2DAY'S POSTS EVENTS INFO RUNNING

8 Get Race Ready tips voor Nike WOTN 2014

Ben jij al helemaal klaar om de Nike We Own The Night run te lopen? Je doet toch wel mee? Ik zet nog even een aantal tips op een rijtje om je helemaal race ready te stomen: 

Vanaf vandaag heb je nog (met deze dag meegeteld)  2,5 dag om race ready te worden. Dus dat betekend:

1| Het weerbericht in de gaten houden. Het lijkt erop dat het zaterdag tropisch warm wordt. Zeg maar gerust: 29 graden. Het koelt in de avond wel af (gelukkig is de start pas om 22:30), maar de kans dat het nog klammig of warm is na zo een dag is groot. Bereid je dus voor. Leg een setje klaar die zomerse temperaturen aankan. (Lange mouwen en pijpen zijn dan uit den boze!)

2| Je tas klaar maken. Gelukkig hoef je niet aan veiligheidsspeldjes te denken (ik vergeet die dingen altijd) want je hebt een racebib die je aan je schoen vast kunt maken. Het nadeel? Het is klein en van papier. Voor je het weet ben je het kwijt, net zoals de bandjes voor het juiste startvak en eventuele gasten. Stop ze alvast in een afsluitbaar gedeelte van je tas die je meeneemt. Gewoon voor de zekerheid. Bedenk je daarnaast wat je allemaal mee wilt. Write it down.

3| Je outfit uitkiezen. Qua shirt ben je snel klaar, want natuurlijk lopen we allemaal het blauwe Nike shirt (hij is leuk!). Maar als het op het onderlichaam aankomt, zorg dan dat je twee keuzes hebt om in te lopen. Een korte broek of short en een langere tight. Zo kun je zelfs nog op het laatste moment switchen. Zorg dat je schone sokken hebt die fijn zitten en vergeet niet om je sportbeha klaar te leggen. Ga voor schoenen waar je vaker (langere afstanden) op hebt gelopen, ook al zijn je nieuwe nog zo flitsend en leuk, laat ze thuis. Want blaren of afbrokkelende teennagels zijn het avontuur niet waard.

4| Eigenwijs zijn? Geen probleem! Want: die nieuwe schoenen staan zoveel leuker bij mijn outfit? Maak dan van deze tip gebruik; Neem een paar extra schoenen mee (in dit geval je ‘oude’ loopschoenen). Draag je nieuwe tot vlak voor de start, zodat je eerst kunt shinen op je nieuwe schoentjes. Sowieso is het heel fijn om na je race andere schoenen aan te trekken. En ga je daarna uit? Vergeet dan je hakjes niet!

5| Zorgen dat je iets te eten bij je hebt. Zowel voor ervoor als erna. De race begint pas om 22:30, dus met een simpele rekensom zou je gemiddeld rond 23:30 finishen. Dat is best laat. Vooral wanneer je daarna aan de drankjes (lees: alcohol) slaat na net 10 kilometer gezwoegd te hebben. Zorg dat je zelf iets bij je hebt, iets wat je lekker vindt en wat vult. Vooral als je daarna nog Amsterdam in gaat, je wilt de avond immers leuk afsluiten en niet ergens hangend in de bosjes.

6| Je route plannen. En dan bedoel ik niet die van de race, maar die van jezelf naar de race en terug naar huis. Gelukkig zijn de verbindingen met Amsterdam redelijk goed te doen, maar het kost net even wat meer tijd dan dat je op een zondag middag loopt. Gaat er nog een nachtbus? Wanneer vertrekt de laatste of eerste trein?

7| Je telefoon opladen. Zorg dat je telefoon helemaal opgeladen is als je je huis verlaat. Misschien neem je hem mee tijdens het lopen voor muziek , om je run te tracken, foto’s te maken van het event of om simpelweg bereikbaar te zijn. Dat laatste is belangrijk. Zorg dat je bereikbaar blijft, het blijft Amsterdam en het blijft een late run.

8| FUN! Het parcours ziet er leuk uit met een route langs de bijzonder hotspots door het centrum. Of we een snelle tijd gaan neerzetten? Dat is nog even afwachten. Maar geniet van het evenement, en oja;  Wees op tijd. Ik heb gehoord dat Eva Simons vooraf komt optreden en geloof mij, vorig jaar zette ze echt een show neer!

Ik ben er zeker bij en ik kom zo snel mogelijk na mijn werk richting Amsterdam. Ik start in startvak 1 en zal na de finish ook nog wel even blijven hangen op het evenement. Zie je me voorbij komen voor of na de run? Trek me dan please aan mijn mouw of roep heel hard mijn naam. Ik vind het namelijk altijd ontzettend leuk om jullie in real life te spreken!

See you Saturday?
Liefs, Girlontherun
Kirsten

PS. Grote kans dat ik de outfit op bovenstaande foto draag!

Volg Girlontherun ook op Instagram & Facebook!:)

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Linda
  5 juni 2014 at 07:55

  Ik ben er klaar voor (denk ik of nee eigenlijk hoop ik), nog een tip, drink wat water overdag, zo zorg je dat je goed gehydrateerd blijft, al is water drinken zaterdag uberhaupt nodig volgens mij!

  • Reply
   Girlontherun
   5 juni 2014 at 07:57

   Dat is een hele goede en belangrijke!!
   Tot zaterdag!:-)

 • Reply
  Sierd
  5 juni 2014 at 08:09

  Veel succes en veel plezier alvast topper en goed drinken van te voren en ook eten. Ik geloof in je

  Sierd

 • Reply
  Marloes
  5 juni 2014 at 20:28

  Have fun! ik ga ‘m helaas missen :( Super jammer, want vorig jaar was het echt heel tof!

 • Leave a Reply