2DAY'S POSTS EVENTS VIDEO

Immersive Fitness van Les Mills & Reebok

Woensdag 10 september, half tien in de ochtend op het Museumplein te Amsterdam. De grote fitness box staat uitgestald, wachtend tot de pers voor het eerst een les immersive fitness gaat beleven van het zogeheten ‘The Project’ van Les Mills in samenwerking met Reebok. En ik ben er bij. Spoiler: Dit is de toekomst van groepslessen. Kei gaaf.  

Terwijl ik aan kom gelopen zie ik Andrea (van RunAndreaRun) al springen voor een poster terwijl er foto’s worden genomen. Zoals altijd vol energie begroeten we elkaar. Niet veel later heb  ik mij omgekleed van comfy sweather en spijkerbroek, naar outfit all by Reebok. BIG like, dat als eerst. Nog niet veel later verschijnt Les Mills Jr. op de voorgrond, je kent het vast wel, dat wanneer je een idee hebt van hoe iemand eruit ziet en dan is de werkelijkheid helemaal contra. Een leuke jonge knul! (rechts op de foto)

Alhoewel ik eerst mee zou doen aan de ‘Combat’ activiteit, werd dat later toch de spinning les. En oh, stiekem vond ik dat helemaal niet erg. De entree naar ‘de box’ was al bijzonder, met rode lichten die over ons heen flitsten, eenmaal in de zaal stonden daar al allemaal spinningfietsen klaar. Onze tassen in de hokjes en hup op de fiets. Na een uitgebreide instructie over je zadelhoogte en stuur hoogte hadden wij onszelf in de juiste houding. Time to race.

Het scherm springt aan en het spektakel begint. Ik kan er 1.000 woorden aan vuil maken, maar het zelf zien & horen spreekt zoveel meer. Check dan ook het volgende filmpje voor een impressie:

 

Het was gaaf. Het was WOW. Het was nieuw! Nooit eerder heb ik zo een sport ervaring meegemaakt, dit soort schermen en beelden heb je normaal alleen in 3D cinema’s, bij de pandadroom in de Efteling of in die space dingen op de kermis. Maar niet tijdens je wekelijkse spinningklasje. Terwijl je op een virtuele baan rijdt en vervolgens een scherpe bocht naar rechts moet maken en vervolgens weer naar links, dan begin je jezelf serieus af te vragen of die fiets nou wel recht staat of dat ‘ie mee beweegt. Ik bleek niet de enige te zijn, na de workout was dat denk ik hét gespreksitem. Bewoog het nou echt? (Nee. Dat deed hij niet. Even voor de duidelijkheid ;)

Maar het was niet alleen maar ‘oooh’-tjes en ‘aaah’-tjes, nee. Want (zoals we gewend zijn) werden we toch echt weer flink afgebeuld tijdens de intensieve spinningles. Aan het einde hadden we er toch maar liefst een les van 45 minuten op zitten, die overigens wel zo voorbij vlogen. De benen zijn toch best aardig aangepakt en dat geeft dan toch wel weer voldoening op je woensdag morgen.


Foto: RunAndreaRun

Ik heb het meer dan naar mijn zin gehad en écht, als je de mogelijkheid hebt, een gaatje hier of daar, schrijf je in. (Dat doe je hier: www.theprojectamsterdam.nl) Want het concept gaat dan wel in de toekomst in de sportscholen komen, maar om er nu al een stukje van te proeven is zooo gaaf! Als het goed is kun je nog een plekje reserveren. Be fast, want voor je het weet zijn ze alweer weg!

Liefs, Girlontherun
Kirsten

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mandy
  10 september 2014 at 22:18

  Het was awesome!

  • Reply
   Girlontherun
   11 september 2014 at 20:19

   Jaa echt wel!:)

 • Reply
  Andrea
  11 september 2014 at 08:05

  Ik wil nog een keer!! :D

  • Reply
   Girlontherun
   11 september 2014 at 20:19

   Jaaa, ik ook! Was gezellig! :)

  Leave a Reply