2DAY'S POSTS DIARY

Week Update #3 – 5 Trainingen

En het is alweer zondag, nog een week voorbij. Terwijl hier de openhaard al lekker warm aan het knisperen is, mijn koude voeten alweer in donzige pantoffels zijn gestopt (ja echt!) en het plaidje al fluffy op mij wacht, nog even gauw een week update, van een week die eigenlijk niet eens zo heel erg lekker ging… 

Maandag
En die moet je er ook tussen hebben, het is niet altijd rozengeur en manenschijn. Dus om de toon voor die week alvast te zetten: Geen training op maandag. Ik besloot even een rustdag te nemen, hoewel ik nog met een vriendin in overweging was om uit studie naar de sportschool te gaan, hield hoofdpijn bij dat idee mij tegen. In plaats daarvan begaf ik mij op tijd in bed!
Resultaat: Stiekem trots, want luisteren naar je lichaam is een vereiste (waar we allemaal wel eens moeite mee hebben)

Dinsdag
Het regent, het stormt. Yak! In de ochtend begeef ik mij alvast naar de sportschool, met dezelfde vriendin waarmee ik eigenlijk gisteren al zou gaan. Voor we het weten zijn we ruim 2 uur (!) verder. Deze training telt voor 2: eerst 45 minuten op de loopband, met daarin een interval en nog 5 minuten helling rennen. Vervolgens zijn we nog los gegaan met krachttraining.
Resultaat: Blij! Maar wow, wat vloog de tijd toch weer om! Terwijl het blijft door regenen besluit ik in de avond geen baan/cross training te pakken, maar verstandig de nerd uit te hangen achter mijn laptop. Tja, het afstuderen begint al aardig dichtbij te komen!

Woensdag
Ik merk aan mijn lichaam dat ze deze week niet in top staat is. Ik ben steeds heel erg moe, slaap sinds 100 jaar ineens nachten aan één door, gewoon letterlijk tot aan mijn wekker, en dat is vrij nieuw voor mij. Vandaag besluit ik nog voor het eten te gaan lopen, met verlichting en al duik ik de weg op. Omdat mijn hoofd zo loom is besluit ik gewoon lekker te lopen zoals ik wil en dat blijkt een pittig tempoloopje te worden. Met 6 kilometer ruim binnen het half uur kom ik tevreden weer thuis, zo’n loopje had ik nou net even nodig. Verstand op nul en gaan.
Resultaat: Soms moet je ook gewoon even lopen omdat je lekker wilt lopen. En dat werd vandaag de keuze!

Donderdag
En ook donderdag besluit ik om weer te gaan lopen, deze keer met het doel weer wat meer kilometers te maken én voor het donker thuis te komen. Maar na een hele dag blind staren op een computer, daardoor minimaal eten, voelt deze run zo belabberd. Op rustig tempo eindig ik hem met 8,2 kilometer. Eenmaal thuis ben ik wel weer in betere stemming en ik vier het met een avondje rustig op de bank.
Resultaat: Lichaam wil rust. Die ga ik haar geven!

Vrijdag
En vandaag breekt die eerste dag aan, ik ervaar lichte pijntjes in mijn voet, waar ik eerder geen last van had. Het zal ongetwijfeld samenhangen met het vele trainen. Dus uit luiheid en tijdnood (leuke combi) besluit ik de sportschool over te slaan, ook deze dag stond weer in het teken van beeldscherm staren voor studie.
Resultaat: Een tikkie onrustig door het niet sporten, maar ook wel even lekker!

Zaterdag
En dit is rustdag nummero twee. Geen training. Ik besluit mijn lichaam haar rust te gunnen en uren slaap in te halen (heerlijk dat uurtje extra!!). Op mijn werk vroeg ik nog advies aan mijn collega’s, die de oorzaak van mijn pijntjes in mijn voet ook wijten aan het opvoeren van mijn trainingen.
Resultaat: Hmm… die beredenering is het serieus nemen waard. Stond hij niet in mijn eigen geschreven lijstje? Als je last krijgt van pijntjes, pas dan op? 

Zondag
Vandaag gaat mijn wekker om 8:00 en een half uur later sta ik buiten. Eindelijk weer eens een duurloop op de planning. Op een lekker hobbel tempo ga ik van start en ik geniet er oprecht van. Met 13,5 kilometer op de teller kom ik weer thuis aan. Wat een heerlijk begin van de dag! Vooral als je daarna nog moet werken, dan ben je tenminste echt al wakker en vol van energie. En het is nog lekkerder als je vervolgens thuis komt (in het donker alweer! :() en er niet meer uit hoeft voor een training, maar heerlijk met de openhaard aan op de bank kunt ploffen.
Resultaat: Een leerzame, maar zware week. Genoeg leerpunten om weer mee aan de slag te gaan!

 Het moge duidelijk zijn: mijn lichaam vraagt naar meer rust tussen de training door. Of in ieder geval, mijn spieren in mijn voet trekken het nog niet. Tijd om daar de aankomende week maar eens rekening mee te houden!

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply