2DAY'S POSTS BOOKS REVIEW WIN

Recensie Boek: Het Geheim Van Hardlopen + WINNEN

Het boek ‘Het Geheim van Hardlopen’, geschreven door Hans van Dijk en Ron van Megen verdient aandacht. Ben je al een tijdje aan het trainen? Heb je de smaak te pakken? Wil je meer? Lees dan vooral de recensie van dit boek, want voor de loper die graag nog meer uit zijn of haar training haalt, is dit boek een must-have in de boekenkast. En jep: Hij gaat mee als winactie nummero 5! :)

Toen ik het boek binnen kreeg, viel mij het gewicht op. Een stevig boek met veel bladzijdes. Toen ik er vluchtig doorheen bladerde oogte het boek wat ‘simpel’, doch kleurrijk. Ik kijk misschien iets teveel vanuit de vormgeving, maar die vond ik gewoon niet zo heel denderend. Afijn, als je wilt weten of het boek goed is, moet je er niet naar kijken maar het lezen. En dat deed ik!

Wat kun je verwachten?
Een boek bomvol informatie. Het boek bevat de volgende delen: 1 – De basis van hardlopen, Deel 2 – De wetenschap van hardlopen en als laatste: Deel 3 – De mythes van hardlopen en meer. Zonder dat je het door hebt werk je eigenlijk flinke wetenschappelijk teksten weg, maar dan op een hele aangename wijze geschreven. Dat het boek geschreven is door hardlopers merk je direct, aan de manier van schrijven, maar ook aan het feit dat zij zichzelf als voorbeeld geven ter ondersteuning van de soms pittige theorie. Terwijl je het leest schieten de gedachte ‘O, dat zit zo!’ en “Oja, Slim!’ door je hoofd.

Alle teksten worden veelal bijgestaan met handige afwerklijstjes, kant-en-klare formules, voorbeeld schema’s en foto’s. De hoofdstukken zijn kort en bondig, hierdoor leest het snel door en heb je dus niet helemaal door dat je behoorlijk diep verzeild raakt in alle theorieën die er zijn over hardlopen. Zelf geven de schrijvers aan dat ze met veel plezier tal van boeken over hardlopen hebben gelezen, maar geen hadden gevonden waarmee je nauwkeurig kunt berekenen wat de invloed is van alle factoren die je prestaties beïnvloeden. Zaken als training, voeding, gewicht, leeftijd, loopstijl, wind, heuvels, temperatuur (en ga zo nog maar even door..) komen dan ook uitvoerig aan bod in dit boek. ‘Omdat we zo een boek niet konden vinden, hebben we het uiteindelijk maar zelf geschreven’, aldus de heren.

Met in totaal 216 bladzijdes aan kennis, onderzoeken en informatie over één onderwerp ben je als fanatiek hardloper in de zevende hemel. Het is er eentje die in je collectie behoort, die je er even bij pakt wanneer je denkt ‘hoe zat het ookal weer’. Een naslagwerk en een motivator. Maar vooral: Heel erg veelzijdig. Een boek voor elke leergierige hardloper!

Titel: Het Geheim van Hardlopen
Druk: 2e Herziende Druk
Auteur: Hans van Dijk en Ron van Megen
Prijs: €19,95 via bol.com
Uitgever: NedRUN Publisher
ISBN:  9789082106916

Meedoen & winnen
Zoals jullie misschien wel weten inmiddels, hoef je geen gekke like of deel acties te doen om dit superboek te winnen. Het is kerst & geen speurtocht! :) Laat gewoon een reactie achter waarom dit onmisbare boek onder jouw (of iemand anders) kerstboom moet liggen!

(En don’t worry, je kunt met elke winactie meedoen. Alle winnaars worden namelijk in één keer bekend gemaakt op 16 december!)

Good luck sweeties!

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

Winactie 1: 4x Kari Traa Baselayer
Winactie 2: Adidas Originals Iphone hoesje
Winactie 3: 12x New Balance geurballetjes
Winactie 4: SpiBelt met 2 zakjes

16-12-2014 Update: Winacties Gesloten, Winnaars zijn al bekend gemaakt

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply
  Laya
  14 december 2014 at 19:35

  Ik zou boek zeer graag hebben zodat ik na het lopen even in de zetel kan duiken met dit boek. Na vele blessures hoop ik dat ik er nu gespaard van blijf. Dit boek zou me enorm motiveren om terug mijn oude loopgewoontes op te nemen.

  xx

 • Reply
  Cindy
  14 december 2014 at 19:51

  Als hardlooprookie kan ik nog heel veel leren en met dit boek kan dat ook, denk ik. Zodat ik gemotiveerd blijf!

 • Reply
  Karin
  14 december 2014 at 19:56

  Zoals jij het boek beschrijft maakt me helemaal enthousiast. Ben nu een paar maanden aan het hardlopen, zonder trainer, schoenen aangedaan en maar gaan lopen. Heb best wat vooruitgang geboekt maar soms mis ik de handvaten en kennis om nóg beter te worden en om te begrijpen waarom het de ene keer wonderbaarlijk vlot gaat en de andere keer niet vooruit kom! Heel graag zou ik dit boek willen hebben!

 • Reply
  Tess
  14 december 2014 at 19:58

  Een mooi boek om straks op vakantie te lezen en daarna toe te gaan passen op weg naar de Boston Marathon via de Amsterdam marathon :-)

 • Reply
  leo
  14 december 2014 at 20:08

  Heerlijke leesstof die ik op mijn leeftijd nog vast goed kan toepassen. Ik wil hem zelf al aanschaffen maar als ik kan winnen, dan zou dat helemaal mooi zijn…

 • Reply
  janet
  14 december 2014 at 20:10

  Dear Santa all i want for christmas is “het geheim van hardlopen ” boek and Maria Carrey to shut up! Thnx

 • Reply
  Geke
  14 december 2014 at 20:11

  Leuk! Ben nu een half jaar aan het hardlopen en heb volgens mij nog veel te leren! Zo’n boek lijkt me dus erg chill om te hebben :)

 • Reply
  Manon
  14 december 2014 at 20:12

  Ik ben een zeer fanatieke loper en ben in alles geïnteresseerd wat met lopen te maken heeft. Ik vind het erg leuk om meer te leren over hardlopen en zou leuk zijn als ik die kennis kan toepassen en kan overdragen op mn werk (run2day)

 • Reply
  Marrit
  14 december 2014 at 20:29

  Leuke actie! Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn vader, een fanatieke hardloper! En oja, dan kan ik ‘m stiekem zelf ook lezen haha, want ik kan nog veeel leren!

 • Reply
  Anne
  14 december 2014 at 20:47

  Ik ben helaas redelijk blessure gevoelig en ben dan ook al tijden aan het zoeken naar de juiste loopstijl. Ik hoop dat dit boek mij kan informeren over wat voor mij de beste oplossing is en wat ik naast het hardlopen zelf kan doen om toekomstige blessures af te wenden!

 • Reply
  Linda
  14 december 2014 at 20:54

  Ik ben aan het trainen voor de halve marathon, daar naast begeleid ik mijn vader bij de 5km, hij heeft een half jaar niet kunnen rennen en we zijn bezig met langzaam opbouwen omdat hij langere tijd niet mocht trainen. Dit boekje is heel handig zodat mijn vader en ik er helemaal klaar voor zijn! Hij voor zijn 5 en ik voor mijn 21

 • Reply
  Giulia
  14 december 2014 at 21:15

  Ja, ik train al bijna 2 jaar. Ja, ik heb zeker de smaak te pakken. En JA, ik wil véél meer! Dit boek lijkt me een ideale motivatie en ondersteuning voor mijn training voor de halve marathon van Amsterdam in 2015!

 • Reply
  Mandy
  14 december 2014 at 21:39

  Dit boek komt zeker van pas in mijn voorbereiding voor m’n eerste marathon! Ik vind hardloopboeken altijd erg leuk dus deze wil ik graag lezen!

 • Reply
  Danielle
  14 december 2014 at 21:47

  Wat superhandig, een boek waar zoveel in staat!!
  Die heb ik nog niet hoor :)

 • Reply
  Marit
  14 december 2014 at 22:00

  Lijkt me een super leuk boek om te winnen om meer uit het hardlopen te kunnen halen en als motivatie om nieuwe doelen in het hardlopen op te stellen en te behalen!

 • Reply
  Anja
  14 december 2014 at 23:01

  Ten eerste leuke site hebben jullie! Ik lees hem met veel plezier! Ik wil het boekje graag winnen omdat ik na mijn blessure wel een positieve boost kan gebruiken…. Geloof namelijk dat ik mijn motivatie ook bij de fysio heb achtergelaten

 • Reply
  Alinda Bikker-Kooyman
  15 december 2014 at 06:42

  Ik zou dit boek graag winnen, door mijn zwakke knieën ben ik erg blessuregevoelig. Ik hoop juist door meer achtergrondinformatie beter te leren omgaan daarmee en ook vooral kansen zien ipv belemmeringen! Ik ben erg benieuwd :-)

 • Reply
  rianne
  15 december 2014 at 07:36

  Met in mijn hoofd dat er een verlof aan gaat komen deze zomer kan ik lekker wegduiken met dit boek zodat ik na mijn verlof weer snel fit kan worden! Hulp en motivatie zijn dan weer even heel erg welkom!

 • Reply
  Anne
  15 december 2014 at 08:17

  Ik ben onlangs weer serieus begonnen met trainen voor de CPC in Den Haag in maart en wil graag meer te weten komen over hoe ik het beste kan trainen. Daarnaast zijn natuurlijk tips & tricks van harte welkom!

 • Reply
  Bianca
  15 december 2014 at 09:05

  Dit is de leukste! Ik heb een vriendinnetje dat dit boek heel graag zou willlen! Ze is zo goed bezig met hardlopen de laatste tijd!

 • Reply
  Marleen
  15 december 2014 at 11:09

  Wauw! dit klinkt als iets dat mij ontzettend kan helpen! Ik heb vroeger altijd op atletiek gezeten, door school was dit allemaal niet meer haalbaar. Ik miste het hardlopen toch wel erg en ik ben nu terug op mijn oude vertrouwde hardloop club. Ik ben zeer geïnteresseerd in hardlopen en het is ook echt een passie van mij. Daarom lijkt mij dit boek hartstikke interessant en zou ik die heel graag willen winnen!! Zo kan ik mij meer verdiepen in hardlopen en ook mijn looptechniek. Ik hoop dat ik jou met deze nieuwe technieken uit het boek voorbij kan lopen over een aantal jaar, haha :)

  Groetjes, Marleen

 • Reply
  Iris van der Eng
  15 december 2014 at 12:17

  Ik train nog maar net en kan dus nog veel leren! Ik begin hardlopen steeds leuker te vinden naar mate ik er meer vanaf begin te weten. Ik ben dus erg benieuwd naar dit boek en kan wat extra motivatie zeker gebruiken!!

 • Reply
  Thalassa
  15 december 2014 at 14:02

  Dit lijkt me een leuk cadeautje voor mijn vriendje! Die is altijd wel bezig met theorieën achter hardlopen en wat nou ‘slim trainen’ is dus misschien steekt ie hier nog wat van op. ;)
  Zou leuk zijn om dit voor hem te mogen winnen. :)

 • Reply
  Margo
  15 december 2014 at 16:08

  Klinkt als een interessant boek dat ik zeker goed kan gebruiken! Ik heb eindelijk zelfstandig opgebouwd naar de 10 km en kan nu wel wat extra kennis gebruiken voor de opbouw naar de HM :)

 • Reply
  Jette
  15 december 2014 at 16:11

  Zou dit boek mij duidelijkheid verschaffen waarom ik het hardlopen na 5 jaar nog steeds zwaar vind maar het ook niet kan laten en een andere sport zoek?

 • Reply
  Claudia Vesters
  15 december 2014 at 16:26

  Sinds een aantal maanden heb ik een gezond BMI. Eindelijk was het zo ver dat ik kon beginnen met hardlopen. Dat vond ik eerst niet verantwoord voor mijn gewrichten. Ben ik blij dat ik het nu wel kan. Inmiddels ben ik echt verslaafd en loop 3 keer per week. Op zaterdag 10 km en op maandag en woensdag 5 à 6 km. Inmiddels krijg ik ook in mijn praktijk als gewichtsconsulente veel vragen over hardlopen. Daarom lijkt dit boek mij zo geweldig. Dan kan ik mensen er uiteindelijk meer over vertellen en wellicht ook enthousiasmeren om ook te gaan hardlopen!

 • Reply
  Sandra Schouten
  15 december 2014 at 16:27

  graag zou ik heb boek onder mijn kerstboom leggen voor mijn man. Zodat we samen kunnen gaan hardlopen !! Zelf loop ik ben ik op weg naar de 10 km die hoop ik dit jaar nog te halen!!

 • Reply
  Margot
  15 december 2014 at 16:37

  Oh, dit is leuk! zou ook nog eens een leuk verjaarskadootje zijn op de 16de

 • Reply
  Tineke
  15 december 2014 at 16:47

  Ik zou dit boek graag willen winnen. Ben vanaf januari gaan hardlopen (rennen met Evy) en heb een paar weken geleden mijn eerste hardloopevenement meegemaakt. 5 km. Niet te geloven. Wat een energie haal ik uit deze sport.
  Noem het hardlopen voor mij maar een soort therapie, om te laten zien dat ik door kan gaan vanuit mijn eigen kracht. Iets wat mijn helaas veel te vroeg overleden man tegen mij zei.
  “Doorgaan vanuit je eigen kracht, je kunt het!”
  Ik hoop in dit boek ook heel veel te lezen over mijn mooie nieuwe hobby, die mij helpt om me weer op te tillen, boven mezelf uit!

 • Reply
  Monique
  15 december 2014 at 16:56

  Leuke actie weer, net zoals allemaal bijna! Ben momenteel geblesseerd aan mijn scheenbeen, met een mooi boek erbij is het herstellen vast een stuk leuker :-)

 • Reply
  Esther
  15 december 2014 at 17:02

  Dit boek zou voor zowel mezelf als mijn moeder en mijn zusje wel heel handig zijn! Zelf liep ik in oktober mijn eerste marathon en lees zoveel mogelijk over hardlo

 • Reply
  Silvia
  15 december 2014 at 17:03

  Ik loop nu zo’n negen jaar en weet, ondanks dat ik de vijftig al weer even gepasseerd ben en de laatste jaren met hartproblemen te kampen heb en daardoor inmiddels afhankelijk ben van een pacemaker, tot voor kort nog steeds mijn tijden aan te scherpen. Maar ik ben nog niet van plan me neer te leggen bij het mogelijk gegeven dat vanaf nu de tijden enkel terug zullen lopen.
  De lichamelijke ongemakken zie ik niet als hindernis maar als extra uitdaging. Dat betekend dat ik alles uit de kast moet halen om hier en daar een paar secondes van mijn tijden af te kunnen snoepen. Er staan vast tips in het boek waar ik mijn voordeel uit kan halen.

 • Reply
  Esther
  15 december 2014 at 17:10

  Wat een leuke actie! Zowel ikzelf als mijn moeder en mijn zusje kunnen dit boek goed gebruiken! Afgelopen oktober liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam en het liefst lees ik zoveel mogelijk over harldopen. Mijn liefde voor het lopen is ontstaan doordat mijn moeder zelf viel liep en mijn zusje is beginnend loper. Samen gaan wij voor KiKa de New York marathon lopen en daarom zouden we de extra informatie heeel erg goed kunnen gebruiken!

 • Reply
  Evelyne Salari
  15 december 2014 at 17:11

  Sinds een half jaar ben ik aan het hardlopen. Inmiddels heb ik zelf verschillende boeken over hardlopen gelezen en gekocht en die staan in mijn boekenkast. Dit boek ontbreekt nog maar staat wel bovenaan mijn verlanglijst. Ik hoef op mijn leeftijd (64) geen kampioene meer te worden maar er beter en vooral makkelijker door te gaan lopen heeft prioriteit.

 • Reply
  ienske
  15 december 2014 at 17:13

  Nu al vijf jaar aan het lopen, van het voorjaar een halve marathon gelopen maar sindsdien kom ik niet meer verder als vijftien km. Ergens gaat het niet goed maar waar??? Nu zou ik het ontzettend interessant vinden om te lezen hoe ik het moet gaan doen! !!!!

 • Reply
  Betsie
  15 december 2014 at 19:31

  Oh, dit boek lijkt me net iets voor mij! Ik kan hardlopen, maar daar heb je het ook mee gehad. Alle tips zijn welkom!

 • Reply
  Melanda
  15 december 2014 at 19:39

  Ik zou dit boek heel erg graag willen winnen om zo mijn hardlopende tienermeiden samen met hun trainers nog beter te kunnen ondersteunen! Die trainers hebben er wel verstand van, ik wat minder … na het lezen van dit boek heb ik hopelijk wat meer kennis en kan ik ze gerichter helpen om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen, kan ik meer zijn dan alleen een moeder die aanmoedigingen roept langs de baan of in het bos!

 • Reply
  Henny69
  15 december 2014 at 19:39

  Ik heb over dit boek vaker hele goede recensies gelezen, dus eigenlijk had ‘ie al lang op mijn nachtkastje moeten liggen. Wie weet is dit mijn kans …

 • Reply
  Danielle
  15 december 2014 at 20:34

  Dit lijkt me “het” boek voor de hardloper. Iets wat ik wel heel graag onder de kerstboom zou willen vinden. Lieve Kerstman doe deze hardloopster een plezier!

 • Reply
  Mireille
  15 december 2014 at 20:49

  Lezen is altijd al n hobby van mij geweest en sinds een paar jaar heb ik last van de hardloopverslaving! Een boek over hardlopen heb ik nog nooit gelezen : zou dit dus graag willen winnen om hier eens lekker in te duiken met de koude winterdagen. Ben nu wel erg benieuwd!!

 • Reply
  Elke
  15 december 2014 at 21:00

  Deze zou voor mij wel heel goed van pas komen. Ik loop sinds een tijdje twee keer in de week, maar heb er eigenlijk nog nooit veel over gelezen. Hoop dat ik door het lezen van dit boek nog gemotiveerder raak.

 • Reply
  Klazien
  15 december 2014 at 21:28

  Ik heb prikkels nodig om te gaan lopen. Ooit was er een tijd dat ik 10 km kon lopen. Door omstandigheden lukte het niet meer, kon ik niet meer rennen. Na ettelijke pogingen nu dan toch eindelijk weer de juiste vorm te pakken, maar nu volhouden… daar zou het boek o.a. bij kunnen helpen !

 • Reply
  Henriet
  15 december 2014 at 21:41

  Ik zou zo graag weer blessurevrij willen lopen. Alle tips zijn welkom. Ook m.b.t. juiste voeding zou ik nog veel willen weten. Lijkt me een boek dat ik zou zo verslinden..

 • Reply
  Annelyse
  15 december 2014 at 22:09

  Een week voor ik mijn marathon liep heb ik hem ook nog vlug doorgelezen en eruit gehaald wat ik nuttig achtte.
  Ik vond het wel zware kost, maar er stond best veel interessants voor mij in … ik ga trouwens veel naar de site om allerlei berekeningen te maken.
  bv. hoeveel ik moet afvallen om de marathon volgende keer binnen de 4u te lopen ;-)

 • Reply
  Thieu
  15 december 2014 at 22:52

  Sint heeft niet goed nagedacht
  En mij dit boek dus niet gebracht!
  Nu ligt hij vast lekker op het strand,
  Maar wordt het Kerst in Nederland!
  ‘Santaklaas’ komt hier niet binnen,
  dus wil ik het boek graag winnen,
  dan leg ik het met kerst ’s morgens heel gauw,
  onder de Kerstboom voor mijn vrouw! ❤️

 • Reply
  Maurits
  16 december 2014 at 07:19

  Ik zou echt heel graag dit boek willen winnen. Dan leer ik hopelijk echt eens hoe het moet en zit ik niet tekens weer thuis met een blessure zoals nu

 • Reply
  marga janssen
  16 december 2014 at 10:09

  Dit boek hoor ik in handen te krijgen om er een recensie over te schrijven. In afwachting, groetjes Marga

 • Reply
  Heleen
  16 december 2014 at 10:13

  Wat gaaaaaf!
  Ik ben onlangs weer begonnen met hardlopen om mijn conditie weer op te bouwen na mijn zwangerschap en de overtollige kilootjes er weer af te krijgen. Hardloopschoenen gekocht, een basisschema van het internet geplukt en de weg op gegaan. Het lijkt me super om met dit boek te leren welke verschillende trainingsvormen er zijn en hoe ik het beste mijn prestaties kan verbeteren om zo mijn doel te bereiken: het lopen van langere afstanden!
  Helaas heb ik geen kerstboom waar het boek onder past, mag ik dan voor deze keer mijn hardloopschoentje zetten?

 • Reply
  Anthe
  16 december 2014 at 11:13

  Wauw. Lijkt me een top boek. Leg ik het onder de kerstboom bij mijn ouders thuis. Binnen ons sportieve hardloopgezin wil iedereen deze informatie wel vergaren!

 • Reply
  Manon
  16 december 2014 at 12:46

  Jeetje, wat een reacties al! Ook ik zou het boek dolgraag willen winnen. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer, vooral op het gebied van voeding: isotone drank alleen tijdens of ook voor duurlopen, eiwitten, koolhydraten etc etc. Ook heb ik moeite om in mijn drukke leven genoeg tijd vrij te maken voor duurlopen. Nog zo’n vraag: hoe lang duren intervals in trainingen en hoe kun je dit het beste opbouwen? Al deze vragen hoop ik door het boek te kunnen beantwoorden: zodat ik fitter dan ooit op de start van mijn eerste halve marathon zal verschijnen!

 • Reply
  Evelyn
  16 december 2014 at 13:22

  Ik ben al een tijdje aan het proberen om mijn PR op de 5km te verbeteren. Nu wil dit maar niet lukken. Waarschijnlijk bevat dit boek heel veel weetjes en tips die ik goed zou kunnen gebruiken!

 • Reply
  Eline
  16 december 2014 at 15:18

  Lijkt me een geweldig boek om nog meer uit mijn hardloopprestaties te kunnen halen en als extra dosis motivatie om altijd te blijven lopen! Ideaal om deze donkere dagen mee door te brengen.

 • Reply
  Anke te Boekhorst
  16 december 2014 at 17:25

  Klinkt als een super interessant en leerzaam boek! Aankomend jaar heb ik twee doelen op het programma staan. Bij de Batavierenrace eind april wil ik mijn snelheid een stuk verbeterd hebben en de slot etappe met 13 km/h gemiddeld lopen. En in mei begin ik te trainen voor de marathon van Eindhoven, mijn eerste! Dit boek zou bij het nastreven van deze doelen een geweldige ondersteuning zijn!

 • Reply
  peter
  20 december 2014 at 21:42

  Zeer benieuwd naar alle wetenschappelijke verklaringen om ze eens uit te testen!

 • Leave a Reply