2DAY'S POSTS

Problemen met Nike+ Running App

Deze week downloadde ik de Nike+ running app in de Playstore van Android. Vrienden van mij gebruiken deze app ook en je kunt er onderling mee strijden voor een eerste plek. Hoog tijd voor mijzelf om er dan ook maar eens aan te beginnen. Gisteren liep ik mijn eerste run met de app, alleen was ik niet zo blij. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Ik zal het even uitleggen…

Het was heerlijk. Ik begon mijn run met een nieuwe album met muziek. Ik ging rennen, rennen en tja.. rennen. Continu in een sprinttempo. Grote stappen. Snelle afzet. Mond open voor extra zuurstof. Een rood hoofd. Haar dat voor mijn gezicht waaide. Totaal niet sexy of mooi. Maar wel onwijs lekker!

Mijn Nike+ App gaf 5.45 kilometer aan in, jawel, 19:22 minuten. En eigenlijk geloofde ik het zelf niet. Toen keek ik naar mijn GPS route en daarbij leek het alsof ik aan het slootje springen was geweest. Schots en scheef.  Thuis ben ik op de computer mijn afstand na gaan trekken via Google Maps en kwam ik uit op iets meer dan 4 kilometer.  4 Kilometer binnen de 20 minuten. Dat is een gemiddeld tempo van boven 12 km. Dat is dus mijn max sinds tijden. Dat is een PR.  Daar ben ik onwijs blij mee! Maar ik baal wel dat ik nu niet mijn exacte afstand heb en mijn tijden per km.

Beetje jammer, want ik had toch van Nike+  verwacht dat het meteen goed zou gaan. De tijd van 20 minuten klopte wel, maar blijkbaar had mijn GPS met deze app moeite. Het schijnt dat je kunt kalibreren? Maar ik kom hier niet bij met mijn app en ook niet online?

Hebben jullie dit probleem ook (gehad) en wat deed je hier aan? Van Google wordt ik niet veel wijzer en anders zal ik voortaan weer met Endomondo gaan lopen, wat ik toch wel jammer vind! Please help me!

Heb jij Girlontherun al geliked op Facebook? Doe het snel & klik hier! 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Esther
  25 april 2013 at 09:47

  Heb je je wifi uitstaan? Ik heb last gehad van hetzelfde probleem en sinds dat ik de wifi uit heb gezet, gaat het een stuk beter! Mijn iPhone zoekt namelijk automatisch naar onbeveiligde netwerken en maakt dan verbinding waardoor het mis gaat.
  Ook zou ik voor je gaat rennen even goed kijken of je een goede internetverbinding hebt (wordt aangegeven met kleurtjes: rood/oranje/groen). Als je tussen hoge gebouwen loopt, is de verbinding vaak een stuk slechter.

  Succes!

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   25 april 2013 at 16:33

   Daar heb ik nog niet aan gedacht! Ik ga het maar eens proberen met WiFi uit inderdaad! Ik loop in de polder, dus opzich zou mijn ontvangst geen probleem moeten zijn, ik laat weten of het hielp, dankje!

 • Reply
  Eva
  25 april 2013 at 09:58

  Ik heb exacte hetzelfde probleem !
  Mijn tijd wordt correct opgenomen, maar de afstand klopt niet (meestal meer dan dat ik echt heb gelopen). Ik dacht dat het lag aan het zwakke GPS signaal van mijn GSM.
  Hopelijk kan een andere lezeres een oplossing geven

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   25 april 2013 at 16:34

   Ja, vervelend he! Ik ga de tip van Esther maar eens uitproberen, want mijn Wifi stond nog wel aan. Wie weet is dat het probleem!

   Als ik meer weet laat ik het je weten :)

   • Reply
    Eva
    26 april 2013 at 07:58

    Super ! Bedankt

 • Reply
  John
  29 januari 2014 at 15:48

  Ik heb ook problemen met gps.
  Eerder nooit en dit jaar wel.
  En ik kan ook niet iedere keer how far did you really run? aanpassen..
  Gevolg: loop je volgens Nike 16 min. over een km..
  Dus je weet niet meer waar je aan toe bent.

 • Leave a Reply