2DAY'S POSTS RUNNING

RUNNING | Wonderful morning run!

Vanochtend schrok ik wakker en greep naar mijn telefoon. Hoe laat is het?? Heb ik mij verslapen?? Op mijn scherm stond 08:49. Pfhieuwww.. niet verslapen :) Ik had nog tien minuten om te liggen. Zal ik verder gaan slapen of wakker blijven? Ik besloot het laatste. Om 10 over 9 stond ik dan ook beneden in de woonkamer, aangekleed in mijn running outfit.  Ik at snel een halve banaan en nam nog even een paar slokken water. Ik kon er tegen aan! Vandaag stond 5 of 5,5 km op de planning.

Het zonnetje kwam op en het was aangenaam buiten. Heerlijk! Ik had mijn (dacht ik) lekkere beanie op, maar die blijkt totaal niet te zitten met hardlopen… Echt super irritant! Hij schoof steeds naar achteren, waardoor ik regelmatig eraan moest trekken om hem niet te verliezen. Maar verder was het mooi buiten. :) En lekker rustig nog! Ik begon op een fijn tempo, maar merkte dat ik wat moeite had in de eerste km. Daarna liep ik al lekkerder en toen ik mijn omkeer punt bij de 3 kilometer maakte, ging ik ervoor. Grote passen, hoge snelheid en zware ademhaling. Voor het eerst sinds maanden kreeg ik weer een runnershigh. Ik hield het iets langer dan 1 km. vol en besloot toen weer op een rustiger tempo door te lopen. Op de 5 stopte ik en liep ik een kleine km uit, ik moest echt even bijkomen van dat tempo van net, maar wat liep het fijn!

Op dat moment zet ik dan ook altijd al mijn apps op stop en check ik even hoe ik heb gelopen. En toen verscheen er een grote blije glimlach op mijn gezicht. Die ene kilometer runnershigh waar ik het over had… die had ik gewoon op 12,8 km/u gelopen! Wauw! En nee, mijn conditie staat het nog niet toe om dit 5km. lang vol te houden. Maar ik merkte echt aan mijn lichaam dat ik op een hoge snelheid het meeste ‘ontspannen’ loop. Beetje gek misschien, maar dat is echt zo hihi. In ieder geval eindelijk weer een run, zoals ik met mijn oude conditie liep. Met een grote glimlach ben ik naar huis gelopen, want wat is dat een perfect begin van een zonnige dag!

Loop jij graag in de ochtend?
Liefs, Kirsten

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Desirée van Kampen
  14 december 2013 at 15:51

  Echt bizar goed schat!! Wauw! Ben super trots op je dat je het zo goed opbouwd. Je bent binnen no time op je oude niveau terug dat weet ik zeker :))

 • Reply
  Dina
  14 december 2013 at 17:38

  Wat een motiverend stukje. Altijd fijn, zo’n goede work out! :)

 • Reply
  marleen
  15 december 2013 at 08:55

  lekker tempo! ik kijk zelf ook uit naar de dag dat ik 5k op minimaal 4:30 kan volhouden haha!

 • Leave a Reply