2DAY'S POSTS DIARY

Update: I’m back. With a new plan!

Eventjes lag het stil, na een pijnlijke blessure en wat geklooi met mijn gezondheid, leek hardlopen voorlopig niet in het woordenboek voor te komen. Een pijnlijke constatering, maar wel de juiste. Dus hield ik rust, richtte mij op meer krachttraining en kwam zo de dagen door. Echter, gingen er bijna 2-3 maanden voorbij. Zonder goede training. Maar mijn doelen dan? Exact. Die kon ik wel vergeten, maar… ik zou ik niet zijn als ik niet met een nieuw strijdplan kom. Dus bij deze, huiver & lees mee :)

 

Van de 10km tijdens de Kaagloop naar de 10km van Rotterdam

Het eerste doel dat ik in oktober, in alle stilte, voor mijzelf stelde was een snelle tien. Met de Dam tot Damloop in de benen zou het de ideale doorsteek zijn. De Kaagloop was geloof ik ergens in januari en ik zou dan even wat minuten afsnoepen van mijn oorspronkelijke PR (45:30min.). Maar in plaats van starten, was ik gewoon aan het werk. Geen Kaagloop voor mij, wel een blessure.

Maar… inmiddels ben ik terug. Echter mijn voorkeur qua training gaat nu naar korter werk (5k en minder), en ik richt mij niet meer op de 10. Desalniettemin maak ik wel (weer) duurloopjes van 10-15k, dus heb ik besloten deel te nemen aan de 10k van Rotterdam. Om daar, hopelijk, toch nog iets van mijn PR af te snoepen, al zal het nooit zoveel zijn als dat ik met de Kaagloop in gedachten had. En anders loop ik gewoon voor de fun, net zoals vorig jaar!

 

Van de 5km in Alphen a/d Rijn naar de 5km in Zandvoort

En daar was mijn tweede doel. De 5k in Alphen a/d Rijn, nu durf ik het wel uit te spreken. Het idee was om wat van mijn huidige PR van 21:07 af te snoepen, ik zou toch flink in vorm zijn. Tegenovergestelde werd waarheid.. Ik ben pas weer 1,5-2 weken aan het trainen. En de wedstrijd is volgende week zondag. Ahum. Dus. Tja… Ik zit pas een week weer in mijn ‘oude’ ritme. Mijn hartslag is nog veel te hoog op bepaalde snelheden, verder is mijn conditie goed, maar niet goed genoeg voor een 20 minuten op de 5km. Pijnlijk, maar waarheid. Gezien het feit dat ik altijd zo impulsief ben, heb ik wel al een startbewijs en dus start ik gewoon. (Al is het uit principe)  En ja, ik ga ook zo snel mogelijk lopen, al is het maar als meting waar ik nu ongeveer sta.  En die sub 21 schuiven we gewoon door naar Zandvoort! :) (Of een ander loopje wat nog voorbij komt)

 

Last, but nog least: Heel blijven & tempootjes maken

Buiten alle tijden die ik wil lopen is één ding het allerbelangrijkste: heel blijven. En op een eerlijke tweede plaats komt tempo maken! Want Oei, wat voelen die toch weer goed. Met je benen in de verzuring, het mentale spelletje.  Love it.
Dus… genoeg op de agenda! Nu tijd om het allemaal uit te gaan voeren. Op dit moment mag ik in ieder geval niet klagen, de kilometers voelen goed, geen pijntjes en ik kan netjes mijn geplande trainingen afwerken. Zou het dan toch nog allemaal goed komen met mij? ;)

Genoeg over mij. Hoe gaat het met jou??

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Bente
  19 februari 2015 at 21:01

  Natuurlijk komt het helemaal goed met jou! Fijn dat je weer zonder pijn loopt :) ik moet nog een beetje in mijn hardloop ritme komen maar nu het weer langer licht wordt komt dat helemaal goed :)

 • Reply
  Linda
  19 februari 2015 at 21:01

  Jaa gezellig zandvoort!! Hoop je dan weer tegen te komen (met clicktights, heb ze gisteren ontvangen).

 • Reply
  Bob
  20 februari 2015 at 05:20

  Hoi kirsten,
  Leuk dat je weer meedoet in rotterdam! Ook ik ben na blessureleed vanaf september (!!) weer van de partij. Start vanaf vak b, misschien tot ziens!! ;)

 • Reply
  ilse
  22 maart 2015 at 03:17

  heerlijk die positiviteit!
  houd de knie zich inmiddels helemaal gedeist? of zijn er van die dagen dat je schrikt van een vaag zeurende aanwezigheid?
  Lekker gaan genieten van de komende evenementen en heel blijven staat toch altijd voorop! Dan komt die PR er bij jou ook wel! i’m sure!

 • Leave a Reply