2DAY'S POSTS

6 Redenen waarom elke vrouw zou moeten hardlopen

Hardlopen is dé sport voor vrouwen. Daarom hier de 6 redenen waarom jij zou moeten hardlopen, want you will love it!

♥ Hardlopen cleares the mind
Een welbekende uitspraak. Vaak hoor ik meiden zeggen: het ontspant helemaal niet, ik raak alleen maar gestrest van dat lopen. Maar dat komt omdat je lichaam moet wennen aan het hardlopen. De kracht van herhaling is hier van toepassing. Zodra je lichaam begint te herkennen dat je weer gaat hardlopen, zal zij zich automatisch aanpassen. Hierdoor gaat het gemakkelijker en heb je tenminste écht de tijd om je hoofd even leeg te rennen. Een gewichtheffer duwt ook niet de eerste keer 100 kilo boven zijn hoofd, mét een glimlach!  

♥ Je zelfbeeld veranderd positief
Door regelmatig hard te lopen zal je zelfbeeld ook gaan veranderen.  In plaats van alleen maar te kijken naar die kipfiletjes onder je armen, of dat vetrolletje die over je broek heen hangt,  leer je je lichaam te waarderen. Jou lichaam kan zoveel meer. Het laat jou met wat training 5 kilometer achter elkaar hardlopen, mét een glimlach! (En misschien wel een vetrolletje minder!)

♥Het is eigenlijk best goedkoop!
Hardlopen is eigenlijk één van de goedkoopste sporten. Je schaft een mooi paar hardloopschoenen aan, een setje hardloop kleding en je kunt de deur uit. Tegenwoordig heb je tights & shirtjes in allerlei kleuren en vormen, maar om te beginnen kun je ook gewoon even een rondje lopen door de Decathlon. Zeker dat jij voor een paar tientjes helemaal ready bent! Niks geen dure sportschool abonnementen waar je jaren aan vast zit, maar gewoon wanneer jij wil & zo goedkoop als jij wil! 

♥ Nieuwe mensen leren kennen
Je zou het misschien niet denken, maar hardlopen is eigenlijk een hele sociale sport. Er zijn ontzettend veel leuke evenementen voor hardlopen waar je altijd wel iemand tegen komt en mee in gesprek raakt. Je deelt immers dezelfde passie, maar met een eigen verhaal!

 ♥ Slapen als een roosje
’s Avonds hardlopen. Het kan weer! Het blijft tot laat licht, dus je hebt ’s avonds nog tijd zat om te hardlopen. Doordat je de hele dag al druk bent geweest en ’s avonds ook nog veel energie gebruikt tijdens het hardlopen, zul je slapen als een roosje!

♥ The NEW happy you!
Stel jezelf doelen. Wil je bijvoorbeeld binnen 3 weken de 5 kilometer aan één stuk door kunnen lopen? Zoek een schema op en GA! Ik kan het je nu hier vertellen hoe het voelt zodra je je doel bereikt, maar het is nog veel beter als jij dat zelf gaat voelen. Want wauw, dat is echt het meest onbeschrijfelijke en fijnste gevoel in alle tijden!

Ervaar het zelf en ga vanavond nog de deur uit!
(Laat je mij hieronder even weten hoe het was?!) 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Janie
  16 mei 2013 at 08:42

  Ha Kirsten!

  Wat word ik blij van dit stukje! Eén en al herkenning! Het hardlopen heeft zoveel positieve dingen in mijn leven gebracht. Allereerst het fijne gevoel dat ik ervan krijg. De rust in mijn hoofd, het genieten tijdens mijn loopjes. Daarnaast is mijn lichaam erg veranderd sinds ik hardlopen combineer met core-stability en krachttraining. Ik merk dat ik steeds trotser op m’n lichaam word en dat mijn eigenwaarde toch verbeterd is in vergelijking met een tijdje geleden. Kritisch blijf ik toch altijd wel naar m’n zelfbeeld…

  Qua hardloopkleding kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Ik loop in hardloopkleding van Leontien en Decathlon. Leuk en betaalbaar. Enige waar ik echt in investeer zijn mijn hardloopschoenen en de compressiekousen van Herzog. Dat zijn 2 hele belangrijke dingen.

  Daarbij heb ik via Social Media vele leuke contacten opgebouwd met andere lopers. Het is erg leuk om in contact met elkaar te komen over dezelfde passie die je deelt en elkaar te motiveren En inderdaad ontmoet je elkaar zo af en toe eens tijdens een leuke evenement. Zo ga ik a.s. 26 mei bij de Vestingloop in Den Bosch weer wat mensen zien en er mee bijkletsen!

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   17 mei 2013 at 15:34

   Leuk dat jij je zo herkent!! Je hebt helemaal gelijk! Er zijn zoveel mooie kanten aan hardlopen, ik geloof er echt in dat iedereen er van kan genieten!

 • Reply
  cynthia
  26 februari 2014 at 15:11

  Ik ben ook zeer gelukkig met mijn passie voor hardlopen. Ik zou er mijn leven wel aan willen wijden, maar helaas moet er ook gewerkt, gestudeert etc worden.. Hardlopen heeft mijn leven en mijn visie veranderd en ik ben een andere vrouw! Ik kan het echt iedereen aanraden, want eenmaal de kritieke fase nabij, ben je een junkie!

  Leuk blog! Greetz Cynthia

 • Reply
  Marjan
  22 april 2014 at 18:21

  Hoe vind ik de flow. Ik loop regelmatig 2 x per week 5 a 8 km maar nog steeds ben ik niet verslaafd. Het blijft altijd een opgave maar tja ik vind het wel heel leuk en zo makkelijk dat je gewoon kan gaan wanneer je wilt. Dus wie weet komt het nog eens.
  Heerlijk blog trouwens

 • Leave a Reply