2DAY'S POSTS FITSPIRATION WIN

WINNEN | Boek: Stadswild Leef Als Een Oermens In De Stad – Angelique Heijligers

‘Leef als een oermens in de stad’ luidt de titel van het neon oranje boek. En zelfs wanneer je niet uit de stad komt, haalt het je oerinstinct naar boven. Lees je mee?

Angelique Heijligers is op zichzelf al een begrip, wat doet deze powervrouw niet? Over haar ga ik je later nog veel meer vertellen, maar vandaag vertel ik je over het boek die ze onlangs heeft geschreven. Stadswild is al een waar begrip in Nederland, ze duiken op bij menig evenement en organiseren zelf de meest te gekke lopen (zoals de Burpee Mile). Het boek gaat dieper in op het hele idee erachter.

Zo staat het boek vol met workout tips die je overal kunt doen. Gisteren ging ik meteen aan de slag met de box jumps. Op blokken of bankjes die ik onderweg tegen kwam, deed ik 30 box jumps, zo snel mogelijk achter elkaar. Heftig, maar je voelt je lichaam werken, adem halen en je hart bonken. Een teken van leven.

Het boek vergelijkt ons met de oermens, hoe wij vroeger waren, wat wij deden. En hoe dat veranderd is naar een maatschappij waarbij we vooral de hele dag door zitten. We pakken liever de roltrap en gaan gehaast met de tram om maar niet 10 minuten te hoeven wandelen. Het kan ook anders en daarin neemt dit boek je mee. Het brengt je wat geschiedenis bij, maar ook vooral veel handvatten om je actiever te laten zijn in het dagelijks leven. En dan vooral in de stad.

‘Zodra kinderen opgaan in hun spel, horen ze je niet meer en lijkt het alsof de wereld om hen heen niet meer bestaat’ 

Deze quote vond ik zelf zo herkenbaar, vroeger speelde er hele verhalen af in ons fantasie. We vergaten de tijd (oeps te laat thuis) en hadden energie voor tien. Nou klinkt dit was rooskleurig, maar het boek geeft je hele fijne handvatten voor hoe je in die flow kunt komen. Stapsgewijs.

Naast de workouts en het stukje achtergrond, komen ook veel recepten aan bod die door Edwin Sander zijn samen gesteld. Ik ben zelf niet zo een keukenprinses en er eigenlijk te weinig mee bezig, dat ik hier niet zo goed over kan oordelen. Maar veel ziet er in ieder geval erg lekker uit! (Het proberen waard dus!) De recepten zijn onderdeel van het paleo- oftewel het oerdieet. Gebaseerd op wat de jagers en verzamelaar vroeger allemaal aten. Terug naar de basis en gevarieerd over de dag eten.

Het boek sluit af met een onderdeel Relax, waarbij o.a. Urban Yoga wordt uitgelegd. Bedoelt om je te laten ontspannen in het drukke leven van deze tijd en om jezelf aan te leren niet altijd overal op te reageren. Ze behandelt het achtvoudige pad van Ashtanga Yoga en brengt je van alles bij over minder stress en makkelijker keuzes maken.

Ik vind het een heerlijk boek. Als ik lees over de oermensen, dan komt er stiekem een soort oerinstinct in mij naar boven. De drang om naar buiten te gaan en de workouts uit het boek op te volgen, is dan bijna onhoudbaar. Heerlijk!

Omdat ik het zo een fijn boek vind,wil ik hem graag met je delen! (wel een nieuwe natuurlijk ;)
Laat hieronder gewoon even achter waarom jij hem graag wilt en wie weet valt hij dan binnenkort bij jou op de deurmat!

Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun ook op Instagram & Facebook!:)

 

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  Niels
  10 juni 2014 at 17:04

  Omdat ik alle oefeningen uit het Mens Health Urbanathlon handboek nu wel ken ben ik erg benieuwd naar dit Stadswild boek. Zeker na de geweldige Boost Your Run clinic in 010.

 • Reply
  Rick
  10 juni 2014 at 17:10

  Omdat het me gewoon echt een heel vet boek lijkt zo na jou blogje!

 • Reply
  Lilian
  10 juni 2014 at 17:12

  Gaaf boek lijkt me dat! Ideaal om niet alleen met hardlopen bezig te zijn, maar ook met krachttraining :)

 • Reply
  Joëlle
  10 juni 2014 at 17:13

  Oooh wat gaaf! Ik wist niet dat Angélique ook een boek erover had geschreven. Ik heb ongeveer een maand geleden voor het eerst kennis gemaakt met Stadswild en wat was dat geweldig! Ik ben namelijk al een tijdje de “runnershigh” even kwijt omdat mijn hoofd vol zit met negatieve gedachten. Sinds mijn run met Angéliqu en Juri is de wereld mijn speeltuin geworden! Hierdoor heb ik weer plezier in het hardlopen. Jammer dat Stadswild voornamelijk in Amsterdam is, aangezien ik in Breda woon. Het lijkt me dan ook echt heel erg leuk om dit boek te winnen! Zodat ik nog meer van het plezier van Stadswild kan genieten :). Lieve groetjes, Joëlle

  • Reply
   Joëlle
   10 juni 2014 at 17:14

   *Angélique

 • Reply
  Eveline
  10 juni 2014 at 17:14

  Omdat ik -noodgedwongen- mijn looproutines moet minderen (blessure). Door middel van het boek hoop ik bergen inspiratie op te doen om toch vooral actief bezig te blijven!
  En uiteraard wil ik over een tijdje mijn runs hiermee verrijken en af wisselen (en zo nieuwe blessures voorkomen!)

 • Reply
  Suus
  10 juni 2014 at 17:17

  Omdat het overgevoel oftewel paleo eten er inmiddels voor heeft gezorgd dat ik 6 kg ben afvallen, ik veel lekkerder in mij lijf zit en daar TROTS op ben!

 • Reply
  Bernice Visser
  10 juni 2014 at 17:22

  Omdat ook ik, als meisje van het platteland die onwijs veel van buiten sporten houdt, nog wel wat tips kan gebruiken om mijn buiten workouts leuker te maken en om dichter bij de natuur te komen staan. Het lijkt me een geweldig boek, ben heel benieuwd naar het yoga-gedeelte, dat is nieuw voor mij en lijkt me leuk om uit te proberen!

 • Reply
  Desiree
  10 juni 2014 at 17:39

  Wat een gaaf boek! Deze wil ik heel graag winnen… ben reuze benieuwd hoe een oermens aan hardlopen doet!

 • Reply
  Marloes
  10 juni 2014 at 17:42

  Help Marloes actief de zomer door? ;)

 • Reply
  Detje
  10 juni 2014 at 18:10

  Hoi daar! Wat een leuk boek lijkt me dit. Ikzelf kom uit België en ben benieuwd of ik deze bekende levensstijl uit Nederland ook in België zou kunnen aanprijzen :)

  Liefs en loop ze,
  Detje

 • Reply
  Sanne
  10 juni 2014 at 18:20

  Dat klinkt als een heel vet boek! Ben vanochtend (door je foto-blog van gisteren) meteen begonnen met een paar keer de trap richting de dijk op en af rennen tijdens het hardlopen (en ja.. Met de knietjes omhoog! Ik was er zelf verbaasd over). En had me meteen voorgenomen de volgende keer ook het bankje dat ik onderweg tegenkwam te gebruiken voor de jumps.. Ben nieuwsgierig naar de andere inspiratie uit het boek en de yoga (altijd al eens willen proberen, nog steeds nooit gedaan). Is het boek ook gewoon te koop bij stumpel /een andere winkel/website? Xx

 • Reply
  Anna
  10 juni 2014 at 18:37

  Ik ben erg nieuwsgierig naar het boek en naar de workout tips die je overal kunt doen. Ik hoop dat ik er tips en ideetjes uit kan halen en uit kan voeren

 • Reply
  Cindy Spinders
  10 juni 2014 at 18:49

  Die wil ik wel. De ideale combinatie na 20 kg afvallen door hardlopen. Nu verder met hardlopen, erg verslavend en straks ook een strak buikje door de workouts uit dit gave boek. Je moet bij blijven als 40 plusser :-)

 • Reply
  patricia
  10 juni 2014 at 20:18

  Trainen met stadswild was gaaf een maand geleden hun workouts doen lijkt me nog gaver

 • Reply
  Sjoukje
  10 juni 2014 at 20:31

  Lijkt me een kei goeie combi met hardlopen,en wil het graag proberen.
  En ik kan me echt voorstellen dat je niet meer te houden bent als je er in leest… tof!

 • Reply
  Hedwig
  10 juni 2014 at 20:42

  Ik zag het boek voorbij komen in een rentijdschrift en ben heel benieuwd naar het fenomeen! Ik hoop mijn hardlooprondjes hiermee wat uit te breiden met oefeningen die ik overal kan doen (ik woon in centrum Utrecht) en gezonde recepten zijn nooit weg voor zo’n culinaire ramp als ik, haha. :D

 • Reply
  Lindsey
  10 juni 2014 at 20:49

  Klinkt als een heel gaaf boek! Ik ben mijn looproutes inmiddels een beetje zat aan het worden en het lijk met super leuk om met dit boek ze opnieuw uit te vinden en nog meer plezier te krijgen in het hardlopen.

 • Reply
  Giulia
  10 juni 2014 at 21:05

  Dit boek lijkt me heel inspirerend! Steeds vaker besef ik hoe ik vind dat de maatschappij ons verpest, hoe veel beter het bij ons past om meer te leven zoals we vroeger deden.. Dit boek lijkt me een hele goede inspiratiebron hiervoor!

 • Reply
  Anouk
  10 juni 2014 at 21:43

  Dit lijkt me een geweldig boek! Ik ben pas begonnen met een beetje de sport/fitness wereld in tegaan (eindelijk) ik heb nu heerlijk tot september vakantie dus kan dan mooi met mn lichaam aan de slag. 1 keer in de week loop ik hard met een vriendin van me en daarna maken we altijd een gezonde smoothie. Ik zal heel veel aan dit boek hebben, en ga me er dan zeker ook goed in verdiepen!

 • Reply
  Eva
  11 juni 2014 at 01:03

  Omdat ik naast het ‘gewone’ hardlopen (en sinds kort ook fietsen, triathlonnetje in het verschiet wellicht?) haast altijd wel in ben voor een nieuwe uitdaging. Kijken en vooral uitproberen waar mijn grenzen liggen en vooral hoever ik deze steeds weer kan verplaatsen. Mezelf altijd pushen tot het uiterste en meer. Stadswild helpt hier natuurlijk onwijs bij, dus ja…bring it on!

 • Reply
  Inge
  11 juni 2014 at 03:53

  Oeh… Wat zou dat tof zijn!
  Wij missen Stadswild. Sinds kort zijn we van Amsterdam naar Wijchen verhuist… Ik kijk uit naar het boek om toch een stukje Amsterdam te hebben, zo van een ruime 120 kilometer verderop!! Kunnen we weer verder trainen waar we gebleven waren!! :)

  • Reply
   Girlontherun
   19 juni 2014 at 13:10

   Hoi Inge, ik heb een tweede winaarres getrokken, omdat ik van Joëlle niks heb vernomen. Gefeliciteerd! Jij wint het boek. Zou je je gegevens willen sturen naar info@girlontherun.nl, dan komt hij er zo snel mogelijk aan! Liefs, Girlontherun

 • Reply
  jacolien Ruizendaal
  11 juni 2014 at 04:51

  Wauw lijkt me idd een super gaaf boek. Zou ik nog fitter kunnen worden.Ik ben altijd opzoek naar uitdagingen rondom mijn sport. Ik ga graag de uitdaging aan met het boek ‘Stadswild’ X

 • Reply
  sharon
  11 juni 2014 at 05:58

  Ik als postbezorger kom bankjes genoeg tegen lijkt me een erg leuk boek en door mijn werk heb ik helaas niet veel tijd voor sportscholen dus zou het graag eens onderweg willen proberen !!!

 • Reply
  Cris
  11 juni 2014 at 07:10

  Lijkt me super, nu ik in oktober voor het eerst een hele marathon ga lopen in A’dam kan ik de nodige tips goed gebruiken! Ik ben heeeel benieuwd!!

 • Reply
  Kim
  12 juni 2014 at 08:49

  Lijkt me een heel leuk boek en zou ‘m ook gráág willen winnen!:)
  Ik heb de afgelopen 1,5 jaar veel moeite gedaan om m’n leefstijl aan te passen. Gezondere voeding, meer sporten en vooral meer genieten! In plaats van ‘werken’ in de sportschool, wil ik deze zomer veel meer naar buiten te gaan. Ik denk dat dit boek kan zorgen voor invulling van deze buitentrainingen! Oh, heerlijk:) ik kijk er nu al naar uit (zelfs zonder boek, Hihi!)

 • Reply
  Joyce
  16 juni 2014 at 07:06

  Wow, zoekend naar een review over dit boek kwam ik uit bij dit artikel, en het lijkt me ontzettend leuk om het te winnen!
  In januari/februari ben ik begonnen met een programma voor de 5k (Couch to 5K).. nadat ik dacht dat ik absoluut niet gemaakt was om te sporten, laat staan te hardlopen. Na het schema deed ik mee aan een 2M loop wat me goed af ging, kort daarna een 5K loop en ook die ging lekker!
  Nu zit ik alleen in een dip (warme weer + studie drukte) en lijkt het me fijn om wat meer inspiratie te krijgen, en ook kracht oefeningen in de buitenlucht te kunnen doen (de sportschool is zo crowded, benauwd, warm ).
  En nu maar duimen voor het boek ^_^

 • Reply
  Mirte
  16 juni 2014 at 11:44

  Wauw, lijkt me een heerlijk boek!
  De denkwijze er achter spreekt me enorm aan. Ik houd er van om lekker buiten te sporten en probeer zo veel mogelijk de meest actieve opties te kiezen (dus ipv de bus de fiets, ook al is het 5 km en de trap ipv de lift).
  Daarnaast lijkt me dit boek ook super handig voor op vakantie! Binnenkort ga ik op vakantie, maar helaas niet met een luxe gym naast de deur. Natuurlijk kan hardlopen altijd, maar de leuke workouts die in dit boek staan zijn misschien nog wel leuker. Zo leer je de omgeving ook gelijk beter kennen!
  én heb ik iets te lezen voor op het strand haha;)

  Liefs!

 • Leave a Reply