober 2014 at 18:14

   Dankjewel Marieke, Jaa, ik heb echt nog aan je gedacht. Zo goed van je! En je PR gaat zeker komen met Rotterdam! :)

  Leave a Reply