2DAY'S POSTS Dam tot Damloop

Dam tot Damloop training | Week 5

Vandaag komt ook mijn laatste trainingsweek op z’n einde, vijf weken zijn voorbij gevlogen als je het mij vraagt. Dit weekend is het alweer zover! Tijd voor een laatste Dam tot Damloop trainings update dus :)

Mijn voorbereiding in de laatste week was alles behalve top… Met een flinke migraine aanval die vorige week donderdag startte, zaterdag afzwakte en zondag weer keihard opkwam en tot woensdagmiddag (gisteren) aanhield zag ik mijn Dam tot Damloop al in het water vallen. Lopen zou ik, maar ook binnen mijn gestelde tijd? Ik was er niet meer zo zeker over.

Na een week geen training niks, alleen maar veel uren slapen en af en toe werken besloot ik gisterenavond erop uit te gaan. Ik was al een paar uur hoofdpijnvrij en moest en zou nog één keertje lopen voor de Damloop. Puur om te weten dat ik het nog kan. En zodat mijn lichaam zich zondag niet rot schrikt :)

Na overleg met mijn trainer besloot ik  voor een 6 kilometer run te gaan, waarvan 2 x een kilometer op mijn wedstrijd tempo van 5:00 min/km. Uiteindelijk liep ik die twee keer een kilometer op ongeveer 4:40 / 4:50 min/km, maar dat had te maken met mijn horloge die niet helemaal meewerkte (ik begreep het al niet, mijn tempo was veel te hoog en nog kwam ik niet onder die 5 minuten de km. Bij mijn rondetijd herstelde het horloge zich en bleek ik veel te hard te gaan).

Ookal kan ik beter niet meer ‘zwaar’ trainen in de week voor de Dam, het feit dat ik die tempo’s goed volhield gaf mijn zelfvertrouwen wel de nodige boost. Met als eindresultaat 6 kilometer in 31 minuten was ik helemaal tevreden. Gaat het dan toch nog lukken zondag?

Met de hoge temperaturen in het vooruitzicht, mijn afgelopen week in het achterhoofd en mijn doelstelling van 1 uur en 20 minuten of lager, ben ik stiekem best een beetje zenuwachtig voor a.s. zondag. Toch verzacht ik de druk bij mijzelf: wat ik ook voor tijd loop, het zal sowieso een PR zijn, aangezien ik nog niet eerder een snelle 10EM liep. Zondag gaan we het meemaken! :D

Voor nu houd ik volledige rust, aangezien bij drukte de hoofdpijn wel weer eens lichtjes opkomt, probeer ik stress te vermijden. De focus ligt nu op zondag en dan gaan we gewoon knallen!

Wat is jouw doelstelling voor zondag? (Hoeft geen tijd te zijn!)
Liefs, Girlontherun
Kirsten

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Linda
  18 september 2014 at 11:23

  Mijn doelstelling is uitlopen. Ik had eerst een tijd in mijn hoofd maar tijdens de trainingen bleek dat het niets was. Ik heb het nu op uitlopen gezet en weet niet of ik volgend jaar weer zo een eind gaat trainen. Ik vind 5 en 10 kilometer om te trainen nu leuker!

  • Reply
   Girlontherun
   19 september 2014 at 20:47

   Heel goed, het blijft inderdaad een lange afstand. En die kortere afstanden zijn én makkelijker te trainen qua tijd én je kunt ze sneller lopen hihi :) Succes zondag!!

 • Reply
  Nathalie
  18 september 2014 at 12:43

  Heel veel succes!!

  • Reply
   Girlontherun
   19 september 2014 at 20:48

   Dankjewel Nathalie!!!

 • Reply
  Bente
  18 september 2014 at 12:59

  Ik heb mijn tijd helemaal los gelaten. Ik wilde toen ik me inschreef onder de 1.30 lopen, maar dat zit er op dit moment denk ik niet in. Ik hoop nog steeds op tijd hersteld te zijn (afgelopen zondag een spier in mijn nek verrekt), verder ben ik altijd super traag in de warmte dus ik ga gewoon genieten van de run! :)

  • Reply
   Girlontherun
   19 september 2014 at 20:49

   Heel goed! Ah, heb je er nog steeds last van? Wat naar!! Hoop voor je dat er een klein wondertje ontstaat en je nek ineens weer helemaal fijn voelt! Succes zondag!!

 • Reply
  Emma
  21 september 2014 at 10:14

  Zie net op tv dat je je doelstelling hebt behaald! 1:18 netjes!!!

 • Leave a Reply