2DAY'S POSTS MARATHON

MARATHON | Girlontherun takes it to the next level

Mijn trainingen beginnen alweer langer te worden en soms loop ik tijden waarvan ik zelf versteld sta. Alleen krijg ik het soms benauwd bij bepaalde gedachtes…

Ik zat laatst met mijn vader in gesprek aan de eettafel. Hij vertelde mij over zijn collega die vroeger met twee vingers in zijn neus de dam tot damloop uitliep. En dan ook nog eens in een super snelle tijd! Mijn vader begreep het nooit, want hoe kan dat nou zonder training?  Hijzelf trainde keihard en toch vloog zijn collega hem voorbij. (Natuurlijk heeft dat met meer variabelen te maken,) maar wat dus ook blijkt…als je jong bent kun je een heel einde komen op je reserves. Want, het zal je verbazen of niet, diezelfde collega kan nu niet meer lopen door blessures. En laat dat nou door verkeerd (of weinig tot niet) trainen komen.

En daar kwam de spiegel! Pats boem, zo in mijn gezicht. Hè shit, zo lijk ik ook wel te lopen. Ja, ik trainde vorig jaar meer dan de collega in kwestie, maar had nog niet eerder dé afstand gelopen. En toch liep ik de halve marathon in 1:56:00 uit. Om trost op te zijn, dat zeker! Maar wat nou als ik zo door blijf gaan. Wel met voldoende training (dat heb ik nu onder de knie) maar zonder dat ik écht weet wat ik nou precies moet doen. En dat ik dan straks op mijn veertigste van mijn lijf op mijn kop krijg. Of nog erger, op mijn dertigste al! Je snapt nu waar het benauwde gevoel vandaan komt.

En daarom heb ik zojuist een beslissing genomen. Een ingrijpende beslissing. Eentje die je misschien niet, of juist wel, zag aankomen. Jup, Kirsten gaat zich laten trainen! En dat voelt een beetje alsof je voor het eerst weer verliefd bent. Een wat rooskleurig beeld vult mijn gedachte. Ik zie het al helemaal voor me. Looptechnieken leren en op een verantwoorde en juiste manier met je gezondheid bezig zijn. Dat klinkt bijna als heaven on earth. Ik ga het een maand uitproberen met 3 trainingen in de week. En na die maand maak ik de keuze of ik het zelf verder ga doen, of dat ik verder ga met de trainingen.

Dus ik zeg: DOEI budget sportschool en HALLO looptraining! Jup, ik denk dat het tijd is voor Girlontherun om naar the next level te gaan. Een level van, op professioneel niveau, naar de marathon trainen!

Volg jij looptraining? Of doe jij het ook helemaal zelf?
Liefs, Kirsten

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Lindsey
  9 januari 2014 at 16:28

  Gaaf zeg! Ben benieuwd hoe het gaat bevallen! Door wie ga je getraind worden?

  • Reply
   Girlontherun
   10 januari 2014 at 13:06

   Thanks! Door de lokale atletiek vereneging in mijn woonplaats!:)

 • Reply
  Andrea
  9 januari 2014 at 17:04

  Verstandig en superleuk! Tip: als je vereniging is aangesloten bij de Atletiekunie, neem dan een wedstrijdlicentie :) Scheelt je veel gedoe met startvakken :D

  • Reply
   Girlontherun
   10 januari 2014 at 13:08

   Dankje!! En daar zijn ze wel bij aangesloten! Dat klinkt goed, ik ben ook nog lid bij Le Champion, is daarin niet ook een combinatie mogelijk? Weet jij dat toevallig?:)

 • Reply
  kimberoen
  9 januari 2014 at 17:52

  Het verhaal liet mij ook wel even schrikken! Ik ben benieuwd hoe het allemaal in zijn werk gaat met die looptraining. Succes in ieder geval!

  • Reply
   Girlontherun
   10 januari 2014 at 13:09

   Dankjewel!! Ja bizar he, wel oppassen als je jong bent! Ik zal de tips hier zeker delen!!:)

 • Reply
  Desirée
  9 januari 2014 at 20:22

  Heel verstandig van je! Ik hoop dat het je gaat bevallen, al denk ik dat dat wel goed gaat komen. Hoop dat ik het dan weer van jou kan leren (a)

  • Reply
   Girlontherun
   10 januari 2014 at 13:10

   Ik zal alles delen met je!!=)

 • Reply
  Josianne
  10 januari 2014 at 06:25

  Looptraining zou voor mij ook een goede zijn denk ik. Ik heb nogal de neiging om ‘verkeerd’ te lopen, waardoor ik dus continu met blessures zit, en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

  • Reply
   Girlontherun
   10 januari 2014 at 13:09

   Aii, dat is niet fijn inderdaad! Misschien moet je eens informeren in je woonplaats?

 • Reply
  Nesrine (@RunNes)
  10 januari 2014 at 10:28

  2 jaar geleden toen ik met hardloop begon, wilde ik altijd een sneller training lopen.
  En dit heeft mij geholpen om elk wedstrijd sneller te lopen. Op een moment, wilde ik een marathon onder de 3 uur lopen en dat wil ik graag zonder blessure daarom na mijn zwangerschap ga ik op een schema van een goed coach lopen!
  Nooit een looptraining gedaan maar wel een loopanalyse om te zien welk schoenen zijn goed voor mijn voeten… nu weet ik dat ik niet op naturaal schoenen kan lopen! gewoon “over pronatie”schoenen! Succes!

  • Reply
   Girlontherun
   10 januari 2014 at 13:10

   Wauw, dat zijn echt mooie tijden!! Dankjewel en jij ook met trainen!!

 • Reply
  Elsa
  11 januari 2014 at 15:37

  Ik heb in het eerste jaar op eigen houtje opgebouwd van niks naar een uur met schema’s van runinfo.nl. Tijdens de eerste keer dat ik een uur achter elkaar liep, kwam ik een loopgroep tegen, waar ik een paar weken later om te proberen eens meegelopen heb. Sindsdien ben ik één van de meest fanatieke lopers van de groep geworden.
  We hebben 3 gecertificeerde trainers waar je alles aan kunt vragen en we doen loopscholing en oefeningen die je zelf niet snel zult doen. M’n ene na m’n andere PR gaat aan diggelen en ik weet dat ik voor mijn marathontraining kan terugvallen op een zeer ervaren trainster, die een persoonlijk schema voor me gaat maken.

 • Reply
  hilde
  12 januari 2014 at 16:14

  Ik train nu 3 jaar bij een loopgroep bij de lokale atletiekvereniging. Na een dip in mijn hardloopcarriere gestart bij een beginnersgroep, leuke contacten opgedaan en een loopmaatje gevonden waarmee ik wekelijks loop. Trainen bij een groep is niet alleen leerzaam, het is leuk, daagt uit en het zorgt ervoor dat je wekelijks een vast loopmoment hebt. Vergeet bij de marathontraining ook niet om aan goede voeding te denken. Ik heb contact gezocht met een sportdietiste en sinds het aanpassen van mijn voeding heb ik meer energie en voel me een stuk fitter. Hardlopen is op deze manier een echte hobby voor me geworden.

 • Leave a Reply