2DAY'S POSTS DIARY

Week Update #4 – 4 Trainingen

Whuaatt? Lees je dat nou goed? Ja, dat doe je echt. Deze week heb ik maar (haha) 4 keer getraind. En de verklaring is als volgt..

Maandag
Studie. Studie. En oja, Studie! Gelukkig volg ik een hele leuke studie, maar toch wist ik van te voren al dat dit een vermoeiende week zou worden. Tentamenweken. En hoewel mijn tentamenweken enkel uit het schrijven van dossiers zou bestaan, betekende dat (helaas) niet dat het niet net zo tijdrovend zou worden. De drang was er, mijn sportkleren lagen in een hoekje van mijn slaapkamer, maar ik heb het braaf niet gedaan
Resultaat: Geen. Enkel het besef: Dat was rustdag nummero 1!

Dinsdag
Normaal heb ik baantraining op dinsdagavond, maar door de leuke invite van Acer, moest ik die helaas missen. Maar omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om dan niet te gaan lopen, ging ik in de middag. Een pittige interval 9,5 kilometer. Eerst even lekker 10 minuten warm lopen en vervolgens knallen. Afwisselend tussen 1-2 minuten op hoog tempo rennen en 1-2 minuten actieve rust (zegmaar jog-tempo). Dit 25 minuten lang en vervolgens heerlijk 10 minuten uitlopen. Dat mijn tempo hoog lag tijdens de 1-2 minuten hard gaan, bleek toen mijn gemiddelde snelheid aan het einde op 4:54 min/km uit kwam.
Resultaat: Happy de Peppy, deze training had ik even nodig. Hoofd leeg en gaan. En eindelijk onder de 4:00 min/km gekomen, jeetje wat gaat dat hard zeg, nu nog langer volhouden! :)

Woensdag
Zullen we deze dag overslaan? Ik had een dip. Geen zin. Veel te druk met school in mijn hoofd, daar was ik overigens ook de hele dag te vinden en ik voelde me gewoon niet op & top. Bah! Snel weer verder!
Resultaat: Waar is de happy – ik? :(

Donderdag
En die dip zet zich voort. Mijn concentratie ligt ergens onder een grote steen. En mijn motivatie ligt daar nog eens meters onder. En dat is echt totaal niks voor mij. Dus besluit ik dan maar even snel naar de sportschool te gaan. Binnen een uurtje heb ik verschillende spiergroepen getraind en begeef mij snel weer richting huis. Daar waar nog steeds stapels boeken op mij wachten.
Resultaat: Ik heb in ieder geval nog iets gedaan!

Vrijdag
Eindelijk. Ik besluit te gaan hardlopen als een ‘break’ tussen het leren door. Het zonnetje schijnt, ik loop in een korte broek en heb het zelfs warm! Ik besluit kort te gaan lopen, omdat ik  meestal moe word wanneer ik te lang loop. En ik nog moet studeren en werken in de avond. Na 4 kilometer kom ik blij weer thuis. Zou mijn dipje al vertrekken?
Resultaat: Ik kak alsnog in na mijn training en er komt weinig van studeren terecht.

Zaterdag
Rustdag nummero 3. Dit is haast een record. Nou ben ik ook wel de hele dag aan het werk. Goed excuus toch?
Resultaat: Grootse plannen voor morgen!

Zondag
En daar is ‘ie. Om half negen sta ik naast mijn bed. Om 9:00 huppel ik al vrolijk buiten rond. De zon schijnt en met op sommige stukjes mijn ogen dicht, zuig ik als het ware de vitamine D uit de lucht in me op. Misschien is dit wel wat ik nodig heb. Misschien is dat ook wel de oorzaak. Het grauwe weer en het vele binnen zitten. De zon is de oplossing! Ik geniet werkelijk waar met volle teugen van de run. Terwijl ik dwars door de Polder ren, iedereen veel te vrolijk begroet en mij moet inhouden om niet te hard te lopen. Na 10,5 kilometer kom ik thuis. Wat was dit fijn!
Resultaat: Eindelijk lijkt mijn dip verdwenen te zijn. Wat heb ik genoten van dit rondje. En misschien heeft het er stiekem ook wel mee te maken dat na vandaag mijn deadlines zijn behaald voor mijn studie en er dus dagen met vrije tijd op mij te wachten staan inclusief eindelijk weer eens mijn sociale leven aandacht geven. Daar wordt toch iedereen vrolijk van? 

Volg Girlontherun ook op InstagramFacebook & Bloglovin!:)

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Laura
  3 november 2014 at 14:07

  Ik vind het altijd heel leuk om deze berichten te lezen, inspirerend! En dat terwijl ik nu niet kan hardlopen door een blessure, dus doe nu vooral krachttraning en yoga. Mis dat hardlopen wel maar goed.

  Kijk iedere week weer uit naar je trainingsoverzichtjes :)

  • Reply
   Girlontherun
   3 november 2014 at 20:31

   Wat leuk om te lezen Laura! Dankjewel :)
   Hopelijk kom je snel weer terug van je blessure en kun je ook weer lekker aan de gang met hardlopen!

 • Reply
  Marjolein
  4 november 2014 at 19:24

  Fijn dat je de week zo goed hebt kunnen afsluiten! Ik heb de laatste tijd steeds dat trainingen met anderen heerlijk gaan en trainingen alleen minder, stom, alsof ik afleiding of prikkels nodig heb :p terwijl dat eerder niet zo was

 • Leave a Reply