2DAY'S POSTS

Yes I did it!

601534_10151175966989683_376520544_n

Oh yeah, happy me! Vandaag is de eerste dag van het halve marathon schema. Er stond een 45 minuten durende ‘ontspannen’ duurloop op de planning. Deze werd niet heel ontspannen, maar wel erg motiverend!

Wind, wind en nog eens wind
Ja, dat ontspannen stond tussen aanhalingstekens, omdat het niet bepaald ontspannen lukte. De heen weg wel, lekker de polder in, ontspannen muziekje op en gaan. Tot ik halverwege was en besloot weer om te keren, zodat ik precies 45 minuten zou lopen. Het ging echt van: BAM!!! Wind in je gezicht. Tranen over je wangen. Bellen blazen met je neus. Naar lucht happen met open mond. En koud, héél koud.
Maar op een magische wijze, werkte dit juist heel goed! Ik kreeg een endorfine/adrealine boost en ging de wind wild tegemoet. Ik liep zelfs sneller met tegen wind dan zonder! Hoe dan?

I made it
En precies (bijna precies) op de 45 minuten had ik precies 8 km. gelopen. Die laatste kilometer was bikkelen, want het voelde alsof ik naar een finish liep. Hijgen en rennen, blik op oneindig en gááán. Toen ik mijn audio coach hoorde zeggen: 8 km’s in 45:08, kon ik wel van blijdschap nog een eindsprint trekken. Wat ik overigens niet deed, ik liep netjes nog even rustig een rondje uit. Spontaan kreeg ik weer een dubbele boost van endorfine en een big smile verscheen op mijn gezicht. Jeetje, dit gevoel is lang terug.

Getting stronger
Mijn streeftijd met dit schema zou 01:45:00 t/m 02:10:00 zijn. Zelf hoop ik de halve marathon in 02:10:00 uit te lopen. Maar als dit schema het voor mij mogelijk maakt om hem in 2 uur uit te lopen, dan ga ik persoonlijk langs bij Runner’s World Magazine om ze te bedanken.
Één ding weet ik wel, ik zal en moet volhouden met dit schema. Het gaf mij echt weer een super euforisch gevoel, dat is echt waar ik het voor doe. Soms moet je jezelf daar aan herinneren. Daag jezelf uit en beloon jezelf als je iets hebt behaald. Mijn beloning? Lekker bloggen met jullie en languit op de bank.

Spierpijn
Na mijn top training heb ik nog 10 minuten rustig uitgefietst op de hometrainer thuis en heb ik nog goede rek oefeningen gedaan. Dit om eventuele extreme spierpijn te voorkomen, want ik moet morgen naar het zuiden van Nederland voor een leuk interview met een marketing- en communicatie expert!

Hoe gaat het met jullie? Komen jullie de deur nog uit?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Andrea
  25 februari 2013 at 19:09

  Yeaaaahh!! Op de goede weg!! Maar reken je nog niet rijk. Juist het trainen van de omvang is heel belangrijk. Je spieren moeten zuinig om leren gaan met de gycogeenvoorraad (suiker) in de spieren. Mocht je zometeen bij langere duurlopen helemaal ‘leeg’ raken, experimenteer dan in je trainingen nog met koolhydratengelletjes. Nu heb je daar alle tijd nog voor.

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   26 februari 2013 at 07:05

   Dankje voor het advies!:) Neee, ik reken mijzelf lang niet rijk. Maar ik ben erg blij met de eerste training ;) Hoe gaat het bij jou?

   • Reply
    Andrea
    27 februari 2013 at 22:22

    Superlekker! Aan het toetrainen naar een paar wedstrijden in maart, en een paar fun runs (Mud Masters en Antwerp Urban trail). De weekomvang bouw ik nog steeds uit zonder pijntjes en problemen. Zit ondertussen allemaal leuke wedstrijden in te plannen :D

 • Reply
  janie van der heijden
  25 februari 2013 at 21:02

  Goed gedaan! Dat goede gevoel is bij mij al een tijdje geleden…

  Morgen richting Den Bosch/Rosmalen?

 • Reply
  Elsa
  25 februari 2013 at 22:40

  Wauw, wat een lekkere blog!
  En als ik die tijd zo zie, moet jij ook wel in/onder de 2 uur die halve kunnen lopen. Op de dag zelf krijg je ook een adrenalineboost, dus waarom niet? Go for it!
  (Ik heb vanavond ook als een jonge hond rondgerend, lekker voelt dat!)

  • Reply
   Kirsten Lofers Adema
   26 februari 2013 at 07:07

   Goed bezig Elsa! Lekker zijn de runs he, waarbij het eens mee zit :)
   Ja wie weet, ik zou er verbaasd van zijn als dat lukt, but the sky is the limit!

  Leave a Reply